U Otvorenom Sinčić "otkrio" da Jelenić ima 6,74% "vlasništva" u Intercapitalu, tvrtki koja je pisala Lex Agrokor - Monitor.hr
20.02.2020. (17:15)

Ništa nije kako vam se čini (veliki filmski preokreti)

U Otvorenom Sinčić “otkrio” da Jelenić ima 6,74% “vlasništva” u Intercapitalu, tvrtki koja je pisala Lex Agrokor

Mada je Sinčić izgubio na relevantnosti u hrvatskoj politici u Otvorenom je rekao nešto senzacionalno (od 37:51): Čitajući imovinsku karticu gospodina Jelenića nisam mogao ne vidjeti jednu nevjerojatnu činjenicu… No, najprije kronologija – ožujak 2018. pristupa udruzi, nakon toga 4. mjesec imenovan je glavnog državnog odvjetnika, 5. mjesec izlaze prva pisma iz afere Borg. U isto vrijeme Dražen Jelenić je vlasnik 6,74% društva Intercapital. Što se dešava, mi iz Živog zida prijavljujemo gospodu Tonćija Korunića, Matka Maravića iz Intercapitala za Borg za zloupotrebu povlaštenih informacija. Plenković u isto vrijeme dovodi suvlasnika te firme da kao obračuna sa istim tim Borgom! Što mi iz Živog zida napravili, ne znajući, prijavili smo Jelenićevu vlastitu firmu za kriminal samom Jeleniću. I naravno što se dogodilo? Odbačena je kaznena prijava… Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Josip Salapić je pokušao omalovažiti tu informaciju omalovažavajući Živi zid. Glavni urednik Nacionala, Berislav Jelinić, je pak reagirao u zadnjim sekundama emisije: Ako je to točno što g. Sinčić rekao to je teški, eklatantni sukob interesa Dražena Jelenića. Dolje je cijela emisija Otvoreno, HRT

Update: Sinčić je u Otvorenom izjavio da je Jelenić vlasnik 6,74% InterCapitala, međutim, on ima 6,74 udjela (dionica) u Fondu hrvatskih branitelja (kojim upravlja InterCapital) što iznosi 3.092 kune. Sinčić je izvalio glupost i neistinu. Ispričavamo se zbog prenošenja lažnih vijesti. Imovinska kartica Dražena Jelenića i njegov odgovor Sinčiću.


Slične vijesti

23.02.2020. (09:30)

I masoni su nam fejk

Velimir Šonje: Zidar, k tome još i slobodan, ili zašto treba poštovati javnost

“Čovjek bi se još i sažalio nad tolikom količinom sprdnje koja je zadesila masone (odnosno, pokazat će se, paramasone), da svojom improvizacijom nisu to dobrim dijelom i zaslužili. Naime, kada je riječ o improvizaciji, imali smo prilike čitati o tome da je u igri bila velika lova (jer članstvo se, navodno, debelo naplaćivalo), iako je loža o kojoj je riječ međunarodno nepoznata i – nepriznata. Točnije, ovdje uopće nije riječ o masonima, nego o takozvanim paramasonima”, piše Velimir Šonje za Ekonomski lab.

20.02.2020. (13:30)

Zidao kako mu se kaže

Jelenić hitro odbacio aferu Borg, sporo istraživao ministre, slučajeve tempirao prema očekivanjima vlasti

Jutarnji sumira dvije godine rada upravo smijenjenog državnog odvjetnika Dražena Jelenića: spor i umrtvljen rad DORH-a, i to u velikim korupcijskim predmetima; “tajming” pokretanja istraga i odbacivanja kaznenih prijava prilagođen očekivanjima vlasti; DORH presporo vodio izvide i istrage o mogućoj kaznenoj odgovornosti smijenjenih ministara u Plenkovićevoj Vladi.

20.02.2020. (08:30)

Nervozni zidar

Napet intervju – Nikica Gabrić na N1

Gabrić je bio ljutit i gotovo vikao da ga je Jelenić prodao, prekidao voditeljicu i vodio emisiju prkatički sam, otkrio je dio masonskih rituala, na neka pitanja o masonskoj loži je odmahivao rukom govoreći da ne može o tome govoriti. U međuvremenu je Jelenić ostao bez pozicije državnog odvjetnika.

 

19.02.2020. (22:30)

Otišla mu stražnja loža

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić podnio ostavku zbog “insinuacija” i “objeda” da je mason

“Ovih dana su se u javnosti pojavile insinuacije vezano za moje članstvo u masonskoj udruzi. To članstvo u zakonitoj udruzi ni na koji način nije utjecalo na obnašanje moje dužnosti, no te su objede do takve mjere opteretile daljnje obnašanje dužnosti Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske da je ono praktički postalo nemoguće. Istodobno, u želji da se ovo opterećenje ne prenese na cijelo državno odvjetništvo, procijenio sam da je u nastalim okolnostima davanje ostavke na mjesto čelnika cijele državnoodvjetničke organizacije jedino moralno i odgovorno rješenje” – napisao je Dražen Jelenić u priopćenju o ostavci objavljenoj je na stranicama DORH-a.

05.10.2018. (00:42)

DORH izgubio spis o Brkiću, svjedoci povukli svoje iskaze

Općinsko državno odvjetništvo izgubilo je spis o aferi iz 2011. uz koju se vezalo i Milijana Brkića, rekao je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić. Dodao je i da neki svjedoci koji su o curenju informacija neformalno govorili svoje izjave nisu ponovili i pred istražnim sucem. Potvrdio je i da se nije prikupilo dovoljno dokaza o tome tko je odavao tajne podatke.

29.04.2018. (12:10)

Trilogija jada

Novi državni odvjetnik: Naglasak na korupciji, organiziranom kriminalu i ratnim zločinima

Očekivanja su takva da se svakako nastavi ovim što se radi, s naglaskom na korupciji, organiziranom kriminalu i ratnim zločinima – kaže novi glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u intervjuu Jutarnjem o razgovoru koji je imao s premijerom. O dojmu u javnosti da se slučajevi sporo rješavaju kaže on da je “percepcija jedno, a stvarno stanje drugo. E sad, pitanje je zašto percepcija ne odgovara stvarnom stanju”, a o takozvanom držanju slučajeva u ladici smatra da bi bilo dobro da se “barem priopći što se dogodilo ‘s onom prijavom od prije pet godina’. Treba reći, proveli smo složene izvide, a naša odluka je takva i takva. Nije u ladici nego je riješena”. Iako mu se, izgleda, ne sviđa previše puštanja informacija u javnost – “pitanje je i koliko je korektno, u državi u kojoj svatko protiv svakog može podnijeti prijavu bez da je ona obrazložena i utemeljena, da se uopće o tome izvještava javnost”.