Utisak nedelje se vratio - Monitor.hr
15.09. (08:00)

Tko je lud ne budi mu susjed

Utisak nedelje se vratio

Utisak nedjelje, zanimljiva opozicijska emisija urednice Olje Bećković je od nedjelje ponovo krenula. Zasad je najprije objavljen, po običaju, samo najživopisniji dio Predlozi za utisak nedelje, a tu svega ima. Stiće se dojam iz kolaža prijedloga da režimske televizije u Srbiji kopiraju realityje poput Zadruge, recimo prijedlog broj 3, a ako vam se on, na neki perverzni način, učinio zanimljivim, moguće da će vam i nastavak biti zanimljiv.


Slične vijesti

29.11. (19:00)

Vučićlend

Predlozi u Utisku nedelje

Tjedni pregled vijesti iz Srbije iz ovonedjeljne emisije, između ekstremnog nadrealizma i ekstremnog realizma. YouTube

A ovdje je cijela prošlonedjeljna emisija u kojoj su gostovali karikaturist Dušan Petričić, Đorđe Vukadinović gl. urednik novosadske Političke misli, Zoran Lutovac predsjenik Demokratske stranke, a tema je Srbija – duboko podijeljeno društvo daleko od demokracije.

25.10. (19:00)

Top lista nadrealista

Utisak nedelje – prijedlozi od jučer

Uobičajeno ludilo: 1. Ustavobranitelj Vučić, 2. Traktat o poniženju (Pamla Marković vodi lekare u Egipat), 3. Negotivno, 4. Ne davimo Beograd, 5. Nije film (Milenković), 6. Preplatnik nije dostupan (odvjetnik Milenkovića), 7. Hajmo svi, 8. Tamo daleko, Željko Mitrović u Dubaiju, 9. Dodig i harmonikaš. Ajme majko.

27.09. (18:00)

Haj-ho, haj-ho, na izbore moramo

Utisak nedelje nova sezona

Evo ga, nova sezona cijela emisija. O izborima u Srbiji, da li će biti fer uvjeti. EU je poručila neće imati razumjevanja za bilo kakvu vrstu bojkota. Gosti su vodeći ljudi iz opozicije: Miroslav Aleksić (Narodna stranka), Boško Obradović (Dveri) i Borko Stefanović (stranka slobode i pravde)

06.07. (00:00)

Ekologija je glavno političko pitanje

Utisak nedelje: Muke na opozicijskoj strani

Okupila se u emisiji ekipa koja je međusobno suprotstavljena, ali suprotstavljeni su i Vučići naravno. Pa kako, zašto, gdje je problem? Gosti su: Aleksandar Jovanovć Ćuta (pokret Odbranimo reke Stare planine), Vladimir Gajić (Narodna stranka) i Boris Tadić (Socijaldemokratska stranka). A naravno, najluđi dio su Predlozi za utisak.

07.06. (20:00)

Uvijek ima još luđe

Utisak nedelje: Da li država radi što hoće ili što može uz vašu saglasnost? (O izboru rektora Beogradskog univerziteta)

Da li je savladana posljednja nezavisna institucija u Srbiji – beogradski Univerzitet, izborom novog rektora? Da li je Unverzitet otet ili je predan Državi? To su pitanja koja si postavlja urednica i voditeljica emisije Olja Bećković i pita se da li je to uopće ikome bitno više u Srbiji. Nama ovdje daleko se čini bitno (čak i da nemamo Borasa). Gosti su Boris Begović (profesor Pravnog fakulteta), Ognjen Radonjić (Filozofski) i Radomir N. Saičić (Kemijski fakultet i član SANU). Pametni razgovori kao i uvijek, a tu su i uvijek nadrealni prijedlozi za utisak. Nova S, YouTube, 1h 45m

26.04. (18:00)

Jezive priče

Utisak nedelje o vezama vrha policije i države sa mafijom

Do 2014. se radilo po zakonu, a da se poslije toga prate i prisluškuju gotovo svi – lideri opozicionih stranaka, kritičari vlasti, gotovo svi novinari, čak i ministri Vučićeve stranke… Gosti: bivši policajac član odjeljenja za tajna praćenja, novinarka portala Krik koji je objavio priče, istraživač centra za sigurnosnu politiku. Prijedlozi su ovdje.

19.04. (13:00)

Pusti snovi

Utisak nedelje: Fantazirajmo o zemlji u kojoj vladaju zakoni

Utisak nedelje je nešto kao Nedeljom u 2 samo puta dva i tri. Traje dva sata i ima tri gosta i obično je zanimljiviji mada su protagonisti često nama nepoznati ljudi, ali tko zna danske i švedske protagoniste, a serije im znaju biti odlične. Olja Bećković poziva goste i gledatelje da pokušaju razmisliti o tome kako bi Srbija izgledala kada bi se uvela jedna mala promjena – da se poštuju zakoni. Gosti u ovoj emisiji su političarka i dvoje iz pravne struke – Marinika Tepić, Vanja Bajović i Miodrag Majić. Nema veze ako im ne znate imena. Emisija ima svoju top listu nadrealista – prijedloge za Utisak nedelje.