- Monitor.hr
22.11.2018. (18:00)

Sanja Modrić u konfliktu sa samom sobom: hvali novinarski bojkot pressice neodlučnog neonacista, a onda piše o njemu. Mi bar imamo alibi da ne ignoriramo nju.Slične vijesti

03.08. (11:30)

Euro Perković

Sanja Modrić: Kako su se novinari drznuli pitati Thompsona koliko će novca dobiti od Splita za koncert

Sanja Modrić se vratila s pauze i u svojoj najnovijoj kolumni za Telegram piše o sutrašnjem koncertu Thompsona u Splitu: “Majke ti mile, kako samo postanu živčani kad im dirneš u pare i imetak ovi likovi koji pred nacijom glume moralne ikone i bose svece s paćeničkim podočnjacima… Pri čemu je Grad Split dužan svom Hrvatskom narodnom kazalištu upravo toliko koliko će se kao od šale caltati Thompsonu, 400.000 kuna”.

03.08. (06:30)

Zgođušno - izdaleka gledano

Sanja Modrić: Šefica Europske komisije kaže da je Hrvatska uspješna i uzor drugima. A da proba ovdje investirati ili otići na sud?

Nova povjerenica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je da je Hrvatska “izvrsna članica EU i uzor za mnoge druge zemlje”. Gospođi von der Leyen poručujemo da može biti sretna što se ovdje ne liječi, ne investira, nije pod čizmom lokalnog općinskog načelnika, ne natječe se za posao u državnoj službi, ne vodi kakav sudski spor i ne istjeruje svoja zakonska prava i bilo kakve poštene principe – piše Sanja Modrić nakon što se vratila s godišnjeg na kojem se naslušala i nagledala problema običnih ljudi.

20.06. (07:30)

Sanja Modrić: Može li Zoran Milanović pobijediti predsjednicu?

Sanja Modrić

Zasad možemo biti sigurni barem u to da će joj Milanović teško doći glave. Ali to ipak nije nemoguće. Reklo bi se da je Zoki neka vrsta lijevog liberala. Već je rekao da mu je SDP preuzak, da želi dalje i šire, a o prije svega o njemu ovisi dokle će stvarno dospjeti. Racionalan mu je taj pristup, pogotovo kad se zna koliko je SDP propao i koliko mu je posljednjih godina ljosnula popularnost. I time odmah lijepi bonus za Kolindu Grabar Kitarović čija pobjeda HDZ-u nasušno treba kao zlatni žeton za parlamentarne izbore. Ne da je toliko vole, nego bi im koristila – piše Sanja Modrić za Telegram.

15.06. (08:30)

Na izboru za mistera simpatičnosti - ne bi pobijedio

Sanja Modrić o Milanoviću kao predsjedničkom kandidatu: On da smiri ego? Ništa od toga

Da se Kolindi išta dalo dokazati, da ju se dalo redizajnirati gdje je slaba, neadekvatna i tanka, ne bi se ona sada tresla pred Miroslavom Škorom… Što nas čeka s Milanovićem, kaže nam sama analogija. Takav je kakav jest, znamo ga od ranije. Vidim kako mu neplaćeni savjetnici sugeriraju da se malo smekša i snizi. Da izbroji deset prije nego zine. Da smiri ego. Da ne udara ispod pojasa. Ništa od toga – Sanja Modrić za Telegram.

14.06. (08:30)

Prva rupa

Sanja Modrić: Ovaj mirovinski sustav isplati se samo zaorati bagerom

Bivša kolumnistica Novog lista počela je pisati za Telegram. Osvrnula se na mirovinsku reformu i potpise za referendum inicijative “67 je previše”: “Rastrojeni algoritam naših mirovinskih formula raspao se davnih dana i danas pruža goru sliku od poderanih gaća. Taj razbucani “sustav” ne samo da je financijski neodrživ, nego je pun oštrih nepravdi, nelogičnosti, taloga kalkulacija i najsirovijeg politikantstva”.

13.05. (08:30)

Hoćemo još!

Sanja Modrić: Intervju iz mirovine

Na kraju svoje zadnje kolumne od 30.travnja Sanja Modrić (1954) je kratko napisala: “I tu se pozdravljamo, ovo je moj zadnji tekst za Novi list, od srca hvala čitateljima.” I već se osjeti da nedostaje. U odličnom intervjuu za Novosti je riješila i tu dilemu zašto je otišla u mirovinu i hoćemo li je čitati i ubuduće. U međuvremenu je dobila i nagradu za životno djelo Društva novinarskog društva.

30.04. (23:30)

Zbogom i laku noć

Sanja Modrić: Penava kao konj koji leti

U svom posljednjem tekstu za Novi list (zar?!?), Sanja Modrić osvrnula se na vukovarskog gradonačelnika Penavu koji je bio na proslavi Uskrsa u pravoslavnoj crkvi: “Ili je Plenković doista poslao Penavi poruku i nacrtao mu upute kako će pokazati širinu svoju i novoga HDZ-a koji s ovim vodstvom ostavlja za sobom nacionalizam i postaje umjerena konzervativna stranka. Ili je Penava sam zbrojio dva i dva i prešaltao se na ziher pobjedničku stranu… No čak je i svejedno što je kod njega dovelo do ovako naglog zaokreta. Kod svakog zaokreta na koncu bude bitno samo to da se uspio dogoditi”.

28.04. (23:59)

Na koncu ostane ono bitno

Tjedni pregled Sanje Modrić: Sve u ovoj zemlji ipak ima neke veze sa simbolikom Milijana Brkića Vase

Pon: I milijarderi plaču. Huškati na takvu bijednu nasladu spada u najniži oblik novinarstva. I karaktera. Uto: Da je vijest o čitanju knjiga bitno povoljnija, nitko nikad ne bi ni čuo za Vasu, a kamoli da bi takav bio potpredsjednik Sabora i vladajuće stranke. Sri: Goran Marić kao ministar svoje imovine. Čet: Ivan Đikić, HAZU-ova sramota, sramota do neba. Pet: O jednoj smiješnoj stranci čije ime nije vrijedno spomena. Sanja Modrić, Novi List

28.04. (13:30)

Sramota do neba

Ivan Đikić primljen u Američku akademiju, ovo mu je treća, a HAZU ga nije htio ni za dopisnog člana

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić postao je član Američke akademije znanosti i umjetnosti u čijim analima stoje imena Charlesa Darwina, Alberta Einsteina, Pabla Pisassa i mnogih drugih karijatida globalne civilizacije uključujući i 250 nobelovaca. Đikić je od ranije član njemačke Akademije Leopoldine i Europske akademije, ovo mu je, dakle, treća gdje su ga primili s najvišim počastima i zahvalama za njegov rad. Jedino ga nisu primili u Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU), čak ni za dopisnog člana. “Sramota, sramota do neba”, komentira Sanja Modrić u svom pregledu tjedna.

26.04. (16:30)

Političari i sram?

Sanja Modrić: Zar vas nije sram?

Sirota (i draga) Sanja Modrić prati Sabor mada tamo nikoga vrijednog nema, zapravo nema nikoga bilokakvog i gotovo ih uzima za ozbiljno, konkretnije još, bavi se jednom nepostojećom strankom: A onda se SDP-ovci iščuđavaju što nema popularnosti koju oni navodno zaslužuju. Pa nisu građani pali s Marsa da ne vide cijelu tu šuplju podvalu, te tipove koji sladostrasno uživaju u svojim praznim nastupima u kojima nema ni sadržaja, ni truda, a bogme ni karizmatične retorike… I treba pitati njih to što oni vječno pitaju Vladu. Zar vas nije sram? Da, vas.