Ante Tomić: Crne kratkodlake ustaše napolju zapjenjeno laju - Monitor.hr
14.04.2019. (21:30)

Hrvatske basne

Ante Tomić: Crne kratkodlake ustaše napolju zapjenjeno laju

“Postrojavaju se oni tako svake godine na deseti travnja, samo zato što je to bio praznik u NDH, ni zbog čega drugoga, i viču ‘za dom spremni’, a policija ih mirno gleda jer smo negdje i nekako, nitko zapravo točno ne zna gdje i kako, povjerovali u naprosto slaboumnu tvrdnju da ustašama dugujemo slobodu, mir, blagostanje i ljudsko dostojanstvo. Ne znam za vas, ali ni ja ni itko moj musavoj ustaškoj klateži ne dugujemo ništa, a osobito ne usranu slobodu, prokleti mir, ušljivo blagostanje i jebeno dostojanstvo”, piše Ante Tomić za Jutarnji.


Slične vijesti

Nedjelja (09:00)

Tko bi gori sad je doli

Ante Tomić: Prije pet godina Karamarko, Brkić i Rimac bili su zvijezde, a danas…

Jesen dvije hiljade petnaeste. HDZ se s velikim poletom sprema preuzeti vlast. Zagrnuti bijelim šalovima s natpisom “Zajedno za jaku Hrvatsku” nasmijano se grle predsjednik Tomislav Karamarko, njegov odani suradnik Milijan Brkić i nova zvijezda stranke, direktorica predizborne kampanje, lijepa provincijska gradonačelnica Josipa Rimac. Gdje god dođu, narod je na nogama. Velikim sportskim dvoranama odjekuju aplauzi i jecaji. Zaštitari jedva obuzdavaju obožavatelje koji se tiskaju da Karamarku stisnu ruku, poljube Brkića u obraz ili škaricama za nokte odrežu za djevojački spomenar uvojak Josipe Rimac – piše Ante Tomić za Jutarnji.

Četvrtak (17:30)

Bolji među nama

Ante Tomić: Kazali su da Sejranović ne zaslužuje državne počasti, ja bih rekao da država ne zaslužuje Sejranovića

Zar je spustiti zastavu za jednim mrtvim piscem stvarno takva svinjarija, pa još u Bosni i Hercegovini, gdje zastavama svakodnevno pokrivaju lijesove baraba i bitangi, grme plotuni za budale i varalice, visoki svećenici svih vjera mole za duše nezasitnih pljačkaša i čitavi parlamenti ustaju da se u tišini oproste od ratnih zločinaca, uglas reknu “slava mu” za baš svakim nacionalističkim govnom? … Kazali su da Sejranović ne zaslužuje državne počasti, ali ja bih rekao da je prije obratno, da država ne zaslužuje Sejranovića. Kad pogledaš tko je tu netko i nešto, bolje ti je ostati nitko i ništaAnte Tomić, Slobodna.

24.05. (15:30)

2020 na 20 posto

Ante Tomić: Božja kazna za Hrvate

Iznenada više nitko ne razvrstava turiste prema njihovom imovnom stanju, i prvorazredni i drugorazredni i trećerazredni, svi su dobrodošli na naš plavi Jadran. Nećemo se ljutiti ni ako Hercegovci donesu paštete i paradajz u putnim frižiderima. Srbi, vratite se, sve vam je oproštenoAnte Tomić će, s poukom na kraju.

17.05. (15:30)

NK Idiot

Ante Tomić: Bilo je odvratno posljednjih dana gledati kako se ustaše i četnici oko nečega lijepo slažu

I u Hrvatskoj i u Srbiji propalice ispred sportskih kladionica jednako češu jaja i štrcaju pljuvačku između slomljenih zuba uzdišući: “Eh, prijatelju, to je bio život!”. Kad vidite što nogometni navijači kontaju vrhuncima svojih života, jedva možete i zamisliti što je najgore što im se ikad dogodilo – piše Ante Tomić o 30. godišnjici utakmice Dinamo – Crvena Zvezda.

10.05. (10:00)

Isisali mozak

Ante Tomić: Cetinski se boji da će mu, dok ga budu cijepili, ugraditi čip, a nije se bojao kad su mu isisali 4 kg sala

Neobično je, međutim, kad se Tony Cetinski javi na društvenoj mreži, u izravnom prijenosu iz svoje primaće sobe, s poznatom slaboumnom pričom da će u cjepivu protiv koronavirusa biti jedan mali, golim okom nevidljiv čip, preko kojega će tajanstveni centri moći, masoni, Bilderberška grupa, vatikanski gay lobi, kineska tajna policija i Bill Gates kao takav znati sve o vama. Čak i da je to istinito, ne shvaćamo zašto uzrujava našeg poznatog pjevača. Zašto je danas za svoje privatne podatke zabrinut netko tko je jučer, bez ikakvog skanjivanja, za novine opisivao kako su mu ispumpavali četiri kilograma pancete iz guzice? Vjerojatno ne bi opazio ništa sumnjivo ni da su mu na trticu zašarafili tranzistorski prijemnik marke Rudi Čajavec – piše Ante Tomić za Jutarnji.

04.05. (15:00)

Slabo se pamti i brzo zaboravlja

Ante Tomić: Narod je, generalno, 1992. godine bio bistriji nego danas, a to najbolje pokazuje priča o Franji Tuđmanu i HOS-ovcima

HOS-ovci nisu priznavali vrhovnog zapovjednika Franju Tuđmana. Dapače, pravaški uglednici i osnivači i vođe Hrvatskih obrambenih snaga Tuđmana su u proglasima otvoreno nazivali izdajicom i kukavicom, a ni Tuđman, recipročno, nije imao lijepe riječi za pravaške jastrebove i čađave neoustaše. I onda su jednoga dana napokon institucije, kako bi rekli, napravile svoj posao. Zanimljivo, onih su ratnih dana institucije bile djelotvornije nego četvrt stoljeća kasnije, u miru. Država se obračunala s HOS-om nama danas nepojmljivom brzinom, snagom i odlučnošću. Tuđman je dao razoružati stranačku paravojsku. Razjurio je moderne ustaše dok si rekao keks, a tko je od njih želio i dalje braniti zemlju, morao je pristupiti Hrvatskoj vojsci, staviti pravi, državni grb na kapu i početi pozdravljati nešto mlađim hrvatskim pozdravima – pisao Ante Tomić kolumnu za Slobodnu 2017. godine, a Jutarnji ju danas ponovo objavljuje.

02.05. (01:30)

Činjenice protiv bajki za djecu

‘Narod je, generalno, 1992. godine bio bistriji nego danas, a to najbolje pokazuje priča o Franji Tuđmanu i HOS-ovcima’

Tuđman je dao razoružati stranačku paravojsku. Razjurio je moderne ustaše dok si rekao keks, a tko je od njih želio i dalje braniti zemlju, morao je pristupiti Hrvatskoj vojsci, staviti pravi, državni grb na kapu i početi pozdravljati nešto mlađim hrvatskim pozdravima. Nije ih mnogo plakalo za hosovcima. Narod je, generalno, 1992. godine bio bistriji nego danas, piše Ante Tomić, o povijesti HOS-a.

26.04. (19:00)

Svemu je kriv virus

Ante Tomić: Partijski su šupci svagdje isti – u Kini, u Jugoslaviji, u Hrvatskoj

Napokon, tu je i naš, hrvatski primjerak ove vrste, hadezeovac Ivan Škaričić, upravitelj doma za stare i nemoćne u Splitu, u Vukovarskoj ulici, gdje se berićetno izleglo koronavirusa za čitavu županiju. Kad je u noći sedmog travnja krenulo iseljavanje zaraženih, uglavnom nepokretnih stanovnika doma, Škaričić je u televizijske kamere kazao da su oni već desetak dana imali visoku tjelesnu temperaturu. Bio je to strašan trenutak, i zbog staraca koji su dugo ležali bez prikladne skrbi, i zbog mirne, gotovo slaboumne bezazlenosti s kojom je Škaričić to priznao, kao da ne konta što je loše učinio… – piše Ante Tomić o slučaju o kojem je danas i ministar Beroš bio više puta pitan (i nije se zahvalio na pitanju).

20.04. (15:00)

Narodna medicina

Ante Tomić: Nama cijela apoteka stane u jednu jedinu bocu. U bocu rakije

“Ujutro kad se ustanem, normalno, operem zube i to sve, al mi ostane tu, tu…”, pokazao je građanin na grlo, “onih bakcila. Preko noći hrčem”, dodao je da objasni kako bacili ustvari nastaju. Onda uzmem travaricu, trenem jednu travaricu, i onda kad osjetim još, da se još, u želucu, u grkljunu, da stoji još oni životinja što preko noći uniđu, onda uzmem jednu smokvu, pa prvo smokvu da se svi oni saberu na tu smokvu, ti bakcili tamo, te, te životinjice, i onda puknem drugu travaricu, poništim i nema ni jedne više” – citira Ante Tomić prolaznika koji je jednom za televiziju obznanio svoju tajnu za zdravlje i dug život.

15.04. (10:30)

Čitanje u izolaciji

Priča Ante Tomića: Doživljaji nestašnog penzionera u vrijeme korone

Unatoč zatvorenim tržnicama, djed Grgo je uspijevao negdje naći i domaćeg pivca, i divlje zelje, i šparoge, i senzacionalnu pašku janjetinu, namirnice koje ni u sretnijim vremenima nisu bile jeftine i široko dostupne. Gušili su se u prvoklasnoj spizi, ne mareći mnogo o vijestima o smrtonosnoj zarazi, sve do jednog dana, kad se stari ponovno sasvim otrgnuo kontroli…