Branimir Pofuk: Ne prepuštajte se strahu od bolesti, ali isto tako ni strahu od onih čiji je strah manji od vašeg - Monitor.hr
16.12.2020. (17:30)

Strah od ljudi

Branimir Pofuk: Ne prepuštajte se strahu od bolesti, ali isto tako ni strahu od onih čiji je strah manji od vašeg

Jedni se boje zaraze toliko da nijednu mjeru ne smatraju pretjeranom. Štoviše, većinu mjera koje su sada na snazi smatraju nedovoljno strogima. Osim zaraze, oni se osobito boje onih koji se zaraze ne boje. Taj strah dovodi do agresivnosti onih ustrašenijih prema onima premalo ustrašenima. Međutim, kod ovih drugih, koji se manje ili nimalo ne boje zaraze, rađa se strah od agresivnosti ovih prvih, ustrašenijih i savjesnijih. Strah da će vas označiti tim trenutno najgorim mogućim, a društveno sasvim prihvatljivim etiketama: antivakcer i antimasker – piše Branimir Pofuk.


Slične vijesti

05.02. (13:30)

Prizivamo savjest

Sanja Modrić: Doktorica sa Šolte ne želi cijepiti ljude protiv korone i nitko joj ne može ništa

Šoltanska doktorica Ljiljana Krželj svoje pacijente – a ima ih oko 500 – ne želi cijepiti protiv Covida, niti ih zapisati za cijepljenje. Šoltane sa simptomima koji ukazuju na Covid odbijala je slati i na testiranja uvjeravajući ih kako je korona “politički izmišljena bolest”. Na Šoltu je zbog ovog slučaja poslan izvanredni nadzor, no problem je zapravo ostao jer svaki medicinski djelatnik, pa tako i doktorica Krželj – u bilo kojem trenutku – kod nas ima pravo izjaviti da mu savjest brani provođenje određenih postupaka, a nalaže mu neke druge – piše Sanja Modrić.

07.09.2020. (22:00)

Glupi i gluplji

Sanja Modrić: Najdesnija desnica Covid-19 koristi kako bi se vratila među žive. I relevantne

Sanja Modrić

Poliklinika Cetinski-Hasanbegović-Krišto neformalno se konstituirala i počinje ozbiljno raditi na što temeljitijem zaluđivanju naroda. Politička desnica nakačila se na tu nedokazivu sortu ljudi, koje, srećom, ipak nije tako mnogo. Treba im vojska, a gdje ćeš naći bolju nego među ljudstvom koje se lako zavede zavjerama, tračevima i vidovnjačkim proricanjem? Takve lako regrutiraš i pošalješ na front da skandiraju tvoje parole i biju tvoje bitke. Utoliko su doktor povijesti Zlatko Hasanbegović, Pernar i ovi Škorini predvođeni zastupnicom Vidović Krišto najproblematičniji dio subotnjeg “pokreta za slobodu”. Oni su tamo bili jedini čiji je motiv golo koristoljublje – piše Sanja Modrić za Telegram.