Dva zlata i bronca za hrvatsku čokoladu
Hrvatski brend sladoleda, slastica i kava Gustolato osvojio je dva zlata i broncu u finalu ocjenjivanja Međunarodnih nagrada za čokoladu (International Chocolate Awards), održanih u Londonu. Zlato su osvojili za Gianduja cremino (tip bajadere) od mliječne i bijele čokolade prekriven mliječnom čokoladom i prirodnim kakao maslacem te namaz od grčkih pistacija (s 50% pistacija) s ekvador kakaom i prirodnim kakao maslacem. Broncu su osvojili za badem iz Avole (Sicilija) prekriven bijelom čokoladom i obogaćen istarskim šafranom. Gustolato je nagrade osvojio u svim kategorijama u kojima se prijavio. Ovdje svi nagrađeni.
Međunarodne nagrade za čokoladu vodeće su natjecanje svoje vrste u svijetu. U londonskom finalu sudjelovalo je 800 natjecatelja s pet kontinenata. Pred sucima je bio zadatak degustacije čak 430 uzoraka. Gustolato je jedini pobjednik natjecanja iz Hrvatske i regije.
Gustolato je brend tvrtke Dream Lab koja u pogonu u istarskom Novigradu prema tradicionalnim recepturama i na zanatski način proizvodi sladolede, slastice i kavu za hrvatsko i regionalna tržišta. Proizvodnja trenutno opskrbljuje pet Gustolato lokala – u Fažani, Novigradu, Rijeci, Umagu i Varaždinu, kao i horeca kanal, a uskoro slijedi otvaranje lokala u Zagrebu i Budimpešti. Sastojci za proizvode dolaze od vrhunskih talijanskih dobavljača. No, značajan doprinos je i onaj hrvatskih dobavljača koji, primjerice, Gustolato opskrbljuju istarskim šafranom.