Glavna državna odvjetnica nije govorila istinu o aferi Žalac - Monitor.hr
26.11.2021. (14:00)

Znalo se

Glavna državna odvjetnica nije govorila istinu o aferi Žalac

Iako je dosada javno tvrdila kako osobno nije znala ništa o tom slučaju, jer je iz USKOK-a nisu informirali, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek na inzistiranje zastupnika Nikole Grmoje na kraju je priznala kako je u srpnju ove godine u DORH ipak stiglo izvješće o provedenim izvidima. Ovo je iznimno važna činjenica i baca novo svjetlo na odgovornost glavne državne odvjetnice u blamaži hrvatskog pravosuđa koje je propustilo procesuirati Gabrijelu Žalac. Hoće li nakon ovoga dati ostavku? Telegram


Slične vijesti

25.06.2023. (16:00)

Živi bili pa vidjeli

Krušelj: Iskaz bivše ministrice Žalac o aferi ‘softver’ potvrđuje da Plenković ima razloga biti nervozan

Objava detalja istraga najviše smeta samom premijeru, jer je Nacional, a do nekih sličnih spoznaja dolazili su i drugi istraživačkom novinarstvu skloni mediji, obznanio kako se korupcijski obruč postupno steže i oko Banskih dvora. Samo je pitanje trenutka kad će europski istražitelji, koje njegova izabranica u državnom odvjetništvu Zlata Hrvoj Šipek neće moći spriječiti, pokucati i na Plenkovićeva vrata. Bude li premijer potiho uklonjen iz oba optužna prijedloga, pogotovo ‘softvera’, netko će ipak morati preuzeti kaznenu odgovornost. Uz Žalac, to može biti samo netko od ministara, državnih tajnika ili dužnosnika u Uredu premijera. Sve je više naznaka da se broj onih koji bi se svjesno žrtvovali za Plenkovićevu političku dobrobit drastično smanjuje. No, i ta bi razblažena opcija za premijera bila kompromitantna. Željko Krušelj za Glas Podravine.

03.12.2021. (17:00)

DORH priznao da je prije 2 godine znao sve o Žalac, ali su je odlučili pustiti

Državno odvjetništvo i USKOK imali su sve elemente za uhićenje Gabrijele Žalac, i to gotovo dvije godine prije nego što su to umjesto njih učinili europski tužitelji. To proizlazi iz posebnog izvješća DORH-a o nadzoru postupanja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u slučaju afere Softver, koje je jučer objavljeno na njihovim web stranicama, piše Index.

25.03.2019. (14:30)

Zašto treba produžavati vozačku? Pa, zbog kostura u ormaru

Klauški: Evo kako na pijanoj kumi HDZ spašava svoj ugled (a i Žalac)

Umjesto ministrice Gabrijele Žalac isključenje iz HDZ-a zaradila je njezina kuma koja je pijana skrivila prometnu nesreću. Za koju se ne bi ni znalo da nije Žalac skrivila svoju nesreću. Ali da ne mora ići Žalac, odlazi kuma – o tome što “HDZ-u nanosi štetu”, a što sve ipak ne piše Tomislav Klauški za 24 sata.

13.03.2019. (14:30)

Autoritet za ostavke ministara

Stavljenić-Rukavina: Žalac nije odgovorna i ne treba dati ostavku, pa tko od nas nije zaboravio produžiti neki dokument?

Ana Stavljenić-Rukavina je jedna od rijetkih ministara/ministrica koja je sama dala ostavku zbog “osjećaja moralne i etičke odgovornosti” još 2001. u Račanovoj vladi kao ministrica zdravstva nakon izbijanja afere Baxter i smrti pacijenta, iako nije bila kriva za tvorničku grešku na aparatima za hemodijalizu. Ona kaže: “Za boga miloga, tko od nas nije zaboravio otići na registraciju ili produžiti neki od dokumenata kojima se svakodnevno koristimo?” Stavljenić-Rukavina je aktualna predsjednica kluba vijećnika Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. N1 citira Globus. Usput, jedan članak od pred tri godine Pere Kovačevića o ostavkama političara (samo troje ministara je dosad dalo ostavku iz moralnih razloga).