Granični policajac: Migrante se pretuče, uzme mobitele i vrati u BiH - Monitor.hr
17.07.2019. (15:30)

Najgori kotar

Granični policajac: Migrante se pretuče, uzme mobitele i vrati u BiH

Ured pučke pravobraniteljice Lore Vidović zaprimio je pismo graničnog policajca u kojem on kaže da je policajcima naloženo da sve izbjeglice i migrante vraćaju na područje BiH, i to “bez papira i bez procesuiranja” kako ne bi bilo traga. Zapovijeđeno im je da migrantima uzmu novac, razbiju mobitele i bace ih u rijeku ili zadrže za sebe. Novosti


Slične vijesti

21.12.2019. (08:30)

Kao i dosad

Zbog migranata crnogorska vojska nastavlja štititi granicu

Crnogorska vojska nastavit će i u 2020. pomagati policiji u zaštiti granice od ilegalnih migracija koji se novom balkanskom rutom pokušavaju domoći Europske Unije, odlučio je Savjet za obranu i sigurnost Crne Gore. Uz policiju, crnogorska vojska čuva granicu od sredine 2018. kada se otvorila takozvana ‘priobalna migrantska ruta’ (Albanija – Crna Gora – BiH – Hrvatska).

28.11.2019. (14:30)

Brze i kratke

26.10.2019. (11:00)

Ministar Božinović poručio Ljubljani, i u pravu je, da bi Slovenija trebala biti zahvalna Hrvatskoj jer čuva granicu

24.10.2019. (22:30)

Ponovno smo graničari stari

U bosanskom kampu iz noćnih mora

I BBC i HRT imaju danas prilog o kampu Vučjak kod Bihaća gdje se 6.500 migranata nada ulasku u Europsku uniju, a zapravo su na otvorenom, spavaju na podu, dobiju po jedan obrok dnevno, nema medicinske skrbi, okruženi su minskim poljem, a i međunarodne organizacije su ih napustile jer je ondje preopasno. Mjesto za krepati.

28.09.2019. (19:30)

Zemlja žilet žice

Mađarski ministar u UN-u: Migracije su opasna pojava

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto fokusirao se u svom govoru u UN-u na “opasnu pojavu” – migracije. Na zasjedanju Generalne skupštine UN-a rekao da je njegov narod “ponosan što može sačuvati Mađarsku kao mađarsku zemlju. “Mi ne želimo biti zemlja porijekla, ne želimo biti zemlja tranzita, a ne želimo biti ni zemlja odredišta”, rekao je on.

31.08.2019. (09:30)

Kombi preko grane

Ministar sigurnosti BiH: Moramo nešto poduzeti

Vlasti BiH trebale bi poduzeti korake kako bi zaštitile svoju granicu jer Hrvatska nezakonito vraća migrante u BiH te narušava njen teritorijalni integritet, rekao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. Optužio je državno Tužiteljstvo BiH da zataškava ponašanje hrvatske policije. Kaže da hrvatska policija u susjedstvu koristi i vatreno oružje.