Hrvatska ljekarnička komora objavila popis 60 ljekarni u kojima će se moći cijepiti protiv gripe - Monitor.hr
12.10.2020. (17:30)

Tko prvi, njegovo cjepivo

Hrvatska ljekarnička komora objavila popis 60 ljekarni u kojima će se moći cijepiti protiv gripe

Popis 60 ljekarni u Hrvatskoj te raspored po kojem će se moći cijepiti protiv gripe objavila je HLJK uz napomenu da se s ljekarnama stupi u kontakt radi informacija o cijepljenju koje će dobiti od magistre. Iako HZJZ tvrdi da nestašice nema, čini se da će zbog golema interesa građana ljekarne ipak imati problem s količinama te je proizvođačima najavljena mogućnost narudžbe novih doza.


Slične vijesti

Utorak (08:30)

Rame uz rame je - necijepljeni

Fižulić: Kako smo uspjeli cijepiti poražavajuće malo zdravstvenih radnika

U Hrvatskoj je dosad 52.000 građana primilo obje doze cjepiva protiv korone, a prema Vladinom planu cijepljenja u prvoj fazi trebalo je procijepiti 138.107 korisnika domova i radnika u zdravstvenome sustavu – do kraja siječnja. Do rujna bi trebalo dolaziti po 100.000 doza cjepiva Pfizera i Moderne te 400.000 doza AstraZenece mjesečno, pa će druga faza cijepljenja završiti najranije početkom srpnja, a najkasnije sredinom rujna – piše Goranko Fižulić za Telegram.

13.01. (13:30)

Vijest koja se ne može uljepšati

Viktor Ivančić: VIP-salon nacije

Viktor Ivančić o listi prioriteta pri cijepljenju: U trenutku kada u zemlju pristižu minimalne količine cjepiva, političari uživaju prednost kod cijepljenja u odnosu na ostatak stanovništva. A k tome su, da stvar bude slađa, odluku o toj privilegiji donijeli oni koji će biti privilegirani. I ja sada sasvim logično i zdravorazumski pitam – zašto? Jesu li hrvatski saborski zastupnici u prosjeku stariji od ostatka populacije? Jesu li zbog nečega posebno ugroženi? Spadaju li u zdravstveno rizičnu skupinu? Bave li se možda poslom koji je važniji od drugih djelatnosti u ovoj zemlji? Bi li Hrvatska bila u lošijoj situaciji da se koronom masovno zaraze političari, nego da se razbole, recimo, vlakovođe ili automehaničari?

08.01. (15:30)

Nitko nije otok

Komentar: Nedopustivno je da se medicinski djelatnici ne cijepe

Bilo da se radi o privatnim ili javnim ustanovama, bilo da je riječ o staračkim domovima ili domovima za djecu, bilo da je riječ o bolnicama, ambulantama ili nekoj sličnoj vrsti usluge, djelatnici koji tamo rade jednostavno moraju biti cijepljeni. U protivnom, čitav sustav koji je dizajniran za stjecanje kolektivnog imuniteta na COVID-19 pada u vodu – komentira Eda Vujević za Slobodnu Dalmaciju.

07.01. (13:30)

Predsjednik Vakcinske

Cijepili se Milanović i članovi Vlade

Predsjednik Republike danas se javno cijepio protiv korone te je pozvao “sve koji žele ali i one koji ne žele da se cijepe, i ono sigurno pomaže”. Osim njega, cijepio se i načelnik glavnog stožera Oružanih snaga Robert Hranj, kao i 10 članova Vlade (HRT). Inače, u posljednja 24 sata zabilježena su 562 nova slučaja zaraze na 3.614 zaraženih, a preminule su 43 osobe (RTL).

14.11.2020. (12:30)

Arm frei

Dvije trećine Nijemaca će se cijepiti

37% Nijemaca kaže da bi se svakako cijepilo (naspram 44% u kolovozu), a 34% kaže da bi to vjerojatno napravilo, pokazuje istraživanje. Trenutačno su u Njemačkoj, zbog velikog porasta broja zaraženih, zatvoreni restorani, barovi, kazališta i teretane, a građani su zamoljeni da maksimalno smanje broj svojih privatnih kontakata. Deutsche Welle

08.09.2020. (23:30)

KaGe-Bjež!

Ove jeseni očekuju nas epidemija korone i gripe paralelno, stručnjaci pozivaju na cijepljenje

Tko se misli cijepiti protiv gripe najbolje bi bilo cjepivo primiti u listopadu, što bi značilo da će zaštita trajati do sredine ožujka. Ove godine situacija je specifična zbog korone, jer će oboljeli od gripe biti ranjiviji na Covid-10 i obrnuto, jer infekcija jednim virusom slabi imunološki sustav, olakšavajući ulazak drugom virusu. Forbes

17.08.2020. (19:00)

Komplicirana logistika

Kako će se izvesti cijepljenje 7 milijardi ljudi i što će biti s interesnim skupinama

Seth Berkley, izvršni direktor Gavija, kaže da je jedna od najvećih prepreka s kojima se suočava, takozvani “nacionalizam povezan s cjepivom”. “Željeli bismo da sve zemlje svijeta počnu globalno razmišljati o ovom pitanju, dijelom i zbog toga što je to jedini ispravan način, no i zbog problema koji se javljaju zbog koristoljublja, vlastitog interesa”, kaže Berkley. Osim što mora zajamčiti da i zemlje u razvoju imaju pristup ispravnom cjepivu, Berkley mora razmišljati i o naoko prozaičnim aspektima cijepljenja, poput pitanja ima li u svijetu dovoljan broj staklenih bočica za njegovo pakiranje.  N1

16.07.2020. (13:30)

Bocnula nas korona

Po prvi put u 30 godina pao broj cijepljene djece

Pandemija korone izazvala je snažni pad broja cijepljene djece u svijetu, objavio je UN. Pad imunizacije od difterije, tetanusa i hripavca u prva četiri mjeseca ove godine prvi je unazad trideset godina. Već prije epidemije izbile su epidemije ospica – 2018. bilo je 10 milijuna zaraženih i 140.000 umrlih, uglavnom djece.

 

04.06.2020. (22:30)

Savjet za umrijet

WHO: Zbog korone roditelji nisu vodili djecu na cijepljenje – umirat će se u brojkama bez presedana

Svjetska zdravstvena organizacija bila je savjetovala mnogim državama da suspendiraju cijepljenja kako bi pomogle usporiti širenje koronavirusa, sad upozoravaju – na posljedice necijepljenja. Procjenjuje se da u jugoistočnoj Aziji nije cijepljeno 34,8 milijuna beba zbog pandemije koronavirusa, dok je u Africi cijepljenje propustilo 22,9 milijuna što bi moglo rezultirati svakodnevnom smrću dodatno 6.000 djece, što su brojke bez presedana.