I Peti dan o Aferi SMS-ovi (Kum) - Monitor.hr
29.09.2018. (16:30)

I Peti dan o Aferi SMS-ovi (Kum)

Afera SMS-ovi bila je glavna tema novog Petog dana na koju je otišlo 30 minuta. Druga tema je eutanazija, a povod vijest o ženi koja je, mada zdrava, najavila svoju eutanaziju za dvije godine u 76. godini. Na kraju o računalnim igrama čija je industrija već pretekla filmsku i glazbenu zajedno. Komentatori su Marija Selak, Aleksandar Musić preko Skypea, Nino Raspudić i Petar Tomev Mitrikeski. Cijela emisija HRTi (HRTi bez veze davi da budete registrirani za gledanje, može i preko Facebooka).


Slične vijesti

14.06.2020. (22:30)

Tihy

Zrinka Pavlić o Dujmoviću u ‘Petom danu’ – “kao da se javlja iz nekih davnih vremena”

Predstavnik desnice u ‘Petom danu’ od petka je Tihomir Dujmović. Zrinka Pavlić ocijenila je da bivši TV-voditelj, iako se “nastojao ponašati kao intelektualac, sav fin, uglađen i tonom glasa spuštenim za nijansu-dvije… ne pripada u tu emisiju zato što jednostavno ne raspravlja na istoj razini i u istom registru kao drugi panelisti. Panelisti u ‘Petom danu’, štogod mislili o njihovim osobnim stavovima i ideologiji, pripadnici su jedne moderne, suvremene intelektualne skupine koja se jako dobro snalazi u kontekstu 21. stoljeća. Dujmović je u takvu raspravu upadao kao da se javlja iz nekih prošlih, drugih vremena”.

26.10.2019. (09:30)

Moć petka

Peti dan: Muškarac i žena na poziciji moći

Tema sinoćnje emisije bio je muškarac na poziciji moći, odnosno jesu li muškarci i žene, čak i kad su na istoj poziciji moći, ravnopravni? Komentatori su Marijana Bijelić, Lana Bobić, Petar Tomev Mitrikeski i Nino Raspudić. HRT3

 

 

19.10.2019. (03:41)

Mali noćni razgovori

Peti dan o “Jokeru” i Zlu

Tema emisije je zlo, a povod je film Joker i zbivanja u svijetu za koja urednica drži da nisu dobra. Komentatori su: Marijana Bijelić, Petar Tomev Mitrikeski i Nino Raspudić. Tomev Mitrikeski je rekao da je ovo najvažnija emisija u kojoj je sudjelovao (a bilo ih je). HRT3 (emisija)

05.05.2019. (18:00)

Peti dan od petka je imao dvije teme: radni i životni vijek (povodom 67 je ++) te elektroničko špijuniranje

27.04.2019. (19:30)

Karl Marx is alive and kicking!

Još o debati Žižeka i Petersona

Boris Postnikov za Novosti sumira “debatu stoljeća”: “Prvi misli da može kritizirati marksizam iako o njemu ne zna ništa, a drugi da može kritizirati kapitalizam tako što će o njemu govoriti svašta”. Na HTV3 su sinoć prikazali snimku cijele debate (sa titlovima na hrvatskom), a odmah iza toga u Petom danu su dobro komentirali “dvoboj stoljeća” (na HRTi se i dalje, iz nepoznatog i glupog razloga, morate najprije logirati).

23.02.2019. (00:30)

Bestseler

Peti dan o nasilju i seksu

Nažalost redoslijed nije bio obrnut, pa je tako na seks otpala samo četvrtina vremena, ali svejedno čule se zabavne misli, pogotovo je briljirao Petar Tomev Mitrikeski koji je citirao apostola Pavla – “Žena nije gospodar svojeg tijela nego muž.” No, dodaje, ima još prije nego što ćete razbiti televizor – “A tako ni muž nije gospodar svojeg tijela nego žena”. Tomu se odrješito suprotstavila Lana Bobić (lijepa i pametna kao inače) koja kaže da rado čita apostola Pavla, ali da je njeno tijelo samo njeno tijelo. U prvom dijelu je izbio fajt (kao što priliči temi) između Marije Selak i Aleksandra Musića, jer je Musić “osjetio” da Selakica relativizira nasilje na što je ona skočila i cijelog ga izgrebala (verbalno). Emisiju možete vidjeti na HRTi (koji i dalje tupavo zahtjeva registraciju).

18.02.2019. (08:00)

Tomislav Čadež o Petom danu: Slavni TV intelektualni kružok posvetio emisiju državi čije ime ne znaju izgovoriti (Izgovara se, pobogu, Venecuela!)

12.01.2019. (15:30)

Peti dan o ljevičarima i desničarima i Brešanovom filmu

Početak devete sezone Petog dana imao je dvije teme: ingeniozna svježa tema – podjela “lijevo-desno” i Brešanov novi film “Koja je ovo država”. O njima razgovaraju Aleksandar Musić, Lana Bobić, Marija Selak i Nino Raspudić. Naravno da je politika pojela kulturu (zapravo opet politiku) sa 5:1 u dodjeljenom vremenu. HRTi [video_icon]