Ilko Ćimić otkriva: Bandićeva supruga kupila stan u centru grada po 1.474 eura/m2 od čovjeka koji je zarađivao na poslovima s Gradom - Monitor.hr
31.01. (08:30)

Vrlo prijateljska cijena

Ilko Ćimić otkriva: Bandićeva supruga kupila stan u centru grada po 1.474 eura/m2 od čovjeka koji je zarađivao na poslovima s Gradom

Stan od 68,52 m2 se nalazi na Trgu Petra Petretića i kupljen je od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić za 854 tisuće kuna. Bitno je naglasiti da je većina novca, 720 tisuća kuna, odmah isplaćena na račun – piše Ilko Ćimić za Index.


Slične vijesti

Subota (09:30)

Prisjeo bosanski lonac

Zagrepčani lupali loncima protiv Bandića: Ruga se stanovnicima grada koji nikada nije volio

Sinoć su Zagrepčani prosvjedovali protiv Bandića lupanjem loncima i zviždanjem na svojim balkonima i prozorima. Prosvjedovalo se zbog nezadovoljstva vođenjem grada općenito, a sada dodatno jer gradonačelnik nije dorastao aktualnoj kriznoj situaciji s potresom i pandemijom koronavirusa. Organizator, građanska inicijativa “Zagreb te zove” smatra da se Bandić “ruga stanovnicima grada koji nije nikada volio, ni poštivao. Osim što se na njemu obogatio” (Tportal). Bandić je najavio da će grad pokriti točno pet posto nastale štete od potresa, i to samo za one nekretnine u kojima se ustanovi oštećenje teže od šezdeset posto, dok će on donirati petinu svoje plaće.

Zagrepčani prosvjedovali protiv gradonačelnika Bandića zviždanjem i lupanjem loncima

Gepostet von N1 Hrvatska am Freitag, 3. April 2020

Četvrtak (09:30)

Drugačije stvari on radi

Državni tajnik Uhlir optužio Bandića: Zagreb ne želi sudjelovati u obnovi nakon potresa

Zagreb se izjasnio, gradonačelnik Bandić, da ne želi obnavljati Zagreb. Sam gradonačelnik je dao izjavu za medije da su građani sami krivi – rekao je državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir. Dodao je kako Grad ne želi dati ni financijska ni materijalna sredstva jer tvrde da nemaju raspoloživih stanova u koje bi se privremeno smjestili građani – a znamo da Grad ima 4.800 stanova, od toga 800 bespravno useljenih. Niti jedan stan nisu ponudili za smještaj građanima pogođenima potresom.

 

14.03. (09:30)

Možda krokodilske cipele!?

Juričan: Ljubavno pismo Bandićevom arhitektu – što ti je bilo u glavi kad si mu složio radni stol od krokodilske kože?

Što ti je bilo u glavi kad si Bandiću u Bužanovoj složio Fendi radni stol od krokodilske kože? Jel taj genije iz Pogane Vlake ikada zaista i sjeo za taj stol? Sjeo i nešto, ali ono zbilja, radio za stolom od krokodilske kože? Je li ga itko može zamisliti za tim stolom? Ali ti si ga, Ante, vizionarski vidio.

12.03. (20:30)

Darijevi strijelci

Juričan: Bernardić je jedan neprepoznati genije, ja ću mu pomoći da bude premijer i gradonačelnik

Dario Juričan dat će veliku podršku Davoru Bernardiću da bude i premijer i gradonačelnik – “želim mu pomoći da njegova genijalnost još više dolazi do izražaja“, kaže Juričan. Bandića želi poslati u zasluženu mirovinu, kao što mu želi jedan trg u Zagrebu te da se Bundek zove prema njemu (Milanek?, Bandićek!?!). Ispričao se što nije znao da Bandić ima kuhinju od 50 000 eura. RTL

06.03. (13:17)

Promjena mišljenja

Nakon što se nagodila za uvjetnu kaznu, svjedokinja brani Bandićevog suradnika

Dogodio se veliki preokret u slučaju izvlačenja 440 tisuća kuna iz zagrebačkog budžeta. Optužena Sanja Bančević Medenica u početku procesa priznala je kako je novac izvlačila s Robertom Ljutićem, bliskim suradnikom gradonačelnika Milana Bandića. No nakon što se nagodila s USKOK-om i dobila uvjetnu kaznu, izjavila je kako Ljutić nije imao ništa s tim slučajem. Telegram

05.03. (09:30)

Bankomat zvan Grad

Na suđenju bivšem Bandićevom tjelohranitelju Ljutiću: Žao mi je što se nisam više nakral!

Tijekom višesatnog preslušavanja snimki telefonskih razgovora na suđenje Robertu Ljutiću, dugogodišnjem osobnom čuvaru i jednom od najbližih suradnika gradonačelnika Milana Bandića, čulo se kako se Nenad Cvitković iz udruge Centar HePi povjerio Ljutiću da mu je ”žao što se nije više nakrao” i kako ”nema više što krasti”, na što mu Ljutić poručuje ”stigneš, stigneš, polako”. Ljutić je optužen da je putem Zajednice za folklorni amaterizam, financirane gradskim novcem, preko fiktivnih računa svoje tvrtke izvukao oko 440 tisuća kuna.

 

20.02. (09:30)

Praktičan čovjek

Bandić ima priručnik – o suzbijanju korupcije

Pokazatelje korupcije možemo potražiti u načinu života u neskladu s prihodima – piše u knjižici o suzbijanju korupcije Gradskog kontrolnog ureda Grada Zagreba (ovdje knjižica). Piše Boris Rašeta da Milan Bandić “dela od jutra do mraka, 365 dana u godini, i sve je u skladu. Njegov stan, skladno spojen s “bratovim” (vrijede cca 3,5 milijuna kuna) niti jedan medij nije slikao iznutra. To je zbog skromnosti. Sud je blokirao ukupno pet stanova. Kolekcija satova procijenjena je na stotine tisuća kuna a Bandić posjeduje i kolekciju slika koja nije a’la Mimara, ali u njoj baš nisu ni slike s bombonjera”.