Mile Kekin izvodi stand up monodramu - Monitor.hr
03.11.2019. (18:30)

Uz dokumentarac

Mile Kekin izvodi stand up monodramu

Mile Kekin je prije godinu dana s novim bendom objavio samostalni album “Kuća bez krova”, na kojem su pjesme većinom autobiografske. Njegov život, ispričan  kroz priču o nastajanju upravo aktualnog solo albuma, tema je dokumentarca koji će uskoro predstaviti producent Denis Mujadžić Denyken, a vrlo osoban nastup, svojevrsni glazbeni stand up, Mile Kekin ovih je dana prvi put izveo u Novom Sadu. Jutarnji donosi intervju.


Slične vijesti

20.01. (10:00)

Ljuti klasik

Hladno pivo ‘Desetka’ – iskorak suprotiv pravovjerju

Povodom reizdanja legendarnog albuma rockera iz Gajnica, Ravno do dna recenzira: Prije 25 godina, Mile i društvo krenuli su s prvim iskoracima prema publici nešto široj od “malog kruga velikih pankera”, a učinili su to albumom koji i danas zvuči dosta snažno kad ga slušate na gramofonu. Mile će reći da naziv “Desetka” aludira na pojačala odvrnuta do kraja i to se zbilja čuje u miksu. “Desetka” je bila tako bučna kao odgovor na katastrofalno tih digitalni miks prethodnog im albuma “G.A.D.” čija je nekvaliteta zvuka gotovo uspjela zasjeniti kvalitetu materijala koji je na njemu objavljen.

14.11.2022. (00:00)

"Ali ti si previsoka, preširoka da bi u okvir stala, previsoka, preširoka da bi se podrezala"

Damir Urban i Mile Kekin predstavili slikovnice: “Ludi Škarpa” kojeg se svi boje i “Mala” koja ne stane ni u jedan okvir

Damir Urban

Glazbenik Damir Urban u sklopu Interlibera održao je promociju slikovnice „Ludi Škarpa“ objavljene u nakladi Croatia Recordsa. „Ludi škarpa“, inače je pjesma s Urbanova posljednjeg albuma „Lipanj, srpanj, kolovoz“, na kojoj njegovo pjevanje prate dječji glasovi, pitajući se „A tko je on, taj ludi Škarpa”. Ideja za slikovnicu potekla je od Urbanovog danas sedmogodišnjeg sina Istoka Zole, koji je strastveni crtač. Inače, autor ilustracija za „Ludog Škarpu“ je poznati domaći ilustrator Tomislav Torjanac, najpoznatiji po sjajnim ilustracijama za „Grgu Čvarka“ i „Kako živi Antuntun“. Torjanac je ilustrator i slikovnice jednog drugog poznatog glazbenika, Mile Kekina, koja je također predstavljena na Interliberu. Kekinova slikovnica zove se „Mala“ i objavljena je u nakladi Profila, a, kako kaže Kekin, ona potiče na razmišljanje i zauzimanje kritičkog stava prema stereotipima vezanima uz izgled i društveno prihvatljivo ponašanje, posebno djevojčica od kojih se traži da uvijek budu savršeno lijepe. Lupiga

25.06.2020. (23:30)

Na vrućem emesuovom krovu

Edo Maajka, Mile Kekin, Tamara Obrovac i LADO Electro ove godine na Ljetu u MSU

Aleksandar Dragaš najavljuje ovogodišnje Ljeto u MSU: Otvara ga 27. lipnja LADO Electro, “nevjerojatan, čaroban spoj modernog i tradicionalnog, elektro i etno poetike”. Tamara Obrovac će nastupiti 4. srpnja uz pijanista Matiju Dedića i bubnjara Krunu Levačića. Mile Kekin (11. 7.) pjeva o “kući bez krova”, odnosno domovini bez snova. Koncertni program nastupom 18. srpnja zatvara Edo Maajka čiji je posljednji album ‘Put u plus’ (2018.) hip hop, rock i funk remek-djelo pankerske oštrine i psihodeličnih tonova velikog pjesnika.

21.06.2020. (12:00)

Izborni glazbeni intermezzo

Mile Kekin – Sretni ljudi

“Sretni ljudi” naziv je pjesme koju je Mile Kekin skladao za kampanju koalicije Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad.

Hej gospon šovinst
Uredan i čist
Javi svojima
Moje tijelo, moja stvar

Izađimo iz kružnog toka borba će bit žestoka
Sanjao sam sve se budi, a oko mene sretni ljudi

11.06.2020. (17:30)

Hladno bilo

Mile Kekin: Politikom sam se odlučio baviti iz samoobrane

Nisam mogao više biti kroničar, pozivam sve druge da ne bježe od politike, znam da su nam je zgadili, no moramo se baviti njome da se ona ne bavi nama. Ne bih volio da radikalno desne struje zauzmu ključne položaje u ovom društvu.

06.06.2020. (22:30)

Nema više mile-lale!

Mile Kekin izlazi na izbore u zeleno-lijevoj koaliciji

Pjevač Hladnog piva priključio se ovoj koaliciji jer su se “dokazali od obrane Savice do otkrivanja raznih afera oko štandova, na GUP-u. Ljudi su koji imaju moralni kompas”, a bit će njihov kandidat u 7. izbornoj jedinici, kao 14. na listi. Listu će nositi Rada Borić. Koaliciju čine stranke Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad. I njegova supruga je na listi. HRT

22.10.2018. (10:30)

Mile Kekin ima novi solo album: Htio sam napraviti nešto poput sviranog filma

Jutarnji list donosi intervju sa Kekinom: “U “Kući bez krova” želio sam obuhvatiti neka prostranstva, doživljaje i krajolike iz svoga djetinjstva, ali i iz doba sazrijevanja i odrastanja, pa sve do sadašnjeg života i ovih, mrzim taj izraz, srednjih godina. Govorim o obitelji, prijateljstvu, ljubavi…”
Zoran Stajčić za Ravno do dna piše: Album „Kuća bez krova“ upravo je ‘pucketavi led pod nogama’, masivni komad onoga što se nekad karakteriziralo kao ‘adult orientated rock’, oliti rock za starije, veliki nostalgični trip utkan u zvuk glazbenih stilova kakvima Kekin sebe izlaže kad želi odmoriti dušu i ‘skine outfit’ frontmena Hladnog piva.
I Muzika.hr ima recenziju albuma: “‘Kuća bez krova’ je ipak vrlo intimno djelo, politika je ovdje samo u tragovima i uvijek u osobnom kontekstu… Ponegdje se zalomio gitaristički riff, no album se temelji na springsteenovskoj kombinaciji gitare i klavira s tim da je na kraju uvijek premoćan fokus na vokalu.”
Prvi singl s albuma – Reno4

Recenziju je napisao i Aleksandar Dragaš za Jutarnji: “Adolescentske ljubavi i brak u srednjim godinama, bezbrižno krstarenje cestom i ne uvijek ugodno putovanje kroz život, odrastanje i roditeljstvo, domovina i tuđina, osobna sreća i društvena neuroza, dobri i loši momci…”