Ministar Malenica: SOA bi trebala provjeravati sve državne dužnosnike - Monitor.hr
30.01.2020. (17:30)

Nešto za prijavit?

Ministar Malenica: SOA bi trebala provjeravati sve državne dužnosnike

Svakako trebaju postojati određeni kontrolni mehanizmi. Mislim da bi SOA trebala vratiti sigurnosne provjere za sve državne dužnosnike – rekao je Ivan Malenica, ministar uprave (HDZ) u Otvorenom (dolje snimka). Nikola Grmoja (Most) je naveo jedna problematičan primjer – Javio mi se jedan čovjek koji je bio u našoj diplomaciji kojem je SOA donijela negativnu sigurnosnu provjeru. On to ne može nikako osporiti jer je to povjerljiv nalaz i tu se postavlja pitanje može li netko iskoristiti SOU da bi određenim ljudima onemogućila političko djelovanje. Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a, vratio je stvar na početak – Po meni je ovo skandalozno. Jer ako mi ne vjerujemo u svoje vlastite institucije, onda nešto ne štima s nama.

 


Slične vijesti

24.07.2020. (16:30)

Hrvatski apsurdistan

Kako je Capak ‘izvukao’ Hrebaka iz samoizolacije prije sjednice na kojoj se trebala potvrditi Vlada

Društvenim mrežama širi se prilično neobično epidemiološko mišljenje šefa HZJZ Krunoslava Capaka, dopis u kojem obrazlaže zašto Dario Hrebak, HSLS-ov saborski zastupnik, ipak ne mora u samoizolaciju. Iako je bio u blizini zaražene osobe bez maske, Capak tvrdi da Hrebak “nije niti neće biti zaražen u iduća dva dana”. Telegram

08.05.2020. (15:30)

Gradonačelnici Bjelovara i Svete Nedelje te načelnica Omišlja prvaci transparentnosti troškova

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, načelnica Omišlja Mirela Ahmetović i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec dali su uvid građanima u svoje financije.

Ahmetović: Neki svjesno pružaju otpor transparentnosti trošenja javnog novca jer znaju da im smanjuje političku moć i korupcijski potencijal.

Hrebak: Negativno je to što se ljudima mora objašnjavati svaki detalj što uzima vrijeme. No, vjerujem da smo kao izabrani političari dužni to raditi i iskreno nije mi teško.

Zurovec: Ono što me iznenađuje je da nisam čuo niti jednog ministra da je pohvalio takav potez.

27.11.2019. (00:30)

Hrvatski smisao letargičnih stranaka

Dežulović: Smisao HSLS-a

Izabran je novi predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke, nad čim se zamislio Dežulović: “Nakon što je HSLS na izborima 2011. osvojio manje od polovice vlastitih glasova, HDZ ih je opet utrpao u praznu cisternu, starim makadamom prebacio preko izbornog praga i dao im dva zastupnička azila. Da radim u pograničnoj policiji, bogami bih provjerio tu stvar. Nema šanse da to rade zbog HSLS-ovih glasova: više bi ih dobili u koaliciji s Komunističkom partijom. Zašto onda? Ja, recimo, mislim da HDZ pomoću HSLS-a u Sabor šverca kokain. Čemu inače HSLS, čemu Sabor i izbori, čemu život, čemu sve ovo?”.

17.11.2019. (19:30)

Novi predsjednik HSLS-a

Dario Hrebak u NU2: Želim biti predstavnik produktivne Hrvatske

Gost emisije Nedjeljom u dva bio je novi predsjednik HSLS-a Dario Hrebak. Bjelovarski je gradonačelnik na izbornom saboru pobijedio jedinog protukandidata Žarka Katića. Nakon 10 godina Darinko Kosor otišao je s čelnog mjesta te stranke. “Ja želim biti predstavnik produktivne Hrvatske, nasuprot birokratske Hrvatske”, rekao je Hrebak u emisiji.

27.05.2019. (22:00)

Revolucionarni gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak namjerava članove nadzornih odbora birati javnim natječajem

23.05.2019. (10:30)

Dobar im tko radi loše

Gradonačelnik Bjelovara: Napast će me zbog aplikacije o proračunu

“Čini mi se da slijedi udar ne samo na našu aplikaciju već bi mogli pokrenuti difamaciju mene i mog političkog rada, odnosno cijelog projekta”, rekao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak o aplikacij koju je ovaj tjedan pustio, a koja prikazuje sve gradske troškove. Od 500 jedinica lokalne samouprave, s pitanjima vezano za aplikaciju javila im se samo jedna – Općina Viškovo. Index

18.05.2019. (13:30)

Bravo Bjelovar!

Revolucija: Bjelovar prvi u Hrvatskoj omogućava praćenje svih isplata iz proračuna

‘Građani imaju pravo znati na što se troše njihove kune, a mi u Bjelovaru nemamo što skrivati. Ovim potezom Grad Bjelovar postaje najtransparentniji grad u zemlji i predvodnik prave borbe protiv korupcije’, kaže gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i poziva i ostale gradonačelnika da građanima omoguće uvid u gradske financije. Gradonačelnik.hr

21.11.2018. (12:30)

TransApp

Građani Bjelovara moći će kontrolirati svaku kunu koju Grad potroši, prvi u Hrvatskoj

Grad Bjelovar nabavlja softver koji će građanima dati uvid u sve račune i transakcije, moći će vidjeti kupuje li se po tržišnim cijenama, koliko se troši na kave, koliko na građevinske radove, koliko na projekte. “Ako ne želimo da nas se zbog nečega s razlogom i opravdano proziva, nećemo se ni dovesti u tu situaciju, nećemo to napraviti”, objašnjava gradonačelnik Dario Hrebak. Gradonačelnik.hr

25.08.2018. (00:02)

Nove nade

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak: Dok su neki govorili o ustašama i partizanima, mi smo govorili o pametnom gradu

Upoznajte Darija Hrebak gradonačelnika Bjelovara iz HSLS-a. Dao je poduži intervju za Globus: “Iz vladajuće većine HSLS treba izaći samo u slučaju skretanja prema teškom klerikalizmu, gušenju sloboda medija i kršenja ljudskih prava. Za Dan grada i branitelja u Bjelovaru neće svirati Bajaga – ali ni Thompson. Zabrana Bajage u Karlovcu je glupa. Uveli su zabranu zapošljavanja u administraciji na četiri godine, i idu prema potpunoj digitalizaciji… Mogu zamisliti suradnju i s ljevicom i s desnicom. Mene zanima digitalizacija društva, obrazovanje, porezno rasterećenje i snažnije zahvaćanje u mirovinski i zdravstveni sustav. Ljudima treba reći: Spremni smo izgubiti izbore, ali mora se rezati javna potrošnja.”