'Most nije alternativa HDZ-u i SDP-u, Most je gori od njih' - Monitor.hr
27.11.2015. (09:51)

Neke stvari se ne mogu premostiti

‘Most nije alternativa HDZ-u i SDP-u, Most je gori od njih’

“Malomišćanski političari iz Mosta na prepad su osvojili medijski prostor i u njega unijeli dalmatinske lokalne govore, kulturu komunikacije karakterističnu za male sredine, koja se rasteže od lirsko-epskog pripovijedanja Bože Petrova do vulgarnih kozerija Stipe Petrine. U drugi su plan tako pale trnjanska mudrovanja Zorana Milanovića, poštapalice s Pešče Tomislava Karamarka ili pokajkavljeni hercegovački nazal Milana Bandića… Kako dani prolaze sve je jasnije kako mostaši nemaju pojma što bi sa samima sobom, a kamo li što bi s ovom državom. Njihovo otezanje s donošenjem odluke s kime će u vladu razbit će im se na kraju o glavu”, piše Helena Puljiz. T-Portal


Slične vijesti

Subota (23:30)

Razbijeno zrcalo

Viktor Ivančić: Udio sranja

Proizvodnja sranja je naprosto impresivna. Kovanice bez stvarnog značenja (‘HNS’, ‘Istanbulska konvencija’) služe tek kao simboličke crvene krpe povodom kojih će se protivnici naoružati kratkim pamćenjima i dugim cijevima. Stoga je i polemički potencijal nesaglediv, jer hladni promatrač sve vrijeme ima nepogrešiv utisak da vodeći razbojnici u bandi optužuju jedni druge za lopovlukViktor Ivančić u Novostima, o glođenju unutar HDZ-a.

12.02. (11:30)

Priče za laku noć

Markovina: U HDZ-u više neće biti kulta ličnosti? Pa to im je u genetskom kodu

Dragan Markovina o obećanju Mire Kovača kako u HDZ-u više neće biti kulta ličnosti: Budući da su se hadezeovci bili spremni odreći i uglavnom su to i napravili, svih bivših predsjednika, izuzev Tuđmana, kako netko hladne glave pred kompletnom javnošću može izjaviti da nakon njegove pobjede više u HDZ-u neće biti titoizma i kulta ličnosti, a istovremeno se pozivati na Franju Tuđmana? Telegram

11.02. (17:30)

Uvjet bez kojeg ne zna se

Klauški: Kovač bi ukinuo kult ličnosti, što će onda ostati od HDZ-a?

Kad mi pobijedimo neće više biti faraona ili Josipa Broza Tita, u HDZ-u neće biti kulta ličnosti’, poručio je jučer Miro Kovač, kandidat za predsjednika HDZ-a… HDZ se na skupovima klanja Tuđmanovoj bisti, posvuda mu podižu spomenike, trpaju u zatvor one koji se usude pljunuti na Tuđmanov lik i djelo, zaklinju se u doživotnu vjernost pokojnom Vođi i poručuju da s njegova puta neće skrenuti. HDZ je organizacija koja je izrasla i počiva na kultu vođe, onom pokojnom, kao i svakom aktualnom – piše Tomislav Klauški.

11.02. (15:30)

Mili i ja

Slučaj “Plenković-laže-Brkić-laže”: Brkić je bio za koaliciju s HNS-om

Milijan Brkić bio je jako motiviran za koaliciju HDZ-a i HNS-a… Uostalom, i sada mi se javlja i vrlo korektno komuniciramo” – izjavila je “osoba iz vrha HNS-a” Jutarnjem. Isto kaže Davor Ivo Stier koji je u lanjskom intervjuu Jutarnjem izjavio – “nas dvojica imali smo različite političke procjene. Brkić je od početka zagovarao koaliciju s HNS-om, još 2016.”.

09.02. (13:30)

Igre bez granica

Bandić najavio povlačenje svih amandmana

Zagrebački HDZ najavio je da neće podržati 30 posto amandmana na GUP. odn. one o prenamjeni zelenih površina u druge površine. Nedugo nakon toga, Bandić je najavio povlačenje svih amandmana i rekao da oni i nisu bili njegova nego HDZ-ova ideja. Bandićev oglas “Istina je” građani su platili desetke tisuća kuna. N1, Index

04.02. (08:30)

Dečki u velikom gradu

Milijan Brkić živi u unajmljenom stanu s bratom

Potpredsjednik HDZ-a, osim nekih oranica kod Sv. Roka, nema više ni kuće ni stana u svom vlasništvu, piše Ivan Pandžić za 24 sata. Stan u Zagrebu je ostavio supruzi od kojeg se rastao (on će otplaćivati podignuti kredit dok sva djeca ne budu punoljetna), a stan u Španskom u kojem živi unajmio je njegov brat Jozo i njih dvojica zajedno žive. Ručni sat koji nosi – posudio je tkđ. od brata, kaže.

26.01. (11:30)

Je li svanulo?

Jurica Pavičić: Ovo je jedina istina o skretanju HDZ-a

“Glasačima Plenkovićev HDZ nije omrznuo ni zbog Istanbula ni zbog Marakeša, ni zbog kurikularne reforme ni zbog Milorada Pupovca. HDZ im je omrznuo zbog dubinskog i nikad opipljivijeg klijentelizma, zbog krivih imovinskih kartica, zbog Mercedesa u garažama, milijunskih kuća za roštilj, zbog misterioznih ‘pozajmica’ od 40.000 eura, zbog obžderavanja na općinski račun, zbog držanja skala Bandiću, kemijanja s urbanističkim planovima, zapošljavanja nećakinja i stranačkog kadroviranja”, piše Jurica Pavičić za Jutarnji.

12.01. (22:30)

Na krilima pobjede

Veliki preokret: SDP pretekao HDZ, Milanović popularniji od Plenkovića

Prvi ovogodišnji rezultati CRO Demoskopa pokazuju da je nakon pune četiri godine vodstva HDZ-a na vrhu popularnosti u siječnju SDP, kojeg podržava 27,8 posto građana. HDZ je blago pao i sad je na 26,9 posto. U prosincu je na vrhu liste najpozitivnijih političara bio premijer Plenković, a sad ga je s vrha smijenio novoizabrani predsjednik Milanović. Milanović je u odnosu na prosinac popularnost – udvostručio.

12.01. (10:30)

Kako to, kako to?

Ante Tomić: Velika bitka Škore i HDZ-a za birače s nižom stručnom spremom

“Dogodilo se nešto totalno čudno, zaprepašćujuće, nečuveno u političkoj povijesti cijeloga ljudskog roda. Lažni proroci zaveli su glasače sa srednjom i nižom stručnom spremom. ‘Šit, tko se tome mogao nadati’, jadikuju ovih dana Andrej Plenković, Željko Reiner i Gordan Jandroković, ‘tko je mogao i zamisliti nešto takvo, da će slabije obrazovani biti  zavedeni i izmanipulirani? Da će netko prevariti ljude bez škole? Pa, nemreš bilivit!” – Ante Tomić, Jutarnji.