Najbolja hrana i piće s Adventa u Zagrebu - Monitor.hr
02.12.2017. (13:22)

Od kruha i masti do sarme u kruhu

Najbolja hrana i piće s Adventa u Zagrebu

Telegramova novinarka probrala je najbolju i najzanimljiviju hranu s Adventa u Zagrebu. Na Strossmayerovom trgu: fritula punjena pečenim jabukama i kremom od vanilije (20 kuna, slastičarnica Time), brudet od hobotnice s palentom za (40 kuna, u kućici Murter – vrata Kornata), sarma u sendviču (28 kuna, T&T), smotani burek od sporo pečene svinjske potrbušine s pivom i aromatiziranim krumpirom (34 kune na kućici Pod zidom). Na Zrinjevcu: osam knedlica s Nutellom i vanilijom (18 kuna), kuhana rol šunka s dinstanim zeljem (25 kuna, Stara priša). Na Tomislavcu se ističe juneći gulaš (50 kuna, Kascheta), u Arheološkom Peliški pijat – bruskete s domaćom ribljom paštetom i mariniranim kozicama, inćunima te dimljenom tunjevinom, paprikom i hobotnicom (45 kuna, Prshurata), a u Gajevoj lička plata s kupusom, buncekom i velebitskom kobasicom (40 kuna, Lička kuća). Na Strossmayerovom šetalištu nudi se zaseka na kruhu što je narezani špek i svinjska mast na kruhu (20 kuna, Ice Bar 2), viška pogača s inćunima za (25 kuna, Konoba Težok s Visa), na Gradecu raštika s hamburgerom i kobasicom u kruhu (35 kuna, Morska vila), na Jelačićevom trgu liker od terana s okusom bijelog tartufa (20 kuna, Istriano) i raclette što je švicarski topljeni sir na pecivu s paprikom ili slaninom (od 27 do 45 kuna, A most unusual gin garden), ispred HNK gulaš od junetine i divljači s povrćem (30 kuna, Big Momma’s House).


Slične vijesti

09.12.2024. (19:00)

Da ti prisjednu fritule

Ekonomist: Siromašniji trebaju otići na Advent u neki drugi grad, ne u centar Zagreba

Najveća atrakcija što se tiče hrane postale su Dubai fritule – iako koštaju 11.10 eura, za njih se od prvog dana čeka u redu. I nema u tome ništa loše – kažu psiholozi. No, mnogi se žale na previsoke cijene za obične kobasice i fritule. Međutim, iz Udruge Glas poduzetnika kažu kako živimo u tržišnoj ekonomiji i ako su cijene visoke, to znači da ima onih koji si to mogu priuštiti: Mi smo turistička zemlja i ovo je vrijeme kada nam dolaze jako bogati turisti, pa samim time, ako se bavite ugostiteljskom djelatnošću, prirodno je da ćete podići cijene. Njih ne prilagođavate umirovljenicima, nego bogatim turistima i bogatim građanima. Tko je siromašniji, treba otići na Advent u neki drugi grad, a ne u centar Zagreba, kaže Boris Podobnik za RTL Danas. Index

22.12.2021. (13:00)

Miriše na Božić

Dežulović: Živio komunizam!

Turistička zajednica Grada Zagreba izdala je brošuru s adventskim programima u gradu, ponudivši posjetiteljima – odmah ispod “Božićne čarolije Adventa” – i jedinstvenu turističku turu “Walk with Tito”. Kao da je s Marxa pao, kao da nekoliko trenutaka ranije nije i sam oglasio opću uzbunu zbog državnog udara i komunističke okupacije Zagreba, tupo se odjednom Peternel čudi i iščuđava zašto nema adventskog klizanja na Tomislavovom trgu i zašto se ugostiteljima i taksistima oduzima zarada. Ne znam što je očekivao od komunista? Božićnu ledenu bajku i adventski poduzetnički inkubator na Zrinjevcu?! – piše Boris Dežulović. N1

01.10.2021. (22:30)

Novo zagrebačko vodstvo raspisalo natječaj za adventske kućice

Adventske kućice koje se daju u najam podijeljene su na one za ‘ugostiteljstvo-slastice’ i one za ‘prigodnu prodaju’, a navode se lokacije, površina kućica te naknade po metru kvadratnom. Najskuplji najam plaćat će oni koji žele imati kućice na Trgu Bana Josipa Jelačića i u Gajevoj ulici. Objavom natječaja prekida se dosadašnja praksa koja je dovela do malverzacija s davanjem kućica u najam. Telegram

06.12.2020. (22:30)

I Grinchevima nedostaje vašar

Pavica Knezović Belan: Teška srca priznajem – nedostaje mi Advent, taj zagrebački vašar koji sam tako samouvjereno prezirala

A meni je teško priznati što meni ove zime neobično nedostaje. Onaj vašar od zagrebačkog Adventa kojeg sam tako samouvjereno zadnjih godina prezirala. Što bih sve dala za šarene žaruljice, lažno pitoreskne kućice i gužvu u centru. Bilo što, samo da sakrije ovo depresivno sivilo koje nas okružuje. Dok planiram i sanjarim kako ću sljedećeg lipnja na Jarunu, zagrljena s mužem, od sreće vrištati kada Beck na INmusicu počne svirati omiljenu nam – “Debru”. Možda? Piše Pavica Knezović Belan za Jutarnji list

25.11.2020. (10:30)

Bez mirisa kobasa

Advent u Zagrebu održat će se bez kućica i klizališta, koncerti s balkona

Zagrebački advent će se ipak održati, ali bez klizališta i spornih kućica s hranom i pićem. Umjesto njih ugostitelji će u svojim lokalima nuditi hranu za van. Osmišljen je virtualni program koji će se moći vidjeti kroz ekrane mobitela, a koncerti će se održavati s božićnih balkona u Tkalči, galeriji Lav i s balkona Hrvatskog narodnog kazališta. 24sata

10.11.2020. (21:30)

Čekanje virusa

Advent u Zagrebu počinje 28. studenoga pod epidemiološkim mjerama

Gradska turistička zajednica pod sloganom “Osjetite svjetlost” pripremila je tri nova projekta – prvi je Svjetlost Zagreba za koji Turistička zajednica poziva Zagrepčane da okite svoje prozore; drugi projekt je šetnja kroz zagrebačke crkve i njihove jaslice; treći projekt je Proširena stvarnost na preko 20 lokacija. U planu je 10 koncearata duhovne i prigodne glazbe, klizališta na Tomislavcu neće biti, barakice s kobasicama i vinom ostaju. RTL

22.10.2020. (17:30)

EpideMilan

Strasbourg odustao od Adventa, Bandić ne: U iduća dva tjedna smanjit će se broj zaraženih

“Ne može to beskonačno rasti. Očekujem za dva tjedna blagi pad, neće to biti naglo, ali očekujemo pad broja zaraženih” – rekao je zagrebački gradonačelnik govoreći o mogućem Adventu u Zagrebu. Ako ga bude, bit će izbačeno polovica lokacija, a tamo gdje su terase ugostitelja neće biti kućica. Strasbourg je odustao od adventskog sajma (Telegram).

31.12.2019. (17:30)

Kuhana večer

“Mojih 30 večernjih smjena na Adventu” – novinar Jutarnjeg mjesec dana radio u kućici

Dugo se nisam bavio uslužnim djelatnostima i moram reći da je to veliki gušt. Adventski su kupci blagoglagoljivi, sretni, rado počaste komplimentom kada im se svidi ono što su naručili… Gosti pristižu neprestano, čini se da u ovom gradu žive svi ljudi svijeta. Sa svakim se, dakako, i u toj gužvi stigne malo porazgovarati. Rad je isti kao u sezoni: nema odmora, pauze, Badnjaka. U 23 sata ili ponoć, kada zatvaram, jedva da imam snage staviti lokot u bravu – piše reporter Jutarnjeg (preko dana je bio radio svoj novinarski posao).