Oleg Maštruko o japanskom konceptu igikai - razlogu postojanja - Monitor.hr
05.08.2018. (09:31)

Oleg Maštruko o japanskom konceptu igikai – razlogu postojanja

Krugovi, odnosno segmenti života su: što voliš, u čemu si dobar, za što možeš biti plaćen te što svijetu treba… Sigurno ima stvari za koje bi mogao biti plaćen a koje su i izvan lijevog i gornjeg kruga, no dok mogu raditi ono što volim i u čem sam dobar, i od toga zaraditi, zbog čega bi tražio nešto u čemu ću biti plaćen, a to raditi loše i bez ljubavi? I sad, dolazimo do onog problematičnog – desnog kruga. Koji kaže: što svijetu treba. I zaista – što svijetu treba?


Slične vijesti

12.10.2019. (01:00)

Od sada će biti - to je ona nagrada koju je dobio i Handke

Markovina: Handke je uložio sav svoj ugled da podrži monstruma. Kako to odvojiti od njegovih knjiga?

Teško da možemo zamisliti išta manje dostojanstveno od toga da veliki pisac i od jučer nobelovac govori na sprovodu, po svemu, osim po količina ludila i zla koje je pokrenuo, beznačajnom čovjeku i političaru. Jednako kao što se teško odlučiti je li ta scena više ponižavajuća za Handkea ili za Nobelovu nagradu – piše Dragan Markovina za Telegram.
I Oleg Maštruko piše o istoj temi: Što jednog austrijskog pisca može nagnati da zabrazdi tako duboko u ludilo ne mogu spekulirati, ali o tome što nagoni Nobelov komitet da ga nagradi mogu. Potpuni kretenizam i gubitak kriterija. Nažalost, Skandinavija i navlasito Švedska izgleda postaju predvodnici modernog globalnog ludila.

14.08.2019. (13:30)

Hrvatska bez struje

Olegova afrička avantura se nastavlja, javio se iz Zimbabwea i Zambije

Oleg Maštruko i njegov tim Fat Buryats putuje i dalje, sudjelujući na reliju Put Foot. Nakon Namibije, prošli su Botswanu, djelić Zimbabwea, Zambiju i Malawi. “Nema signala, na nebu milijarda zvijezda, na šanku alkohol, nalazimo se milijun kilometara od nigdje, ekipa je naložila vatru i sve skupa je nalikovalo na maturalac za idiote”, piše Maštruko.

04.08.2019. (17:30)

Moja Afrika

Maštruko iz Namibije: Vozimo se kroz vanzemaljske krajolike

Oleg Maštruko javio se s prvim izvještajem s relija Put Foot po jugu Afrike. Trenutno su u Namibiji i dvaput su slomili vjetrobransko staklo. “Vozimo se kroz te vanzemaljske krajolike toliko beskonačno dugo da smo već oguglali. Drugog ili trećeg dana u Namibiji smo išli do mjesta zvanog Sossusvlei (vlei je od afrikanerske riječi za dolinu, valley), i njegove najisturenije točke – Deadvlei, mrtvi vlei ili u našoj internoj šali Mrtvi Vlaj”, piše Maštruko za Bug.

15.03.2019. (07:30)

Boeing Boeing

Oleg Maštruko: Čitam posve očekivanu hrpetinu gluposti u vezi aviona…

Ako smo 737 nazvali Bubom ili Golfom avioprometa, onda je Airbus A320 Renault 4 ili Škoda Fabia… Zanimljivo je da su američki prijevoznici i avioregulatori tek sada prizemljili svoje Boeinge 737 MAX, što je nekoliko dana nakon ostatka svijeta i očito nevoljko. Razloge treba tražiti u tihom ratu Boeinga i Airbusa, pri čemu SAD više ili manje otvoreno navija za svog proizvođača, a EU zemlje za svog. Iako to nije uvijek pravilo, EU-ovci vole spustiti “boingašima”, a Ameri “erbasovcima” – piše svjetski putnik Oleg Maštruko za Index.

05.01.2019. (19:30)

Cijena besplatnog

Oleg Maštruko: Za koliko novca biste se odrekli Facebooka i Googlea?

Realna cifra za koju bih se maknuo s Fejsa bila bi oko 10-12 tisuća dolara. Godišnje. Dodajmo druge – Google, Amazon, LinkedIn… – i ispada da bi mi netko morao dati zaista ozbiljan novac, mjeren desecima tisuća dolara, da se odreknem nečeg što inače plaćam nula kuna ili dolara. E sad, za koliko biste se dolara ili kuna odrekli usluga Ministarstva poljoprivrede? Državne geodetske uprave, Zavoda za zapošljavanje ili Ureda za mjerenje učinka propisa? – Oleg Maštruko za Index.

24.12.2018. (18:30)

Užitak gaženja gluposti

Maštruko o presudi hrvatskom start-uperu Libriću: Mala pobjeda razuma i velika smrt novinarstva

U Americi je zbog prevare osuđen Hrvat Renato Librić, pokretač tech startu-pa Bouxtie, na tri godine zatvora, mora vratiti oko milijun i pol dolara investitorima i platiti 20-ak tisuća dolara sudskih troškova. Oleg Maštruko se veseli ovome kao presudi neupućenom medijskom napuhavanju priča oko hrvatskih start-upova, od hrvatskih medija pa do Forbesa koji je tkđ. Librića bio dizao u nebesa.