Što valja, a što ne s novim iPhoneom 13 - Monitor.hr
19.09.2021. (12:00)

Mali pomak za mobitel, ali veliki za videografa

Što valja, a što ne s novim iPhoneom 13

Novi Tech Radar Dragana Petrica ugostio je Bugovog recenzenta Sandra Vrbanusa. Osim iPhonea, razgovaralo se o drugim tehnološkim trendovima ovog ljeta. Izašao je i novi iPad i Watch, a Xiaomi je izbacio romobil. Novi smartwatch ima i Huawei. Što se tiče iPhone-a 13, gotovo jednakog izgleda je kao prethodni model iPhone 12 s tek malim i teško uočljivim nadogradnjama. Što se tiče funkcija, tek je malo brži i svijetliji. Vlasnici 12-ica vjerojatno nisu ni ciljana skupina za kupnju novog modela, prije oni koji su još uvijek na desetki i jedanaestici. Pomak je eventualno vidljiv u kinematičnom modu snimanja, što bi moglo privući nekog profi Youtubera ili videografa. Na tržište stiže idući tjedan, a u Hrvatsku bi mogao stići do kraja mjeseca.


Slične vijesti

19.11.2023. (12:00)

Da malo sjednemo i vidimo gdje smo

Tech Radar: Je li hrvatski IT u krizi? Trenutno je razdoblje pada rasta. I dalje raste, samo sporije

Globalno usporavanje investicija u IT sektor odrazilo se, nakon niza izuzetno uspješnih godina, i na hrvatske tehnološke kopanije. Kroz prvih devet mjeseci tekuće godine, IT je na našem tržištu zabilježio pad rasta. Je li nam IT sektor u krizi i koliko dubokoj i trajnoj ili se naprosto radi o uobičajenim poslovnim amplitudama, u Tech Radaru je objasnila Tajana Barančić, analitičarka i direktorica Astra poslovnog inženjeringa. Bug

20.02.2022. (15:00)

Reinterpretacija zakona

Tech Radar: Kako će završiti drama s paušalcima u IT-u

Korištenje paušalnih obrta za ostvarivanje poslovnog odnosa ponovno je postala vruća tema hrvatskog IT sektora nakon što je porezna uprava takozvanim paušalcima poslala uplatnice kojima njihova davanja izjednačuje s davanjima za stvarno zaposlenje. Stvorilo je to novi kaos, podjele i nemir na tech sceni. U novom Tech Radaru Dragana Petrica razgovaraju Vuk Vuković i Zoran Božićević. Bug

19.05.2021. (00:30)

Mogu li hrvatska kriptovaluta REVU i mobilna aplikacija Revuto postići globalni uspjeh?

I Hrvatska ima svoje kriptovalute, a ovih dana jedna od njih, nazvana REVU, tek treba biti puštena u prodaju po početnoj povlaštenoj sceni. Novo izdanje Tech Radara Dragana Petrica bavi se pitanjem može li upravo ta kriptovaluta postići globalni uspjeh te kako stoji startup tvrtka Revuto koja stoji iza spomenute kriptovalute i koja je pokrenula vlastitu mobilnu apikaciju. Gosti emisije su CEO i COO startupa, Josipa Majić i Vedran Vukman koji pojašnjavaju svoj kripto-pothvat kao i svoja očekivanja od njega.

21.10.2019. (21:00)

Kolike su prosječne plaće programera u Hrvatskoj?

Koja znanja su najbolje plaćena i u kojim tehnologijama programiranja plaća raste najbrže? Koliko ima “paušalaca” u Hrvatskoj i kolika je njihova zarada? Na ta pitanja odgovaraju Tomislav Grubišić, CEO i suosnivač Degordiana, Bornfighta i Mediatoolkita te autor velike analize programerskih plaća u Hrvatskoj i Tajana Barančić, predsjednica CISEx-a u TechRadaru Dragana Petrica. Grubišić kaže da je prosječna plaća programera 10.000 kn.