Veleposlanstvo Izraela i Židovska zajednica BiH opozvali poziv Hasanbegoviću - Monitor.hr
14.05.2018. (20:47)

Djed i unuk

Veleposlanstvo Izraela i Židovska zajednica BiH opozvali poziv Hasanbegoviću

Zbog svog odnosa prema ustaškom režimu, zbog nastojanja da “relativizira i veliča ustaški režim odgovoran za klanje i istrjebljenje Židova tijekom Drugog svjetskog rata” , saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović ipak neće nazočiti ceremoniji dodjele posmrtnog priznanja “Pravednik među narodima” u sarajevskoj sinagogi koncem svibnja u čast članova njegove obitelji koji su tijekom Drugog svjetskog rata spasili židovsku djevojčicu Nadu Kolman. Veleposlanstvo Izraela u BiH je “izrazilo žaljenje” jer je Hasanbegović “zlorabio poziv na svečanost koja slavi djelo junaštva gospodina Sabrije Prohića (Hasanbegovićeva djeda) u svoje osobne političke svrhe”. Index


Slične vijesti

03.09. (12:30)

Politika koristi

Đikić: Šutnja je Zlatko

Zašto se najednom pritajio? Ne, nije zbog toga što se radi o sporenju koje je debelo ispod njegove intelektualne i ljudske razine, spuštao se Hasanbegović i niže od toga, nego zato što još uvijek odvaguje kojoj se od zaraćenih strana prikloniti, ili preciznije, kako što bezbolnije okrenuti leđa Škori, čovjeku kojeg je do jučer neumjereno hvalio i branio, i s kime se potom uortačiti u cilju političkog preživljavanja, odnosno u cilju primanja prilično masne plaće uz minimalno ulaganje truda. Jedno je sigurno: Hasanbegović se u svojoj odluci, kao ni dosad, neće voditi idealima i ideologijom, već isključivo izračunima osobne koristi od priklanjanja ovome ili onome. A dok se ne završe ti izračuni, šutnja je Zlatko – piše Ivica Đikić. Novosti

20.05. (16:30)

Prijetnje umjesto programa

Klauški: Zlatko Hasanbegović i ideološka penetracija

Sada je u svojem križarskom pohodu na Možemo! Hasanbegović komično zapeo na “rodnim semaforima” i “teoretičarima lezbijskog sindikalizma”, kao pojmovima koji pompozno, pa i opasno zvuče, nose prizvuk prijetnje, iako su lišeni sadržaja. “Rodni semafori” u gradu poharanom potresom, pandemijom, kriminalom i korupcijom mogu biti prijetnja samo demagozima i ideolozima bez programa i planova – piše Tomislav Klauški.

15.11.2019. (20:30)

Povreda prava osobnosti

Ante Tomić izgubio spor protiv Zlatka Hasanbegovića

Zlatko Hasanbegović dobio je spor protiv Ante Tomića, kojeg je tužio zbog kolumne u beogradskom NIN-u, objavljene na društvenim mrežama. Tomić je u kolumni napisao da je on “retard”, “nemoguće biće”, “politički minotaur”, “ideološki jednorog”, “ustaški klaun”, “slaboumni zagrebački musliman” i “bijednik”, zbog čega će morati platiti 15,000 kn odštete i 7,771 kn troškova suđenja.

27.07.2019. (16:30)

Samo Japanci rade više

Ante Tomić o svađi Esih-Hasanbegović: UDBA ih razbila kao beba zvečku

Ono za što Hasanbegović optužuje Esih u dlaku je jednako onome za što Esih optužuje Hasanbegovića. Čitajući njihove objave, nepogrešivo se vidi da je sve to izašlo iz jednoga mozga. Tekst je isti, samo se imena i prezimena mijenjaju, kao na formularu za izdavanje vozačke dozvole. Isti je neprijatelj, napokon, podmuklo okrenuo Esih protiv Hasanbegovića. Imate tri puta da pogodite koji je to neprijatelj. Pogodit ćete, ne sumnjam, iz prvoga – Ante Tomić, Slobodna.

23.07.2019. (23:30)

Plesanje na grobu

Klauški: Hasanbegović je izgubio Brunu i stranku, a za utjehu ostaju mu ‘Bog i Hrvati’

Lijep nekrolog za političkog Hasanbegovića napisao je Tomislav Klauški: I gotovo sve ratove je izgubio. Osim onog jednog: za micanje Titova trga iz Zagreba. Bila je to njegova najvažnija misija, možda čak i jedina konkretna, a kad je u njoj uspio – i to zahvaljujući trgovini s Bandićem – Hasanbegovićeva svrha u politici kao da se ispuhala. Kad zakopaš svoju opsesiju gubiš razlog za životom. Ostaješ bez goriva koje te pokretalo. Kad se ispuše ona gorčina i izliže mesijanstvo, Hasanbegović ostaje šuplja priča. Niti on više zna protiv koga bi se borio. Niti je on ikome više potreban.

11.01.2019. (12:30)

A financira ih isti onaj proračun kojeg su odbili podržati

Esih i Hasanbegović još uvijek na svojim pozicijama u Zagreb – on i očekuje da ga ne smijene

Niz članova Neovisnih za Hrvatsku smijenjeni su iz vijeća zagrebačkih kulturnih institucija nakon što su prekinuli suradnju s Bandićem, no na pozicijama su ostali još Zlatko Hasanbegović u Kazališnom vijeću Hrvatskog narodnog kazališta i Bruna Esih u Upravnom vijeću Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Njih mora smijeniti zagrebačka gradska skupština, što se očekuje na prvoj sjednici ove godine. Hasanbegović međutim očekuje da ga ne smijene jer da “u vijećima trebaju biti predstavnici svih klubova, ne samo onih koji drže većinu u Skupštini”, kako sad govori, iako je prije godinu dana pričao točno suprotno. T-Portal

16.12.2018. (20:00)

Ante Tomić: Ako i niste glasač Milana Bandića, morate se pokloniti njegovoj vještini

“Jednostavno mi je neodoljivo kako je Hasanbegović sa svojom šibicarskom desničarskom strančicom išao rušiti zagrebačku gradsku vlast. Pravo se napalio da likvidira Milana Bandića. Kočoperio se kao pjetlić u svojim žutim hlačicama, kao mrk i nepomirljiv, glumeći kako gradonačelniku ne može oprostiti da je ugostio jednog četnika, a nije mu, zanimljivo, ništa smetalo kad je prijatelj Bujanec u televizijskom programu srdačno i s velikim uvažavanjem razgovarao s vojvodom Šešeljem. Enivej, Hasanbegović se namjerio na politički neusporedivo talentiranijeg, spremnijeg i iskusnijeg protivnika i naum mu je prdnuo u rosu. Ako i niste glasač Milana Bandića, morate se pokloniti njegovoj vještini. Premda ozlijeđen, sestru mu jebem, opet je pobijedio”, komentira na svoj način Ante Tomić.