Viktor Ivančić kriv za duševne boli Roberta Pauletića, makar to što je pisao bila istina - Monitor.hr
08.02.2020. (20:30)

Kazna čovjeku koji - donosi istinu

Viktor Ivančić kriv za duševne boli Roberta Pauletića, makar to što je pisao bila istina

Novosti su izgubile parnicu koju su podnijeli Robert PauletićJoško Dadić i Ivo Bonković zbog duševnih boli koje su pretrpjeli zbog Ivančićevog teksta iz ‘Dva svinjčeta’ iz 2016. godine. Općinski građanski sud u Zagrebu presudio je da u korist tužitelja držeći se načela da “za oslobođenje od odgovornosti nakladnika nije dovoljno čak niti to da je objavljena informacija istinita”. Odšteta je 85.000 kuna. Viktor Ivančić piše o ovom nakaradnom principu.


Slične vijesti

24.02.2019. (16:30)

Neizmjerna Duša Hrvatska

Ante Tomić: Otkad se otkrilo da tu ima para, ustaše neobično često pobolijevaju od duševnih boli

Ustaše neobično često pobolijevaju na duši. Ne biste vjerovali kako su oni duševni ljudi. Ustaše su vam kao male curice. Nemaju problema ako je tkogod poklao Srbe ili Židove, ali se strahovito nasekiraju ako im uputiš koju grubu riječ… Koji put se ugodno iznenadite, duševne boli imaju i neki za koje nikad ne biste rekli da imaju dušu – piše Ante Tomić u učestalim tužbama za duševne boli.

18.11.2018. (15:30)

Kadija te tuži, kadija ti sudi

Novinarsko društvo zabrinuto zbog presude za duševne boli suca Nevena Cambija

HND je izrazio duboku zabrinutost zbog presude Općinskog suda u Splitu prema kojoj Jutarnji list mora isplatiti 50.000 kuna naknade za duševne boli sucu splitskog Županijskog suda i članu DSV-a Nevenu Cambiju “za duševne boli” izazvane intervjuom iz studenog prošle godine u kojem sudac Cambi – nije ni spomenut. Riječ je o autoriziranom intervjuu sa saborskim zastupnikom Mosta Nikolom Grmojom koji je kazao da je Državno sudbeno vijeće “izvor korupcije”, ne navodeći poimence o kojim se članovima DSV-a radi. HND upozorava na štetnu praksu dosuđivanja visokih odšteta sucima, o čemu je prije nekoliko dana svoj pravorijek dao i Europski sud za ljudska prava. Jutarnji