- Monitor.hr
25.05.2019. (11:00)

Kako se kršenje pravila o odijevanju može isplatiti?


Slične vijesti

23.06.2017. (11:32)

Puše jugo...

Dečki s petljom – u školu došli u suknjicama

50 učenika srednje škole Isca Academy iz engleskog Devona pojavilo se jučer u školi odjeveni u suknjice, u prosvjedu protiv strogih školskih pravila odijevanja koja zabranjuju kratke hlačice. Toplotni val pogodio je Britaniju zbog čega su momci i njihovi roditelji tražili dopuštenje da u hlačicama idu u školu, što im ravnateljstvo škole nije dopustilo jer da pravila predviđaju samo duge hlače, košulju i kravatu, čak su najavili i kazne za hlačice. Momci su potom ispali dosjetljivi, pametni i hrabri posudivši od svojih kolegica suknjice koje su dio školske uniforme i tako se pojavili u školi. Na Twitteru fotografije. Rekao jedan od momaka kako “zgodno piri” u suknjici 🙂 (Mirror). Slično neki dan napravili francuski vozači buseva – njima tkđ. zabranjene hlačice na poslu, obavezne su duge hlače, pa odijenuli suknje (International Business Times).

18.03.2017. (12:16)

Djevojčica prekršila školski kodeks odijevanja pa joj sestra napravila odličnu majicu – "pravila odijevanja promoviraju objektiviziranje i seksualizaciju mladih tijela"

09.05.2016. (14:38)

Bakina moda - protuzakonita

Pariz: Muslimanka izbačena iz škole jer je nosila dugu suknju

16-godišnja muslimanka izbačena je iz škole u istočnom predgrađu Pariza jer je na nastavu došla u dugoj suknji. Ravnatelj škole u Montereau-Fault-Yonneu rekao je djevojci, koja se s katoličanstva obratila na islam, kako duljina čini njenu suknju “razmetljivim religijskim simbolom”, što je zabranjeno u francuskim školama od 2004. Djevojka inače nosi i maramu, koju skida kad dođe u školu, što spomenuti zakon od nje i zahtijeva. Independent