Ant-Man and the Wasp: Quantumania – Marvelovo novo dno - Monitor.hr
23.02.2023. (11:00)

MCU je prevelik da bi propao

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – Marvelovo novo dno

Sa svakim novim filmom iz Marvelovog univerzuma postaje sve jasnije princip u kojemu je cilj priče unaprijed određen, ali put koji vodi do njega sastavljen je od klimavih mostova. Ako je serijal o Thoru s drugog na treći nastavak napravio zaokret iz pompozne i dosadne drame u histeričnu komediju, Ant-Man svojim trećim nastavkom radi – kvantni, haha – skok iz neobavezne filler razbibrige u bitno poglavlje za razvoj beskrajne sage koja svoje aktualno poglavlje ima završiti dvjema epizodama Avengersa “The Kang Dynasty” i “Secret Wars”, najavljenima za proljeće 2025. i 2026. godine. Kritika ga je pokopala. Publika ga je popljuvala (48% na Rotten Tomatoes). Ali ipak, film je okrenuo ozbiljnu lovu na blagajnama. Ravno do (dobro, ipak ne Marvelovog) dna.


Slične vijesti

29.07.2015. (14:40)

Heroji ne moraju biti veći od nokta

‘Ant-Man’: Kad Marvel pusti dragim herojima da dišu

“Film ni na koji način nije revolucionaran, ne radi nikakve bitne pomake ni u sklopu čega – osim kako snimiti pristupačan film o američkim superherojima koji ispunjava sve bitne kriterije za ugodno iskustvo – i mislim da je to ono što iz filmološke perspektive ponajviše vrijedi, a iz ove konzumerističke, dakako, dobra zabava. Stoga bi vrhovnim producentima bolje bilo da odustanu od megalomanskih projekata s kojima se ne znaju nositi i puste dragim herojima da dišu”, piše FAK o Ant-Manu.

27.07.2015. (08:30)

Box office report

‘Ant-Man’ ipak gledaniji od ‘Piksela’

Ant-Man je i dalje na vrhu američkog box officea, a zarada mu se popela na 106 milijuna dolara. Ovog vikenda potencijalna prijetnja bila mu je nova akcijska komecija Pikseli, no junaci video igara na kraju nisu ‘zgazili mrava’. Southpaw (trailer, kritike), nova drama u kojoj Jake Gyllenhaal glumi boksača, startala je na petom mjestu, a teen drama Paper Towns (trailer, kritike) na šestom. Hollywood Reporter

25.07.2015. (14:44)

Recenzija filma ‘Ant-Man’: Superheroj koji ne bi ni mrava zgazio

13.07.2015. (15:23)

Superjunak ‘Ant-Man’ dolazi u hrvatska kina

Nakon što mu je dr. Hank Pym omogućio zadivljujuću sposobnost da se smanjuje u veličini uz porast snage, Lang mora prigrliti junaka u sebi i pomoći Pymu da zaštiti tajnu spektakularnog Ant-Manovog odijela od nove generacije nadolazećih prijetnji. Suočeni s naizgled nepremostivim preprekama, Pym i Lang moraju isplanirati i izvesti pljačku koja će spasiti svijet.

Prema redatelju Peytonu Reedu, filmsko utjelovljenje Ant-Mana u 2015. g. iznenadit će publiku. “Ant-Man je nevjerojatno snažan lik”, kaže Reed. “On se može smanjiti do vrlo sitnih veličina i zapovijedati vojskama različitih vrsta mrava, što se na prvi pogled doima kao blesava moć, ali sjajna stvar u stripovima i u ovoj priči je to što vidite kakve sve stvari hrpa mrava može izvesti i na kakve zanimljive načine oni mogu pomoći Scottu.”

Uzeti Paul Rudda za ulogu Scotta Langa izvrstan je izbor. “Jedna od stvari kojima sam se najviše veselio kod Ant-Mana je Paul Rudd u glavnoj ulozi”, kaže Reed. “Ne postoji simpatičnija osoba od Paula Rudda, ali u ovoj ulozi njegov lik je opisan kao bivši zatvorenik i vrhunski kradljivac, što mi je bilo stvarno zabavno.”

Film u 2D i 3D formatu možete pogledati od 16. srpnja u hrvatskim kinima u 2i Film distribuciji.