Ante Tomić: Koliko hadezeovci rade, oni ustvari i ne moraju ići u penziju - Monitor.hr
23.06. (09:30)

Nerad do stote

Ante Tomić: Koliko hadezeovci rade, oni ustvari i ne moraju ići u penziju

“Milijarda kuna koja je Europska unija dala za sitne plaće egzistencijalno najugroženijima, bespomoćnim ženama koje su po selima peglale i kuhale nekim jadnim bakama bez ikoga svoga, na kraju će lijepo propasti, rasut će se u prašinu jer se između nekoliko stotina tisuća magaraca, luda, obješenjaka, spadala i tuduma koje je HDZ namjestio po kancelarijama, nije moglo naći dovoljno kvalificiranih da čitko ispišu dva papira. Kad to shvatite, postane vam jasniji smisao mirovinske reforme za koju se srčano zauzima ministar Pavić, zašto je njemu prirodno da se radi do šezdeset sedme godine?” – komentira Ante Tomić za Jutarnji.Slične vijesti

08.09. (19:30)

Ispod sve te krvi

Ante Tomić: Tarantino je zapravo nježna duša i feminist

“Premda se doživljava neozbiljnim i sporednim u njegovu opusu, kao nekakvom skupom žanrovskom vježbom, uvrnutom kung-fu fantazijom, Kill Bill je njegov možda najosobniji film i nepatvoreno remek-djelo. Ako mene pitate, Quentin Tarantino ništa bolje nije snimio”, nakon pogledanog ‘Bilo jednom u Hollywoodu’ Ante Tomić piše o svom najdražem Tarantinovom filmu.

 

08.09. (07:30)

Za slobodu i demokraciju

Ante Tomić: Izdegenečimo sve one koji idu na cajke da nauče cijeniti slobodu

“Zabraniti jedan koncert zaista je najmanje što možemo napraviti za naše zaslužne i ugledne ratnike. Valjalo bi svakako zatvoriti i klubove i ugasiti radio stanice koje puštaju cajke, a njihove vlasnike i urednike poslati na mnogo godina u zatvor. Napokon, zašto ne, moglo bi se i pretraživati građane, pregledati njihove mobilne telefone i kompjutere, i ako kome nađu Cecu i Brenu, dobro ga izdegenečiti, dok ne poplavi od batina, pa će onda valjda kreten napokon naučiti cijeniti ovu slobodu u kojoj živimo” – Ante Tomić, Jutarnji.

06.09. (12:30)

Gradiška stara = kokarda na glavi

Ante Tomić: Zašto je Momčilo Stanić zabranjen, a Thompson nije?

Tomić se bavi reakcijama na Pupovčevu izjavu da RH nalikuje na NDH: “Kraj tisuća otvorenih, javnih izraza naklonosti ustaškoj ideji, besramnog nijekanja ustaških zločina i ismijavanja žrtava Jasenovca u izravnom programu Hrvatske televizije, kraj navijačkih klicanja Vjekoslavu Maksu Luburiću i batinanja srpskih povratnika u kninskom kraju, opći je sud kako je Milorad Pupovac pretjerao. Jedan je Srbin uzeo sebi jedno pravo koje mu ne pripada. Ako smo i ustaše, Pupovac to ne smije reći”.

01.09. (09:30)

Karijera invalid

Ante Tomić: Škola za đakiće i škoriće

“Kad država velikodušno otpiše milijune kuna, što ih je nekadašnjim braniteljima pozajmila za biznise koje oni nikad nisu započeli, naravno da će se čitav razred rugati jednom dječaku koji želi biti zidar. Zbilja je to smiješna ambicija, uz toliko perspektivnijih zanimanja na toplom i suhom, fantazirati o nekakvom obrtu u prljavštini i na propuhu. Mali bi tupan trebao možda poželjeti karijeru ratnog vojnog invalida poput Josipa Đakića” – Ante Tomić, Jutarnji.

30.08. (16:30)

Nego, Ante, jel tebi kakav rod taj Ante?!?

Tomićev izvještaj iz pakla: Pavelić – zbog takvih kao što je Lovro Kuščević svi mi ustaše ispadamo kao neki kriminalci

“Bivši ministar uprave Lovro Kuščević javio se da ona slika u njegovoj kući na Braču nije tvoja”, rekao je Vjekoslav Maks Luburić prije nekoliko dana Anti Paveliću, a zatim i podigao novine da mu pokaže naslov: “To mi je ili djed ili pradjed, ne znam sad točno.”

“Ajde, baš mi je drago”, rekao je zlovoljno Poglavnik Nezavisne države Hrvatske.

“Jesi ti siguran da nemaš nekog unuka koji se zove Lovro Kuščević?”

“Ne.”

“A praunuka?” prcao je dalje Luburić Pavelića zločesto se osmjehujući – Ante Tomić, Slobodna.

25.08. (10:30)

Možemo se slikati

Ante Tomić: Besmisleni selfie stup ili kako HDZ opet puni svoje džepove

“Na portalima i društvenim mrežama građanstvo se čudi, križa se i lijevom i desnom ne shvaćajući kome treba jedna kamera od sedamdeset ili osamdeset tisuća kuna, visoka dva metra i zašarafljena za pod, kad doslovno svatko uza se u džepu ima neusporedivo jeftiniju, lakšu i manju, s boljom optikom, dostupnu na svakom mjestu i u svako vrijeme?” – Ante Tomić za Jutarnji.

18.08. (07:34)

Bog kao Vegeta

Ante Tomić: Snaga Crkve je u neukosti ljudi, zato se i toliko boji obrazovanja

“Postoji li Bog, zar zbilja mislite da On ima nešto s biskupima, da čarobnjaci sa šaljivim peterokutnim kapama nalik pilećoj trtici imaju specijalnu vezu, vazda otvoreni komunikacijski kanal sa Svemogućim? Da je Stvoritelj svega živoga i neživoga, jedno beskrajno mudro biće puno ljubavi, izabralo nekakve namrgođene, zločeste, debele starije muškarce u dugim vezenim haljinama da posreduju između Njega i čovjeka? I da je taj Bog kao Vegeta, baš se u sve miješa, i u medicinu, i u politiku, i u poljoprivredu, i u međunarodno pravosuđe i u žensku modu?”, piše Ante Tomić za Jutarnji.

14.08. (17:30)

Činčile, kladionice, dionice...

Ante Tomić: Nije sezona podbacila, već je nas lakomost prebacila

“Kvragu, tko je tako nešto mogao očekivati?’ pitaju se upropašteni iznajmljivači. ‘Pa, zapravo, svi koji imaju zrno pameti’, odgovaraju im ekonomisti. Ne manjkaju nama gosti, već imamo viška domaćina. Nije sezona podbacila, već je nas lakomost prebacila. Kao mnogo puta dosad, glupani su se masovno pomamili za lakom i brzom zaradom”, piše Ante Tomić za Jutarnji.

07.08. (18:30)

Boje se (nadnaravne) sudske vlasti

Ante Tomić: Kako su predsjednicu i premijera dvojica običnih svećenika izdušili i spustili na felge

Dvije političke osobe teške naravi, sujetne, svadljive, arogantne, dva neobuzdana ega, dvoje izvanredno osjetljivih državnih službenika koji se obožavaju razmetati moći, derati se na neistomišljenike, ponižavati protivnike, dvojica su običnih svećenika, jedan franjevac i jedan isusovac, izdušili i spustili na felge. I predsjednica i premijer došli su ovolicni, majušni i snishodljivi – smije se Ante Tomić nad dvjema bizarnima situacijama, kad je jedan franjevac natjerao Plenkovića da klekne i moli se, a isusovac prekorio Grabar-Kitarović jer vježba jogu.