Beljak: Nek' se HDZ i Most bakću bez nas - Monitor.hr
26.05.2017. (15:15)

Oni su HSS, ne HGSS

Beljak: Nek’ se HDZ i Most bakću bez nas

Krešo Beljak u ime HSS-a danas je podržao SDP-ove kandidate za koprivničko-križevačkog župana Slavka Tucakovića i kandidata za gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića, a novinare je zanimalo koja je ministarska mjesta HDZ ponudio HSS-u u zamjenu za podršku za formiranje parlamentarne većine. „Apsolutno ništa nije nam nuđeno“, odgovorio je Beljak. „Najstarija smo politička stranka, nismo amateri i znamo gdje nam je mjesto, a sve što se događa u državi isključiva je odgovornost HDZ-a i Mosta. Neka se bakću bez nas.“. N1


Slične vijesti

Nedjelja (09:30)

Prirođena osobina

Ante Tomić: Psi znaju kad nešto zgriješe pa osjećaju sram, HDZ-ovci ne

“Krenete li grditi psa koji je poderao navlaku naslonjača ili ukrao pečeno pile, on se jadnik slomi, u krivnji sklanja pogled ili molećivo zuri u vas, a hadezeovci ništa. Oni se izmotavaju slaboumnim isprikama ili čak bezobrazno otresaju na vas, i učini vam se katkad da labradori, biglovi, rotvajleri i terijeri bolje razumiju dobro i zlo od naših premijera, ministara, zastupnika i načelnika” – Ante Tomić, Jutarnji.

Petak (11:30)

Iznimke od pravila

Tomić: Tuđmanu nije smetao ministar mason, zašto smeta HDZ-u?

Nemam ništa protiv što je Jelenić otišao jer me nije impresionirao svojim radom. Zašto je sad morao otići čovjek koji je mason? Ako se HDZ poziva na Tuđmanovu baštinu, a Franji Tuđmanu nije smetalo da u Vladi ima ministra Nenada Porgesa koji je mason, ne znam zašto im to danas smeta – izjavio je Ante Tomić. Komentirao je i inauguraciju, pjevanje Josipe Lisac, te izbore u HDZ-u.

16.02. (00:30)

Razbijeno zrcalo

Viktor Ivančić: Udio sranja

Proizvodnja sranja je naprosto impresivna. Kovanice bez stvarnog značenja (‘HNS’, ‘Istanbulska konvencija’) služe tek kao simboličke crvene krpe povodom kojih će se protivnici naoružati kratkim pamćenjima i dugim cijevima. Stoga je i polemički potencijal nesaglediv, jer hladni promatrač sve vrijeme ima nepogrešiv utisak da vodeći razbojnici u bandi optužuju jedni druge za lopovlukViktor Ivančić u Novostima, o glođenju unutar HDZ-a.

12.02. (11:30)

Priče za laku noć

Markovina: U HDZ-u više neće biti kulta ličnosti? Pa to im je u genetskom kodu

Dragan Markovina o obećanju Mire Kovača kako u HDZ-u više neće biti kulta ličnosti: Budući da su se hadezeovci bili spremni odreći i uglavnom su to i napravili, svih bivših predsjednika, izuzev Tuđmana, kako netko hladne glave pred kompletnom javnošću može izjaviti da nakon njegove pobjede više u HDZ-u neće biti titoizma i kulta ličnosti, a istovremeno se pozivati na Franju Tuđmana? Telegram

11.02. (17:30)

Uvjet bez kojeg ne zna se

Klauški: Kovač bi ukinuo kult ličnosti, što će onda ostati od HDZ-a?

Kad mi pobijedimo neće više biti faraona ili Josipa Broza Tita, u HDZ-u neće biti kulta ličnosti’, poručio je jučer Miro Kovač, kandidat za predsjednika HDZ-a… HDZ se na skupovima klanja Tuđmanovoj bisti, posvuda mu podižu spomenike, trpaju u zatvor one koji se usude pljunuti na Tuđmanov lik i djelo, zaklinju se u doživotnu vjernost pokojnom Vođi i poručuju da s njegova puta neće skrenuti. HDZ je organizacija koja je izrasla i počiva na kultu vođe, onom pokojnom, kao i svakom aktualnom – piše Tomislav Klauški.

11.02. (15:30)

Mili i ja

Slučaj “Plenković-laže-Brkić-laže”: Brkić je bio za koaliciju s HNS-om

Milijan Brkić bio je jako motiviran za koaliciju HDZ-a i HNS-a… Uostalom, i sada mi se javlja i vrlo korektno komuniciramo” – izjavila je “osoba iz vrha HNS-a” Jutarnjem. Isto kaže Davor Ivo Stier koji je u lanjskom intervjuu Jutarnjem izjavio – “nas dvojica imali smo različite političke procjene. Brkić je od početka zagovarao koaliciju s HNS-om, još 2016.”.

09.02. (13:30)

Igre bez granica

Bandić najavio povlačenje svih amandmana

Zagrebački HDZ najavio je da neće podržati 30 posto amandmana na GUP. odn. one o prenamjeni zelenih površina u druge površine. Nedugo nakon toga, Bandić je najavio povlačenje svih amandmana i rekao da oni i nisu bili njegova nego HDZ-ova ideja. Bandićev oglas “Istina je” građani su platili desetke tisuća kuna. N1, Index

04.02. (08:30)

Dečki u velikom gradu

Milijan Brkić živi u unajmljenom stanu s bratom

Potpredsjednik HDZ-a, osim nekih oranica kod Sv. Roka, nema više ni kuće ni stana u svom vlasništvu, piše Ivan Pandžić za 24 sata. Stan u Zagrebu je ostavio supruzi od kojeg se rastao (on će otplaćivati podignuti kredit dok sva djeca ne budu punoljetna), a stan u Španskom u kojem živi unajmio je njegov brat Jozo i njih dvojica zajedno žive. Ručni sat koji nosi – posudio je tkđ. od brata, kaže.