Boris Dežulović: Nezavisna Država Hakerska - Monitor.hr
25.08.2019. (07:30)

Izoliran slučaj Elize Mađarević

Boris Dežulović: Nezavisna Država Hakerska

Poznati i ugledni Hrvati bojažljivo ujutro otvaraju svoje profile na društvenim mrežama, strepeći što su sinoć napisali. Do jučer dobri ljudi blagih naravi, puni ljubavi za sve ljude svijeta, jednim klikom beskrupuloznih hakera preko noći postaju ksenofobni šoveni, neonacistički rasisti i bijeli supremacisti iz dubokog internetskog podzemlja – piše Boris Dežulović za Novosti.


Slične vijesti

Utorak (23:30)

U muci se poznaju mladci

Dežulović: Heroji i ubojice

Piše Dežulović o splitskim dilerima i mladiću kojih ih je ubio: “Nekad, narodni heroj nam se zvao Vinko Paić Ožić, i bio je dvadesetineštogodišnjak koji je nabavio oružje da u najvećem ratu u cjelokupnoj ljudskoj povijesti stane na pobjedničku stranu. Negdje u tom dugačkom međuvremenu herojima smo, međutim, proglasili Vinkove ubojice, pa nam se u takvom raspadnutom, nasilnom i disfunkcionalnom društvu narodni heroj danas zove Marin Ožić Paić, dvadesetineštogodišnji neki torcidaš, huligan i sitni kvartovski diler”.

Ponedjeljak (08:00)

Dežulović: Spasimo srpske svetinje!

Sve kad bi spornim crnogorskim zakonom veličanstveni Ostrog i bio prepisan Đukanovićevoj mafijaškoj državi, sve i kad bi ga podgoričke vlasti prodale British Museumu u Londonu, ne bi čudesni Ostrog najebao gore nego što je najebao ovako, pod brigom i pažnjom rođene Srpske pravoslavne crkve – piše Boris Dežulović za Novosti.

Nova godina, nove ponude: Uštedite dodatnih 35% na kupovini softvera

Nova godina stigla, a sa njom i nove prilike da ugrabite sjajne dealove na Allgamekey web shopu! Krenite u novu dekadu sa velikim uštedama i uhvatite 35% popusta na Microsfotov softver uz promotivni kod: AOFF35. Windows 10 Professional košta svega 8.83 eura. Ako ste korisnik Windows 7 operacijskog sustava imajte na umu da ga je Microsoft upravo prestao podržavati. Provjerite ostale cijene. Na  Allgamekey možete uz popust od 25% kupiti i antivirusni i sigurnosni softver, Kaspersky Antivirus godišnja pretplata samo €17.99. Opširnije

06.01. (13:00)

Naprijed, u prošlost!

Boris Dežulović: Godina velikih godišnjica

Republika Hrvatska jedinstveni je politički eksperiment: takozvana jubilarna demokracija, država koja funkcionira i živi isključivo od jedne svečane okrugle godišnjice do druge. U državi koja je cijela zamišljena i ostvarena kao spomenik vlastitoj veličanstvenoj prošlosti, koncept obljetnice njen je sav i jedini smisao. Obljetničarska demokracija genijalan je društveni koncept, politički perpetuum mobile kojim se građanstvo drži u stanju trajne komemorativne mobilizacije, zagledano u bolje jučer. Od Nove godine 2020. počinje nova petoljetka: nakon tridesete godišnjice čuvene Prve konvencije HDZ-a u Clevelandu, čekaju nas i ostali veličanstveni tridesetogodišnji jubileji… – a pobrojao ih je Boris Dežulović u Novostima.

02.01. (08:00)

Boris Dežulović: Prizor iz bračnog života

O sada već legendarnom pojavljivanju Kolinde na N1 piše i Dežulović: Kako se Milanović nije pojavio u studiju, ispalo je to na koncu predsjedničino sučeljavanje sa samom sobom. A u sučeljavanju sa sobom gospođa Grabar-Kitarović nije imala nikakve šanse. Analitičari su bili jednoglasni u ocjeni da se predsjednica Republike pojela za doručak… U divnom raspletu, zatvorio se tako trokut u kojemu netko sasvim sigurno laže: ili dakle laže Ministarstvo branitelja – što je najmanje vjerojatno, jer teško da u Hrvatskoj postoji pedesetogodišnjak bez braniteljskog statusa, a da nije bio ili u redakciji Ferala ili u četnicima – ili bogami laže predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Ili je pak – upozorio sam da će biti divan rasplet – lagao gospodin Jakov – piše Boris Dežulović za N1. (Moramo ponovo napomenuti da gluposti koje rade predsjednički kandidati odavno nisu vijest na Monitoru, jer je vijest nešto što je novo, nepoznato i neočekivano. Razlog za linkanje je talent Borisa Dežulovića. Usput, ponizno sugeriramo, ne bori se protiv gluposti ukazivanjem na nju, to je postao uzaludan i nemoguć posao. Glupost je novo normalno, uobičajeno i očekivano. Pamet je iznimka i vijest. O mudrosti da i ne govorimo.)

30.12.2019. (20:30)

Ustaše rjeđe od ličkog vuka

Dežulović: Sjaj i bijeda ustaškog Splita

Za Drugog svjetskog rata u cijelom Splitu i okolici ustaša nije bilo ni za rođendan u McDonald’su. Ako se splitske ustaše već htjelo počastiti spomenikom i ako je jedan bubuljičavi adolfescent najbolje što je dao ustaški Split, onda je možda bolje odustati i ne sramotiti slavnu povijest – piše odlično Dežulović o planu gradonačelnika Opare da digne spomenik jednom mladom ustaši.

25.12.2019. (00:30)

Super-starman

Dežulović: Bruce Willis iz Višnjana

To što postoji scenarij po kojemu bi u slučaju svemirske kataklizmičke prijetnje Washington zaista u pomoć zvao jedan broj u Hrvatskoj – koju se inače ništa ne pita niti kad joj rođenu Hrvatsku vojsku šalju u Aziju – naše domoljube posve razumljivo ispunjava kozmičkim ponosom… „Oči cijelog svijeta uprte su u vas, naša sudbina je u vašim rukama, vi ste nam posljednja nada“, promucat će Donald Trump drhtavim glasom [u pozivu na Pantovčak]. „Imate li slučajno broj Korada Korlevića?“ – piše Dežulović o voditelju zvjezdarnice u Višnjanu, koja je efikasnija od obje zvjezdarnice Europske svemirske agencije zajedno, kao i od američke vojske.

16.12.2019. (09:00)

Next pliz

Dežulović: Bilo je kasno živjeti s Franjom

Dvadeseta godišnjica Vrhovnikove smrti zgodna je prilika da se prisjetimo kako su se sitni pikzibneri, kad su se – nakon što je HDZ siječnja 2000. veličanstveno prdnuo u čabar – uvjerili da je Tuđman zaista mrtav, poput slinavih hijena ostrvili na njegov još topao leš, ‘pljujući po njemu’ – kako reče dr. Marasović – da bi mu kasnije dizali spomenik ‘kako bi ušićarili koji glas’ – piše Boris Dežulović za Novosti, manje veličanstven nego inače. Bit će da je tema problem (zijev). O istoj temi piše i Sanja Modrić koju također (skoro) redovito linkamo, a veli kako baš nije htjela, ali eto… (pročitali samo živahan prvi paragraf).

15.12.2019. (00:32)

Znači - ima Božića, ali nema boga?!

Viktor Ivančić: Nema li Boga?

Engleski književnik G.K. Chesterton u svojoj knjizi ‘Pravovjerje’ kaže da je na stablu izrasla jabuka zato što je to stablo čarobno. Viktor Ivančić, koji sebe naziva uravnoteženim ateistom, kaže da se “jabuka nalazi na toj grani zato da bih je ubrao i pojeo. No ako ste neuravnoteženi ateist – recimo poput Borisa Dežulovića – optika je opet druga. Otprilike: jabuka je na toj grani zato da bih je ubrao i njom gađao Boga, odnosno – kako sam veli – prazno mjesto obilježeno Njegovim imenom. Sretna okolnost je što još nije zabilježen slučaj da na stablima rastu ručne granate”. Dežulović upravo objavio knjigu ‘Summa atheologiae’ o Crkvi.

12.12.2019. (11:30)

Sam svoj teolog

Dežulović: Stalo mi je da Hrvatima suzim vjeru na veličinu tuš-kabine

“Dovoljno da budu čisti sami sa sobom, i da nema mjesta za Boga” – rekao je Boris Dežulović na predstavljanju svoje knjige ‘Summa atheologiae: nekoliko heretičkih rasprava o nemogućnosti Svemogućeg’ gdje je na na 600 stranica objedinio ironične i satirične tekstove o crkvi. Rekao Viktor Ivančić da je ovo “najprodornija, najpronicljivija, najotrovnija, vjerojatno i najbolje napisana i najzabavnija kritika Katoličke crkve koja je objavljena u Hrvatskoj”. Novi list

09.12.2019. (19:30)

Boris Dežulović intervju: Postjugoslavenski poučak – svih sedam država, osim Slovenije, je propalo onog trena kada su preuzeli sudbinu u svoje ruke

Danas, 28 godina nakon što su Crnogorci sa Žarkovice gađali ustaše u Dubrovniku, ti imaš Thompsona na Stradunu koji viče “Za dom spremni”. Mi smo ostavarili želju tih vojnika sa Žarkovice, da gađaju ustaško leglo u Dubrovniku. Tad ih nije bilo, danas su tu. Toliko godina kasnije se ti upisuješ u ustaše, ali to mogu samo Srbi i Hrvati, da se nakon Drugog svjetskog rata upisuju u poraženu stranu. Povijest čovječanstva nije vidjela takve budaleBoris Dežulović u intervjuu za Al Jazeeru.