Glogoški najavio odlazak šatora iz Savske - Monitor.hr
04.12.2015. (22:11)

Pa jel' to moguće?

Glogoški najavio odlazak šatora iz Savske

Branitelji koji više od godinu dana prosvjeduju u Savskoj 66 trebali bi u roku od nekoliko dana razmontirati šator i okončati prosvjed, potvrdio je to i Đuro Glogoški. “S obzirom na ovaj politički cirkus koji trenutno gledamo u Hrvatskoj, razmišljamo da napustimo prosvjed”, potvrđuje on. Nacional, Novi list


Slične vijesti

26.04.2016. (10:50)

To je tih 5+

Nakon 555 dana konačno završava prosvjed u Savskoj, miče se šator

Vođa prosvjeda u Savskoj Đuro Glogoški objavio je kraj prosvjeda i uklanjanje šatora koji je ispred Ministarstva branitelja stajao 555 dana. Šator će biti razmontiran idućih dana i pohranjen u Muzeju Domovinskog rata u Vukovaru. Glogoški je kazao da su ispunjeni uvjeti s početka braniteljskog prosvjeda (smjene u Ministarstvu branitelja) i da je zbog toga prosvjed okončan. Očekuju još usvajanje Zakona o braniteljima i Ustavni zakon. Monitor

26.04.2016. (12:42)

Glogoški: Prosvjed je gotov, šator selimo u Vukovar

Nakon 555 dana konačno završava braniteljski prosvjed u Savskoj, koji je počeo 20 listopada 2014. godine.

Objavio je to vođa šatoraša Đuro Glogoški, zajedno sa Josipom Klemmom i Dražimirom Jukićem, na današnjoj konferenciji za medije.

Glogoški je kazao da su ispunjeni uvjeti s početka braniteljskog prosvjeda i da je zbog toga prosvjed okončan. Istakao je da je prvi zahtjev, smjena trojke iz Ministarstva, ispunjen, a da sada slijedi izrada jedinstvenog Zakona o pravima hrvatskih branitelja, te ustavni zakon.

Upitan što je konkretno obećano, Glogoški kaže – ništa, ali ističe kako je ministar branitelja bio u prosvjedu, te navodi da pregovori s Ministarstvom branitelja i dalje traju. Također opovrgava da su pojedinim sudionicima prosvjeda obećana mjesta u Ministarstvu.

Nakon konferencije branitelji su položiti cvijeće i zapalili svijeće ispred spomen-ploče preminuloj braniteljici Nevenki Topalušić, odmah pored ulaza u ministarstvo (prostor ispred Ministarstva gdje je stajao šator nazivaju Trgom Nevenke Topalušić).

Šator će biti uklonjen kroz nekoliko dana i preseljen u Muzej Domovinskog rata u Vukovaru.

Branitelji upozoravaju i kako je, ako se njihovi uvjeti ne ispune, moguće ponovo okupljanje i novi prosvjed na drugoj lokaciji.

09.06.2015. (15:28)

Civilni rat

‘Prošli smo isti rat, ista mučenja, no manje smo vrijedni – jer nismo bili u uniformama’

“Prošli smo isti rat, ista mučenja, ista ubijanja, bacali su nas u iste jame – pa zašto nam sad ne žele priznati da smo stradalnici? Ti ljudi dobro znaju da je civilima u granatiranim gradovima znalo biti opasnije nego vojnicima na bojištu. Nikako ne mogu razumjeti zašto nas ne žele priznati”, kaže Jadranka Rosandić, predsjednica Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata. Poruku je posebno uputila prosvjednicima iz Savske. Novi list

08.06.2015. (15:52)

Marinko Čulić: Klimakterij desnice

“Predsjednica i Crkva oprezno napuštaju zonu odgovornosti ako veteranska pobuna pređe sve dopustive granice, tim više što su je i same uvelike prešle. Grabar Kitarović time što je među pobunjenike poslala čovjeka koji je prije nekoliko mjeseci neuračunljivo zaželio smrti Zoranu Milanoviću. A Crkva time što se pozivala na nepovredivost crkvenog prostora, a onda je sama srušila pružajući u crkvi svetog Marka utočište prekršiteljima zakona. U svakom slučaju, prvi put se posljednjih godina događa da raspojasani radikalizam ne izgleda više kao pobjednička karta desnice, nego nešto riskantno i neizvjesno, čak klimakterično”, piše Marinko Čulić za Novosti.

07.06.2015. (09:59)

Podgrijavanje tenzija

Lovrić: Hrvatska se našla na plinskoj boci zaslugom Karamarkove politike

“Veteranski je ustanak na gubitku jer njegovi kolovođe nisu ni pokušali objasniti povezanost između stvarnih problema koje su izložili i njihovih političkih zahtjeva. Tako je ostalo potpuno nejasno na koji su način rane od dekubitusa u vezi sa šatoraškim parolama o nenarodnoj vlasti ili Jugoslavenima. Prosvjednici su izgubili jer nisu uspjeli argumentirati svoje posezanje za prejakim, izvanrednim sredstvima. Dobro je da su se zbog plinskih boca u Savskoj ispričali javnosti, ali nakon svega ostao je dojam da su neki od njih zbog vlastitih objektivno benignih razloga spremni ugroziti druge, pa čak i cijelu državu”, piše Jelena Lovrić. Jutarnji

02.06.2015. (12:10)

Brani, gnjavi, hrani

"Branitelji i gnjavitelji"

Branitelji mogu sve, za njih ne vrijede zakoni – jer branitelji su zakon. Mi “gnjavitelji” smo oni koji plaćaju porez. Porez kojim se plaća Zoran Milanović i njegova vlada, ali i branitelji koji su iznad zakona. “Gnjavitelja” je u ovoj zemlji ogroman broj. Baš kao što branitelji silom mogu iznuditi sve, tako “gnjavitelji” argumentima ne mogu postići ništa. Branitelji i “gnjavitelji” su dvije jasno suprotstavljene skupine i jaz između njih postajat će sve veći. U društvu koje ima dvije kategorije građana pitanje je vremena kada će “branitelji ” i “gnjavitelji” na kraju tražiti gdje su “hranitelji”, piše H-alter.

01.06.2015. (14:31)

Eksplozija ludosti

"Domoljublje" na plinskoj boci

“Premijer Milanović je u sućuti Obami pokazao da zna što je terorizam, a plinske su boce na Savskoj cesti – terorizam. Hoće li, dakle, premijer Bijedne Naše imati muda za naći i primjerno sankcionirati likove s eksplozivno-ubilačkim mušicama u glavi te i za ubuduće zaštititi građane od takvih i sličnih kretena!? Vjerojatno će i u toj dužnosničkoj zadaći iznevjeriti očekivanja građana”, piše H-alter.

01.06.2015. (12:55)

Nije bilo dosta priče

Glogoški nezadovoljan nakon sastanka, šator ostaje u Savskoj

Đuro Glogoški nije bio zadovoljan ishodom sastanka u Banskim Dvorima, rekao je da šator do daljnjeg ostaje u Savskoj. “Iznenadilo nas je da Matić nije imao niti jedan konkretan odgovor. Postavili smo pitanje jesmo li militantni. Nisu nam odgovorili. Argumentirali smo zašto tražimo ostavke. Milanović se nije ogradio da nismo barbari. Idući sastanak je u ponedjeljak. Milanović je prekinuo sastanak radi obaveza”, kaže Glogoški. Ministar Matić izjavio je da i dalje misli da stvarnih razloga za ovako dugotrajan prosvjed nema. “Ja sam vas saslušao, dosta mi je toga jasno, možemo nastaviti dijalog oko problema za koje mogu reći da su u globalu mali i da su rješivi, a da se diže prevelika buka. Ovo nije žandarska država”, poručio je premijer prosvjednicima.

28.05.2015. (13:49)

Lijepo vrijeme, šta bi sjedili pod šatorom

Branitelji postavili stolce i suncobrane na Markovom trgu, ne miču se dok ne pričaju s premijerom

Više od pedesetak branitelja iz Savske okupilo se na Markovom trgu i traže da ih primi premijer Milanović. Upozoravaju da će podignuti šator ako ih ne primi premijer (zasad imaju samo suncobrane – foto), a Đuro Glogoški je rekao da će i prenoćiti na trgu ako bude trebalo. Branitelje je okružila policija. “Policija nas ne može potjerati, jer prema Ustavu svaki građanin može prosvjedovati”, poručio je Josip Klemm. Iz Vlade poručuju da će Milanović s braniteljima pričati u Lisinskom na obilježavanju Dana Oružanih snaga ako se tamo pojave.