Iggy i BBC radio - spoj iz snova - Monitor.hr
25.08. (11:30)

The Passenger

Iggy i BBC radio – spoj iz snova

Iggy Pop ima emisiju na BBC radiju koju se isplati pratiti. Odličan izbor glazbe, gosti, anegdote iz Iggyjevog života i radio glas bolji od onog DJ K-Billyja (to je onaj kojeg slušaju momci iz Reservoir Dogs). Sve epizode, ima ih 4, možete naći ovdje.


Slične vijesti

07.08. (20:00)

Kum punka i talijanski rokeri

Måneskin ugostio Iggyja Popa u novoj verziji pjesme ‘I Wanna Be Your Slave’

Pobjednici Eurovizije 2021 udružili su se s Iggyjem Popom za novu verziju njihovog singla “I Wanna Be Your Slave”. Izvorna verzija pjesme pojavila se na drugom albumu talijanske grupe “Teatro d’ira: Vol. I”, koja je dospjela i na Top 10 službene britanske top liste singlova. Bila je velika čast što Iggy voli našu glazbu i što je htio raditi s nama. Bilo je dirljivo vidjeti ga kako ispred nas pjeva “I Wanna Be Your Slave” uživo, bilo je jako moćno vidjeti tako velikog umjetnika, tako otvorenog i prijateljskog. Svi smo odrasli slušajući njegovu glazbu, a on nas je inspirirao da osnujemo bend, još nam je nevjerojatno da smo ga imali priliku upoznati i zajedno stvarati glazbu. Ravno do dna

01.11.2019. (12:00)

And now I'm ready to close my mind

I Wanna Be Your Dog

Izvedba Iggy Popa i Stoogesa na koncertu u Sydneyu 2013. (Ako ste se zagrijali evo i cijeli koncert. Iggy Pop je rođen 21. travnja 1947.)

Prošli tjedan su Kojoti završili svoj koncert u Tvornici izvedbom iste pjesme.

15.06.2016. (09:11)

Dvije face, dva poluhita

Pavičić: Gimme Danger, glazbeni dokumentarac bez glazbe

“Frontmena Stoogesa i nezakonitog strica punka Jarmusch neprestano navodi kao jedan od svojih ključnih kulturalnih uzora, a tome se ne treba čuditi. Između njih dvojice ima sličnosti. Obojica su u osnovi nekomercijalni: Iggy Pop u životu nije snimio prodavanu ploču, a Jarmusch ima možda samo jedan poluhit. Obojica su ostavila trag kroz svoje poklonike i imitatore”, komentira Jurica Pavičić dokumentarac Gimme Danger, te primjećuje kako u njemu ima vrlo malo glazbe.

20.05.2016. (13:35)

Šokirao Cannes

Iggy Pop: Droge su loše, ali trava je ok

Sjećate se legendarne scene u filmu Love Actually kada ostarjeli roker na TV-u djeci poručuje “ne kupujte droge, postanite zvijezda i dobit ćete ih džabe“. Nekako tako mnogi su zamišljali i život Iggy Popa, koji trenutno u Cannesu sa Jimom Jarmuschem promovira dokumentarac Gimme Danger. Zato je sa šokom dočekana njegova izjava – droge su loše, pijem samo vino. Ali trava je ok, dodaje Iggy.

25.01.2016. (09:33)

Video: Iggy Pop i Josh Homme imaju zajednički album

16.01.2016. (11:34)

Davidova zvijezda

Iggy Pop: Bowie me spasio od propasti

“Naše se prijateljstvo u osnovi svodilo na to da me je taj čovjek spasio od sigurne profesionalne i možebitne privatne propasti”, kaže Iggy Pop o Davidu Bowieju u intervjuu New York Timesu. Njih su se dvojica upoznali 1971. godine, u vrijeme, kako to kaže Iggy, “kada smo svi bili grozni, ali on je barem mogao opstati”. “Ponekad me smatrao modernim likom iz neke knjige Dostojevskog ili modernim van Goghom, ali uvijek je znao da sam seljačina u duši”, priča još Iggy.

21.07.2015. (13:24)

Najglasniji nijemi film – glavne uloge u rock’n’roll spektaklu pripale Grace Jones i Iggy Popu, pojavljuje se i Henry Rollins