Japanci pad nataliteta planiraju zaustaviti pomoću umjetne inteligencije - Monitor.hr
14.12.2020. (18:00)

Zašto ne bi radili i umjetne ljude?

Japanci pad nataliteta planiraju zaustaviti pomoću umjetne inteligencije

Japanske su vlasti odlučile povećati natalitet tako što će sufinancirati projekte koji će korištenjem umjetne inteligencije pomoći ljudima da pronađu partnere i zasnuju obitelji. Od sljedeće će godine lokalne samouprave subvencionirati projekte u kojima će se umjetna inteligencija koristiti i za spajanje potencijalnih partnera. Prošle se godine u Japanu rodilo manje od 865.000 djece, što je najmanje dosad. Index


Slične vijesti

09.08.2018. (11:37)

Ciljaj visoko da izvučeš najbolje iz sebe

Znanstveni savjeti za online zavođenje: Ciljajte visoko, pišite kratke poruke i budite strpljivi

BBC News donosi svoj čitljivi sažetak znanstvene studije o online zavođenju. Kad se žene prve jave muškarcima, u čak 50 posto slučajeva oni bi im pisali natrag. Kad prvi korak napravi muškarac, postotak odgovora u prosjeku iznosi tek 21. Nema smisla gubiti vrijeme i uzalud tipkati ‘eseje’. Ne treba očajavati ako ne dobijete odgovor – samo treba biti strpljiv… Za one koji bi o dragocjenim spoznajama radije čitali na hrvatskom – Jutarnji ima sažetak BBC-jevog članka.

11.03.2016. (15:50)

:*

10 stvari koje treba znati o upoznavanju na internetu

“Kad sam počela pisati ovu kolumnu prije godinu dana, nisam bila sigurna koliko će potrajati. Koliko pitanja ljudi uopće mogu postaviti o dejtanju na internetu? E pa, mnogo! Od toga je li ok tražiti partnera na netu ako si u srednjim godinama, preko etičkih pitanjima o sjedenju na više onlajn stolica do tjeskobe zbog neuzvraćenog svajpa – u godinu dana smo puno naučili”, donosi kolumnistica Pitaj Evu na Guardianu 10 zaključaka o upoznavanju na internetu.