Matija Babić: Uljanik je zaključna priča o cijeloj Hrvatskoj. Parazituum mobile je propao - Monitor.hr
29.03. (14:00)

Klasa optimist

Matija Babić: Uljanik je zaključna priča o cijeloj Hrvatskoj. Parazituum mobile je propao

Uljanik je gotov, a slijedi i ostatak Hrvatske. Nema više para, nema više dovoljno budala da vas hrane. Parazituum mobile ne funkcionira. Sustav će se raspasti – prvo neće biti plaća i donacija u javnom sektoru, pa neće biti doktora da vas liječe – jer kad govna dođu do grla više neće šutjeti nego će pobjeći, potom neće biti ni penzija. I neka se reset dogodi što prije. Dok je sve bilo na naš račun, to nije bio vaš problem. Sad, nakon što ste potrošili naših 30 milijardi kuna, to je vaš problem. Ali ne vidim zašto biste vi bili naš – Matija Babić na Indexu.Slične vijesti

Utorak (21:30)

Bliski špijun

Dizdarević o smrti osnivača Bijelih kaciga: Obavili posao pa pobjegli. Pošteno

“U ovom času nije najbitnije šta će pokazati vjerojatna istraga o smrti Le Mensuriera… Za svijet je on bio šef organizacije za Nobela (sve jadnijeg ni kriva ni dužna), uzdizane u nebo kao grupe hrabrih Sirijaca koji su se organizirali da pomažu napaćenom stanovništvu tamo gdje je prošla vojska surovog terorista Assada” – piše Zlatko Dizdarević o sumnjivoj smrti osnivača Bijelih kaciga; navodno je  “pao s balkona svog apartmana u Turskoj” s kojeg je “nemoguće pasti”. Kaže bivši diplomata i novinar da se ovdje sve svodi na “vječiti bliskoistočni red stvari: uzmi im, i ne daj im da se dignu na svoje noge!”.

Utorak (15:30)

BoriSlovak

Dežulović: Kako su Vatreni osvetili Vukovar

Razumljivo je stoga što je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava oduševljen poklonjenom pobjedom. „Što ćemo s ovih 3-1? Mi smo na sjednici Gospodarskog vijeća već napravili jedan okvirni plan, golom Nikole Vlašića izgradit ćemo Drvno-tehnološki centar i Agrotehnološki centar za skladištenje povrtlarskih i voćarskih kultura, Petkovićev gol bit će dovoljan za završetak dogradnje infrastrukture Luke Vukovar, a onim lijepim golom Ivana Perišića mislili smo u obnovljenom vodotornju urediti rotirajući riblji restoran sa bandži džampingom” – odlični Dežulović za N1.

Ponedjeljak (23:00)

Krik i bijes

Nikolaidis: Ne postoji bedem koji može zaštititi od srdžbe

Ima vremena bez nade. Naše je takvo. Ali nije bilo vremena bez srdžbe. Divlji plamen srdžbe javio se u sarajevskom Kliničkom centru. Tamo ga je donio otac bolesnog djeteta. Navodno je vitlao pištoljem i doktoru prijetio da će ga ubiti… Lako ćemo se složiti – to što je srditi čovjek učinio nedopustivo je. Srdžba nije anđeo koji sjedi na ramenu i šapuće nam mudre savjete. U srdžbi nema ni mjere ni mudrosti. Srdžba mari samo za sebe. Srdžba ne donosi zadovoljenje. Poslušamo li je, nakon nje ostaju samo tuga i praznina. I stid. Sve ono što srdžba traži od nas bolje je ne učiniti. Odmazda je ništa. Odmazda je sila nemoći. No, možemo li se složiti da je nedopustivo i ono što je izazvalo srdžbu? – piše melankolični Andrej Nikolaidis, a što je točno izazvalo srdžbu više na Žurnal.info (nije klikbejt, nego detalji ne stanu ovdje, tek poneka poanta).

Ponedjeljak (08:00)

Sanja Modrić: Svakoga tko u Zagrebu plaća luđački prirez od 18 posto, zanimalo bi je li DORH ikada zavirio u sve te Bandićeve najmove

Sanja Modrić

Špartam jutros po Trgu bana Jelačića, samo te tramvaji podsjete da ipak nisi na sajmenom danu u Mrduši Donjoj… Ali tek sad dolazi ono glavno. Jer gospodin Krajina kućice ‘promotivno-edukativno’ iznajmljuje drugima. Njemu je Bandić iznajmio Trg za 10.500 kuna, a on kućice dere pet tisućica po komadu. Ne znamo, doduše, je li uspio utopiti baš svih 51, ali da jest, zaradio bi 255.000 kuna. Kad odbiješ onaj tringelt koji je ugovorio s Gradom Zagrebom, ostaje mu 244.500 kuna. Molim lijepo. Čist poso. Poduzetnik godine. – piše Sanja Modrić za Telegram.
Tomislav Klauški uočava logiku u nelogičnosti: Vozaču koji je, posve slučajno, promijenio iskaz na sudu u gradonačelnikovu korist.

Subota (18:30)

Najbolja je prazna bilježnica

Robi K.: Štrajk učitelja

“Mama je rekla: ‘Pa kakoš šporak ić vanka, za gospu blaženu?’ Meni je uletilo čudilo: ‘Zašto bi bija šporak?’ Mama je rekla: ‘Zato šta ti je mama oprala bičvice, mudante, rebe i maju, al ti nisan oprala mozak! A nema šanse da mi ideš vanka sa neopranim mozgom, pa da svi govore kakvi si to šporkaćun i kakva ti je to mater!’ Ja sam zableušio se u mamu sa težim ošamutom. Onda sam ja pitao: ‘Pa šta mi ne opereš i mozak?’ Mama je rekla: ‘E pa nisan ja školovano nastavno osoblje da bi to znala, mladiću! Ja san samo za bičve, mudante i te stvari!’” – piše Robi K. iz svog trećeg razreda.

14.11. (23:30)

Martin Luther Kreg

Josip Kregar: Ja, nevjernik, želim pohvaliti protestantizam!

Kregar se oduševio knjigom o 500 godina protestantizma u Hrvatskoj: “Kako su oni opstali? Kako ćemo mi opstati? Mi, skloni cinizmu i kritici, a ne slijepoj vjeri, mi koji vjerujemo u pozitivno znanje i volimo osporavati dogme? Vjerojatno samo tako da cinici i skeptici poštuju one koji slijepo vjeruju i ne smatraju ih zatucanima i farizejima, ali i obratno, da vrijednosti i etika nisu potekle samo iz vjere, već iz iskustva da nije neprijatelj onaj tko ne vidi svijet tvojim očima”.