Neobična delikatesa u Japanu - prženi listovi - Monitor.hr
07.01.2018. (09:42)

Om nom nom

Neobična delikatesa u Japanu – prženi listovi

Specifični specijalitet japanskog grada Minoha je tempura od lista javora, tzv. momiji. Listovi nasoljeni stoje godinu dana, a zatim se umaču u tijesto i prže, a ta tradicija živi još od 1300. godine. Ovdje pogledajte video o ženi koja ih radi već 50 godina, a ovdje je recept za hrskave listove.


Slične vijesti

07.10.2017. (12:14)

Bolje nego u restoranu: Hrana u japanskom rodilištu [foto]

21.11.2016. (21:33)

Japanski restoran šalje hranu gostima vodenim putem

15.10.2016. (13:47)

Alge i riba

Želite li živjeti duže jedite japansku hranu

Nutricionisti za dugovječnost i zdravlje posebno preporučuju japansku prehranu. Alge su bogate mineralima, riba omega tri masnih kiselina, a kiselo povrće je izvor prirodnih probiotika. Posebno su zdravi miso i mumami umaci koji se posebno preporučaju ženama jer pomažu nakon menopauze i smanjuju rizik raka dojke. Tu je i napitak od zelenog čaja u prahu – matcha. Daily Mail