'Open space' uredi ubijaju produktivnost zaposlenika - Monitor.hr
30.05.2018. (09:00)

Kao doma

‘Open space’ uredi ubijaju produktivnost zaposlenika

Poslovni puls piše o tome kako će izgledati uredi u budućnosti. Prema novim istraživanjima koje je proveo Fuze, 83% radnika ne misli da trebaju biti u uredu da bi bili produktivni, a 38% je izjavilo da bi više uživalo u svome poslu kada bi im bilo dopušteno da rade na daljinu. Fizički prostor će se smanjiti: više tvrtki će se prebaciti na više suradnički model uredskog prostora, s radnim prostorima koji okupljaju timove, potiču razgovor i stvaraju najbolje ideje.


Slične vijesti

09.11.2017. (21:01)

Unutra-van

Zanimljivi dizajn: Otvoreno-zatvoreni ured

BBC ima zanimljivi članak o uredima koji su u isto vrijeme otvoreni i zatvoreni. Radi se o tome da su posve otvoreni uredi bučni i dekoncentriraju ljude, a posve zatvoreni rezervirani za direktore :-). Rješenja između? Radni stol s udubljenjem u kojem radnik sjedi, a oko njega je velika lopta od pleksiglasa, dijelom otvorena, a koja je dobra zvučna izolacija. Druga je varijanta staklena kocka, neka vrsta radnog akvarija, s vratima koja omogućavaju komunikaciju kad se otvore, donosno daju izolaciju kad se zatvore. Secret Air je radni stol zatvoren sprijeda i straga, a otvoren na bokovima što bi trebalo dati taman dovoljno privatnosti i otvorenosti. Dvojica Finaca nisu puno inovirali – napravili su ured koji je vrlo sličan telefonskoj govornici.

21.11.2015. (00:37)

Top 10 radnih stolova napravljenih isključivo od legendarnih automobila!

02.11.2015. (16:54)

No air

Boravak u zatvorenom nas zaglupljuje

Vrijeme provedeno u zatvorenom prostoru, pod utjecajem zagađenog uredskog zraka, čini nas glupima, upozoravaju znanstvenici. Naime, i samo umjerena izloženost ugljičnom dioksidu utječe na rad mozga i odlučivanje, a efekti su još gori ako se u uredu provodi više sati. Salon

11.09.2015. (13:29)

Što izgled stolice govori o vašem zdravlju? 6 problema i rješenja

03.07.2015. (09:16)

Kopanje nosa i dalje out

Novi uredski bonton

Vremena se mijenjaju, a time i uredski običaji i “bonton”, piše Huffington Post i donosi 10 novih pravila uredskoga života: primjerice, slušalice u ušima danas su znak za “Ne smetaj”, na mejlove nije potrebno odgovarati izvan radnoga vremena, na Facebooku se dodaju prijatelji, a na Twitteru svi ostali, a ljubimci su sve više dobrodošli u ured.