Puhovski: Milanović ima poziciju liberalnog nacionalista - Monitor.hr
18.06. (11:30)

Zoranovo proljeće

Puhovski: Milanović ima poziciju liberalnog nacionalista

Milanović ima više političke sposobnosti od Grabar-Kitarović, ali nema političke sposobnosti potrebne za predsjednika države jer na toj funkciji treba biti netko tko djeluje pomirbeno. Pitanje je koliko je on sebe tijekom godina naučio kontrolirati – komentira Puhovski predsjednički kandidaturu bivšeg premijera. Za Milanovićev slogan Predsjednik s karakterom kaže analitičar da je “više mačo pozicija, a to je bliže desnici nego ljevici. Naglašava ‘zemlju sa stavom’, što je suverenistička pozicija, a to je opet bliže desnici nego ljevici”. N1Slične vijesti

07.10. (08:00)

Greška u startu

Josip Manolić: Kolinda će izgubiti izbore zbog izbacivanja Titove biste

Milanović će već u prvom krugu pobijediti Kolindu, smatra najdugovječniji hrvatski političar Josip Manolić, koji će u ožujku doživjeti stotu. Kolinda će izgubiti jer je izbacila Titovu bistu s Pantovčaka i vratit će se u NATO, a HDZ bi nakon Plenkovića mogao voditi Šeks, predviđa Manolić, prema vlastitim riječima, jedini živući političar koji je živio u vremenu Mao Ce Tunga.

06.10. (11:30)

Manje je više

Jurica Pavičić: Ovo je pohvala fikusu, zbog njega se ne morate stidjeti što ste Hrvat

“I dok čovjek gleda sve te obožavatelje kafanskih tuča, sve te pretendente na status kafedžijskog silnika, sve te Erdoğane u nastanku i ljubiteljice Orbána, najednom ne može a ne pomisliti kako je taj siroti fikus strahovito podcijenjen. Pomisli kako su toj jadnoj, zelenoj lončanici svih tih desetljeća natovarili stravičnu metaforičku bagažu, a da zapravo – kad bolje promisliš – nije taj fikus ni tako loš” – Jurica Pavičić, Jutarnji.

03.10. (23:30)

Zamijenimo dvorsku ludu

Kregar: Kampanja kao fašnička igra

Izbori u Hrvatskoj pretvaraju se u predfašničke ceremonijale koji bi trebali ublažiti našu dosadu u kratkim i umornim jesenjim danima. Šanse se daju onima koji nas traju zabaviti, a ne onima koji nas trebaju voditi. Nije ovo izbor za najbolju dvorsku ludu… Treba [kandidatima] postavljati pitanja o kreditnom rejtingu, što je 5G tehnologija, koje su prepreke ulaganjima, kakav stav imaju prema ilegalnoj gradnji, regionalizaciji, migracijama, pravima žena. Treba nekoliko pitanja o etici i političkoj odgovornosti, pravosuđu – Josip Kregar se bori, jadan, za pametne predsjedničke izbore.

02.10. (13:30)

Kardinalna Kolinda

Grabar Kitarović objavila predsjedničku kandidaturu, slogan joj je “Zato što vjerujem u Hrvatsku”

Ovaj slogan zato što je “upravo vjera u Hrvatsku glavni razlog zašto se kandidiram. Vjera nas je sačuvala u najtežim trenucima te nas je dovela do slobode, a sloboda nam sada daje mogućnost graditi svoju domovinu onakvom kakvom je svi želimo – uspješnijom i boljom!”. Ovdje govor (ako netko baš želi to čitati).

21.09. (23:30)

HRT-ov HRejting

Milanović sve bliži Kolindi

Da se danas održavaju predsjednički izbori, Kolinda Grabar-Kitarović osvojila bi 28,5 posto glasova, a Zoran Milanović 24,8 posto. U posljednja četiri mjeseca aktualna predsjednica izgubila je 6,17 posto, a Milanović dobio 6,27 posto glasova. U vrlo sličnim postocima kreće se i podrška građana najvećim strankama, HDZ-u i SDP-u. Treći je Miroslav Škoro sa 18,2 posto glasova.

15.09. (21:30)

Ovlasti kojih nema

Bez predsjednika bi se u Hrvatskoj uglavnom moglo

Osim smjene generala koju je poduzeo Stjepan Mesić i uključivanja Kolinde Grabar-Kitarović mimo dobre demokratske prakse u sastavljanje prve vlade HDZ-a i Mosta, može se reći da je uloga predsjednika u sadašnjem sustavu, zadnjih 20-ak godina, bila takva da se bez njega/nje moglo, kaže analitičar Darijo Čerepinko sa Sveučilišta Sjever u Varaždinu. Al Jazeera

16.08. (21:30)

Predsjednički kunski izvori

Imovinske kartice predsjedničkih kandidata: Grabar-Kitarović ima stan i kuću vrijedne 4 milijuna kuna, Kovač – podstanar

Predsjednica ima plaću od 24.370 kuna, stan u Zagrebu od 1,7 milijuna kuna, kuću u Malom Lošinju vrijednosti 2,1 milijuna kuna, štednju (sa suprugom) od 1,8 milijuna kuna. Miroslav Škoro ima kuću sa zemljištem od 826 kvadrata u Zagrebu, pola kuće u Tribunju, poslovni prostor tvrtke Campus od 147 kvadrata, te udjele u tvrtkama Campus (u tri godine neto dobit 1,7 milijuna kuna), Omega software (lani prihodi 55,3 milijuna kuna), MB kvadrat (posljednih pet godina dobit milijun kuna). Zoran Milanović ima stan u Zagrebu od 127 kvadrata te konzultantsku tvrtku EuroAlba Advisory (2018. godine neto dobit 553.000 kuna).

 

16.08. (15:30)

Tko bi pametan plaćao za glupost!?!

Zlatko Crnčec: Treba ukinuti izravne izbore za predsjednika Republike

Kroz njih se bira osoba koja će zauzimati jednu prilično nevažnu političku funkciju koja se sastoji od sjedenja u vili na jednom zagrebačkom brdu i povremenim izletima u inozemstvo zbog besmislenih diplomatskih akcija. A opet njen izbor bi mogao dovesti do kaosa u domaćoj politici. Da ima imalo političke mudrosti u domaćoj političkoj eliti oni bi već davno bili ukinuti – komentira Crnčec za Novi list političku predstavu koju ćemo gledati cijelu jesen, i skupo je platiti (80-ak milijuna kuna).