Što Hrvati jedu za Badnjak i Božić? - Monitor.hr
25.12.2015. (15:27)

Ribice i tri točkice

Što Hrvati jedu za Badnjak i Božić?

“Za nekoga iz Oklahome, riba je općenito neprivlačna, osim ako je pržena i servirana uz velikodušne količine umaka od meda i senfa. S druge strane, čini se da se u Hrvatskoj jede velik broj različitih vrsta ribe na Badnjak, od grozomornog suhog bakalara do fiš-paprikaša, za kojeg sam upravo naučio da nije riba punjena paprikama”, piše pohrvaćeni Amerikanac o blagdanskim prehrambenim navikama i tradicijama u Hrvatskoj i SAD-u. Voice of Croatia


Slične vijesti

13.08.2017. (20:24)

Nema kraja vikinškoj domišljatosti: Prije 1.200 godina smislili način kako da smrzavanjem osuše bakalar i spreme za putovanje dugo 2.000 u druge dijelove Europe

22.12.2015. (10:13)

Kako prepoznati lažni bakalar i kupiti pravi