Strašne žene godine: Branka Bakšić Mitić, Tatjana Bračanov, Dana Budisavljević, Nora Krstulović i Maja Mamula - Monitor.hr
05.03.2020. (19:30)

Pet kuteva kuće

Strašne žene godine: Branka Bakšić Mitić, Tatjana Bračanov, Dana Budisavljević, Nora Krstulović i Maja Mamula

Dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić nagradu je osvojila za svoju inicijativu “Ljudi za ljude” kojom obilazi siromašne i zaboravljene. Članica GSS-a Tatjana Bračanov prva je žena u jugoistočnoj Europi koja je samostalno prehodala 1.300 kilometara dugu stazu Via Dinarica. Redateljica Dana Budisavljević nagradu je dobila za film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’. Redateljica, urednica Teatar.hr i aktivistkinja Nora Krstulović nagradu je primila za organizaciju prosvjeda “Pravda za djevojčice” i #Spasime. Maja Mamula nagrađena je za brigu o žrtvama seksualnog nasilja.

 


Slične vijesti

03.01.2021. (20:30)

Aktivna građanka i praktična političarka

Gliska dogradonačelnica Branka Bakšić Mitić gostovala kod Stankovića u emotivnoj emisiji

U emisiji Nedjeljom u 2 gostovala je glinska dogradonačelnica Branka Bakšić Mitić te emotivno govorila o nedavnim događajima. Tijekom potresa našla se na cesti u Majskim Poljanama te svjedočila razornoj snazi potresa, a zatim odmah počela sa svojim djelovanjem na terenu i pomaganjem svojim sugrađanima. U emisiji je komentirala okolnosti koje su nastale u Glini te potrebe koje su sada najvažnije poput mobilnih kućica i kontejnera, a napomenula je i da bi obnovu trebalo obaviti unutar jedne godine. Uz iznošenje okolnosti nastalih zbog potresa komentirala je stanje u Glini nakon rate te probleme s nezaposlenosti toga kraja. Humanitarka je bila i prije te se u ovim okolnostima to pokazalo kao vrijedno iskustvo, a ponukalo ju je i na bavljenje politikom. Ostatak zanimljivih zapažanja pogledajte u linku.