Švaljek: Zagreb može uvesti održivi sustav gospodarenja otpadom - Monitor.hr
12.10.2016. (15:09)

Smrdljivi problem

Švaljek: Zagreb može uvesti održivi sustav gospodarenja otpadom

Nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Sandra Švaljek izjavila je da Zagreb može uvesti održivi sustav gospodarenja otpadom. On će omogućiti da se do 2020. poveća udjel odvojenog prikupljanja i reciklaže sa sadašnjih 6 na 50 posto, biološke obrade i reciklaže biorazgradivog organskog dijela komunalnog otpada sa sadašnjih 10 na 70 posto, te da se smanji udjel komunalnog otpada koji se odlaže na odlagalište s 80 na 20 posto. Švaljek navodi da su za to potrebna niža ulaganja od onih predviđenih zadnjim Planom gospodarenja otpadom. Politika plusSlične vijesti

12.05.2017. (08:42)

Promjena spola

12 kandidatkinja za gradonačelnice i županice – zamijenile bi muškarce

T-Portal donosi profile 12 žena koje se kandidiraju na lokalnim izborima 21. svibnja za gradonačelnice, županice i načelnice. U Zagrebu su za mjesto gradonačelnice kandidirane bivša ministrica Anka Mrak-Taritaš, bivša Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek i HDZ-ova disidentica Bruna Esih. U Splitu se za gradonačelnicu kandidiraju liberalna Marijana Puljak i SDP-ova kandidatkinja Aida Batarelo. Književnica Ivana Šojat HDZ-ova je kandidatkinja za gradonačelnicu Osijeka, SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić kandidira se za gradonačelnicu Dubrovnika, iz iste stranke je Sabina Glasovac, poznata po radu u obrazovanju, a koja se bori u Zadru, dok se Josipa Rimac pokušava vratiti na mjesto gradonačelnice Knina. Mostove Katarina Ujdur i Sabina Vukovac kandidatkinje su za gradonačelnicu Metkovića, odnosno županicu Brodsko-posavske županije, dok HDZ-ova Majda Burić ide u borbu za županicu Primorsko-goranske županije. Inače, na baš svim pozicijama za koje se kandidira ovih 12 sada su na vlasti – muškarci!

25.04.2017. (12:15)

Kopanje po džepovima

Bandić nema ni lipe ušteđevine, Švaljek najbogatija, Mrak Taritaš ima šumu

Povodom početka predizborne kampanje za gradonačelnika Zagreba, RTL je provjerio imovinske kartice kandidata. Prema onome što su kandidati prijavili, najbolje je stojeća Sandra Švaljek, s višemilijunskim iznosima u ušteđevini, obveznicama i dionicama. Slijedi je HDZ-ov Drago Prgomet, Bruna Esih također ne stoji loše, dok Milan Bandić pak tvrdi da u 16 godina na vlasti nije uštedio ni kune (USKOK mu, doduše, proturječi). Mrak Taritaš raspolaže imovinom od 2 milijuna 430 tisuća kuna te šumom kraj Bjelovara, Ivan Pernar posjeduje stan, Tomislav Tomašević stan i – bicikl.

27.11.2016. (14:26)

Danas ništa od ručka za Stankovića

Sandra Švaljek u Nu2: 90% zaposlenih preko veze

“Prema informacijama iz ljudskih resursa u gradskoj upravi oko 90% ljudi zapošljava se preko veze i poznanstava, a prije je to bilo tek 10%”, izjavila je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 [video_icon]. Švaljek u Zagrebu planira riješiti promet i prometne gužve te ažurirati strategiju prometnog razvoja, što će zahtijevati znatna ulaganja. Planira i vratiti urbanizam Zagrebu, za koji kaže da je “zamro” te prenamijeniti Zagrebački velesajam. Kao istraživačica na Ekonomskom institutu podržava poreznu reformu, a kod Aleksandra Stankovića odgovarala je i o pitanjima o svojoj motivaciji za politiku te optužbe na račun zapošljavanja njezina supruga.

07.05.2016. (11:30)

Nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Sandra Švaljek najavila kandidaturu za gradonalečnicu Zagreba te kandidaturu nezavisnog gradskog zastupnika Vladimira Ferdeljija za zamjenika gradonačelnika

28.03.2015. (16:16)

This is his swamp

Sanja Modrić: Bandićeva kaljuža

Da je Vesna Kusin s ispravnim motivima prije dvije godine započela svoj iznenadni angažman u politici, sada bi bila dala podršku svojoj kolegici Sandri Švaljek, tim prije zato što je opća ocjena da je Švaljek, otkako je morala zamijeniti Bandića, gradonačelničke dužnosti obavljala smireno, odgovorno, racionalno i bez ikakvog afektiranja, piše Novi list.

27.03.2015. (15:56)

Mučenička taktika

Kosor: Bandić podnosi ostavku do 2. lipnja, u Zagrebu novi izbori

Nakon što je ustvrdio da je Sandra Švaljek postupila moralno jer je dala ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika nakon što je izgubila Bandićevo povjerenje, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor je novinarima iznio uvjerenje da će Bandić podnijeti ostavku do 2. lipnja, inače više neće imati prilike za to, budući da će ga tada naslijediti opunomoćena zamjenica Vesna Kusin. “Kao što vidite, Bandić može mijenjati zamjenice gradonačelnika koje obnašaju funkciju gradonačelnika, pa tako može voditi i kampanju. Naši građani vole mučenike, pa bi možda upravo s pozicije mučenika mogao ostvariti neke rezultate”, rekao je Kosor. Jutarnji

27.03.2015. (10:21)

Druga žena

Švaljek podnijela ostavku, na njeno mjesto dolazi Vesna Kusin

Sandra Švaljek podnijela je ostavku na dužnost zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, nakon što joj je on jučer povukao punomoć za obavljanje gradonačelničke dužnosti. Švaljek kaže da će se vratiti na Ekonomski institut. Bandić je punomoć dao svojoj drugoj zamjenici Vesni Kusin. U njenoj biografiji stoji da je radila u Vjesniku, bila ravnateljica Klovićevih dvora, a 2013. je izabrana za zamjenicu zagrebačkog gradonačelnika.