Talijanski premijer podnio ostavku - Monitor.hr
21.08.2019. (06:30)

Talijanski premijer podnio ostavku

Giuseppe Conte podnio je ostavku na mjesto premijera Italije zbog razilaženja s čelnikom Lige, potpredsjednikom vlade i ministrom unutarnjih poslova Matteom Salvinijem, o kojem je pričao sat vremena u govoru kojim je najavio ostavku. U pozadini je zapravo svađa između koalicijskih partnera, populističkog Pokreta pet zvijezda (M5S) i krajnje desne Lige.

 


Slične vijesti

01.09.2019. (07:30)

Sastavlja vladu

Conte uživa potporu većine Talijana

Lider Pokreta Di Maio nedavno je za Contea kazao da je „rijedak biser” i da si Italija ne može priuštiti da ga izgubi. Što time misli, pokazao je u pregovorima s PD-om, inzistirajući da upravo Conte bude premijer. Demokrati su popustili i pristali. Nekadašnji „Mr. Nobody” ima dosta političkog kapitala među Talijanima, a aktualna kriza nije previše naštetila njegovom rejtingu – piše Telegram.

 

28.11.2018. (00:30)

Nema da mame ili tate nema

Europski premijeri i predsjednici bez djece

Zanimljivo je ovdje razmisliti o cijeni koju plaćaju političari u privatnom životu, a i utječe li na njihove odluke to što nemaju potomaka. Indikativno je i da je većina ovdje iz konzervativnih stranaka, dvojica iz liberalnih, i samo jedan iz ljevičarske.