Tihana Tomičić: SDP-ova igra s vatrom - Monitor.hr
15.10.2017. (09:15)

Nespretan okret u desno

Tihana Tomičić: SDP-ova igra s vatrom

„Nažalost, umjesto da se bave pravima radnika, istovremeno svjedočimo trendu da se i ljevica počinje dodvoravati desnici. Vidjeli smo to već na primjeru Zorana Milanovića kad ga je paktiranjem s Klemmom koštalo izbora. Sada, pak, svjedočimo tome da Davor Bernardić pokušava okupiti »fejk« stranke umirovljenika osnivane više-manje samo kao smokvin list za desničare, bio to HDZ ili Bandićev 365, a istovremeno i potiče osnivanje udruge Kršćanskih socijaldemokrata gdje bi vodeća mjesta imali baš članovi SDP-a. Zar netko u SDP-u doista misli da će na taj način, uz paralelno aktiviranje onog promila podrške pro-desnim umirovljeničkim strankama, dobiti nešto glasova desnice?“ pita se Tihana Tomičić. Novi list


Slične vijesti

05.05. (07:30)

A da se uopće ne ide na izbore?!

Glavašević: Glas za SDP na idućim izborima bit će glas za Bernardića i njegov krug istomišljenika

Glas za SDP na idućim izborima neće biti ni glas za Peđu ni za Freda ni za Biljanu (ako uopće budu na listi). Glas za SDP na idućim izborima čak neće biti ni glas za socijaldemokraciju (jer nje u toj stranci praktički više i nema), nego isključivo glas za Davora Bernardića i njegov najuži krug istomišljenika – objavio je Bojan Glavašević. S druge strane – ovo što sam napisao ne znači da mislim da je Plenković bolji izbor. Znači da su od centra na lijevo skoro svi bolji izbor od Davora Bernardića.

04.05. (22:00)

Milo dijete s poteškoćama u razvoju

Klauški: Bero je šef oporbe kakvog si je Plenković samo mogao poželjeti

Vidio Davor Bernardić da je politička scena u raspadu, pa je i on odlučio demonstrirati raskoš svog antitalenta… Kad se sve zbroji, malo je onih koji na političkoj sceni mogu proizvesti ovakav rafalni niz gafova, promašaja, nesnalaženja i gluposti. Uglavnom, političar koji je dojučer računao da će SDP odvesti na vlast, sada čini sve da HDZ ostavi na vlasti. “Slušajući Bernardića i njegove nevjerojatne izjave, čovjek bi zaključio da je jedan od jačih igrača za tim vladajuće stranke”, komentirala je Jadranka Kosor na Twitteru… piše Tomislav Klauški za 24 sata.

11.03. (12:30)

Dođi po bistu i prošetaj

Juričan Bernardiću: Jazavče, napokon je došao tvoj trenutak

Ti mažnjavaš, i ja to cijenim, samo se tako i može postati premijer u ovoj zemlji! Još kako si majstorski uzeo onu masnu stipendiju prije toga od Cotruglija, mislim da zajedno možemo u koruptivnu parlamentarnu koaliciju: ti jazavče, rezač etiketa i ja. Čekam da od mene preuzmeš bistu Milana Bandića i odneseš ju predsjedniku Milanoviću, piše Dario Juričan na Facebooku.

23.02. (15:30)

Kaže čovjek koji nije uspio steći niti jednu nekretninu

Bernardić: Inzistirat ćemo na zakonu o porijeklu imovine

“Već dugo upozoravam da Plenkovićev glavni državni odvjetnik ne radi svoj posao. Zemlja se guši u korupciji, po indeksu percepcije korupcije spadamo u najkorumpiranije zemlje, dobili smo pljusku iz Bruxellesa da smo najkorumpiranija zemlja u EU, deset ministara je moralo otići iz Vlade zbog sumnje na korupciju, a Plenkovićeva Vlada, najgora u povijesti, održava se političkom korupcijom i kupnjom zastupnika u Saboru”, priča opća mjesta dosadni predsjednik SDP-a Davor Bernardić u prevelikom intervjuu za Jutarnji list i zaborav.

31.01. (14:30)

Dečko koji ne obećava i otežano kopča

Juričan objasnio Davoru Bernardiću koji je njegov interes u vezi kina Europe

Dario Juričan lijepo je odgovorio Davoru Bernardiću na njegovu jučerašnju tupost na N1 (YouTube, čak 25 minuta) u kojem je ovaj ustvrdio da Juričan “vjerojatno ima neki interes u kinu Europa”. Sitni kalkulantu i kukavice, politička dangubo, crve mali – kino Europa je najveće reprezentativno kino u centru Zagreba, ili ukratko Bero, znam da otežano kopčaš – stvar od javnog interesa… piše gradonačelnik svemira Dario Juričan budućem “premijeru RH” (koja prestrašna pomisao, brrr).

10.01. (10:30)

Dario Juričan Corruption News Bulletin

Juričan napisao i Davoru Bernardiću ljubavno pismo: Bero, nešto ne razumijem

Već godinama pratim tvoj promišljeni rad, tvoje majstorije. Bero, ja ću odmah o Adventu. Ne da mi mira. Obojica znamo da je tvoj dobri prijatelj Dalibor Bastalec, onaj kojem dolaziš na godišnjice DVD-a Blaškovec i kojem, zajedno s Milanom Bandićem, uveličavaš rođendane, imao upravo na glavnom zagrebačkom trgu u vrijeme Adventa jednu lijepu kućicu. Nije naravno ta kućica bila na Daliborovo ime, već na ime njegove sestre, ali ti dobro znaš kako to ide, Bero, jer si već godinama okružen ljudima iz takvog miljea, još otkako ti je Milan bio mentor u SDP-u… Ti si predsjednik SDP-a, a tvoj dobri prijatelj Dalibor Bastalec je glavni tajnik stranke Bandić Milan 365 – stranke rada i solidarnosti. Istog onog Bandića koji vam ne želi dati izvješće o Adventu, a izabrani predsjednik Milanović označava ga kao žarište korupcije… Facebook

14.07.2019. (10:30)

Nenadmašni Borg

Bernardić: Plenkovićeva vlada je korumpiranija od Sanaderove

Novi list donosi veliki intervju s Davorom Bernardićem. “Ovu se Vladu ne može popraviti nikakvim rekonstrukcijama. Dugo sam mislio da je nemoguće da bi neka Vlada bila korumpiranija čak od one Sanaderove, ali ispalo je da ju je Plenkovićeva u tome nadmašila”, kaže Bernardić, koji od Milanovića očekuje pobjedu na predsjedničkim izborima.

08.04.2019. (13:00)

Samo za perverzno znatiželjne mazohiste (i jer inače pratimo emisiju): Davor Bernardić gost u Nedjeljom u 2 [video_icon]

04.04.2019. (17:30)

Dodatno mu se isplatilo

Bernardić mora Ramljaku platiti 75.000 kuna jer ga je nazvao članom ortačke skupine za izvlačenje novca iz Agrokora

Bivši izvanredni povjerenik Agrokora dobio je tužbu protiv predsjednika SDP-a kojeg je tužio jer ga je Bernardić nazvao članom ortačke skupine koja ima za cilj izvlačenje novca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda. SDP-ov čovjek komentirao, i ovaj puta pogodio: “Zaista je nevjerojatno i porazno da nakon cijele afere Borg, nakon raspodjele plijena od 500 milijuna kuna, nakon trgovanja povlaštenim informacijama – nitko od sudionika afere ne odgovara, nego sam ja, koji sam na to upozoravao, nepravomoćno proglašen krivim. Poruka koju naše institucije šalju građanima i dalje je ta da se u ovoj državi ne odgovara kada napraviš milijunsku štetu, samo kada na to upozoriš”. N1