Ukrajina povukla svoju kandidatkinju s Eurosonga zbog Rusije - Monitor.hr
28.02.2019. (22:30)

Ne zato što je pjesma glupa!?!

Ukrajina povukla svoju kandidatkinju s Eurosonga zbog Rusije

Ukrajinska državna televizija povukla je pjevačicu Maruv s Eurovizije nakon što je ona odbila zahtjev da ne nastupa u Rusiji, kamo je trebala ići na turneju. “Ja sam pjevačica, a ne oruđe u političkoj areni” – poručila ona. Sudjelovanje je odbilo još troje natjecatelja koji su završili iza nje – Freedom Jazz Girls Band, Kazka Band i Brunettes Shoot Blondes. Eurovizija se održava u Izraelu. Guardian


Slične vijesti

18.05.2019. (09:00)

Madonna će u Tel Avivu za dvije pjesme dobiti dva milijuna dolara i ostalo o Eurosongu

13.05.2017. (20:20)

Everything's a miracle

Microsoft predviđa: Talijan osvaja Eurosong, Jacques će završiti deveti

Microsoft je svojom naprednom tehnologijom ponudio prognozu rezultata finala ovogodišnjeg Eurosonga, a prema ovom predviđanju titulu pobjednika odnijet će talijanski predstavnik Francesco Gabbani s pjesmom Occidentali’s Karma. Naš predstavnik Jacques Houdek, kaže Microsoft, ima 4,9 posto šanse za pobjedu. Microsoft je ranije Jacquesu davao tek 0,7 posto šanse za trijumf. Index

17.03.2017. (09:54)

Opet političke igre

Eurosong: Rusiju u Ukrajini predstavlja pjevačica u invalidskim kolicima

Nakon što je na Euroviziji prošle godine pobijedila krimska Tatarka Jamala sa pjesmom o patnjama svog naroda zbog sovjetske sile, osiguravši održavanje showa u Ukrajini, Rusija je razmišljala o bojkotu ovogodišnjeg natjecanja. No u posljednji tren, prošlog tjedna, objavljeno je kako će Rusiju u Ukrajini zastupati Julia Samoylova, mlada pjevačica u invalidskim kolicima. Rusija je tako odigrala šah mat jer njihovoj natjecateljici sigurno nitko neće zviždati, a loše za imidž bilo bi i da joj se zabrani nastup i ulazak u zemlju. Deutsche Welle

17.02.2017. (11:54)

Teško naoružanje, netko je komentirao ispod teksta [zubo]

Jacques Houdek predstavljat će Hrvatsku na Euroviziji

Hrvatsku će na ovogodišnjem, 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije u ukrajinskome glradu Kijevu predstavljati Jacques Houdek, odlučilo je programsko vodstvo HRT-a. Njegov nastup bit će u drugoj polufinalnoj večeri 11. svibnja, a u slučaju ulaska u završnicu natjecanja i dva dana nakon toga, 13. svibnja. Što će pjevati, još nije poznato. Index

22.05.2016. (14:16)

Angažirani Eurosong

Parada geopolitike i kiča

Ukrajinska pjevačica tatarskog porijekla na Eurosongu je otpjevala pjesmu ‘1944’, posvećenu baki, krimskoj Tatarki koju je Staljin protjerao s poluotoka. Hoće li iduće godine netko doći s pjesmom Auschwitz, Katyn, Lenjingrad, Treblinka? Tako je nekako počeo i rat na našem otoku – Europa sve više nalikuje na Jugoslaviju osamdesetih, piše Boris Rašeta za Novosti u pregledu tjedna, od Studija 4[video_icon] (HRT4) koji se pretvorio u “defile zakletih boraca protiv boljševizma”, preko novog Dnevnika na HRT-u 1 do njemačkog filma Život drugih.

09.03.2016. (20:08)

Predstavljena pjesma ‘Lighthouse’ s kojom Nina Kraljić nastupa na Eurosongu

Na Drugome programu Hrvatskoga radija danas je premijerno predstavljena pjesma s kojom će hrvatska predstavnica Nina Kraljić nastupiti na ovogodišnjemu 61. natjecanju za pjesmu Eurovizije. Riječ je o pjesmi Lighthouse, a autori glazbe i teksta su austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHÉ. Glazbeni producent je Thorsten Brötzmann.

“Pjesma ima sjajnu poruku nade koja je, bez obzira na sve nedaće u životu, uvijek prisutna i svijetli”, izjavila je Nina. 

„Pjesma u osnovi govori o nekome tko se izgubio na moru i suočava se s problemima nastale situacije. Iako se u početku stječe dojam da je nada izgubljena, protagonist ostaje uvjeren da će pobijediti sve prepreke i pronaći sigurno utočište – i to vođen signalom svjetionika”, kaže jedan od autora, Andreas Grass.

„Glas Nine Kraljić dirnuo me je već pri prvome slušanju i dodatno oduševio tijekom studijskoga snimanja pjesme Lighthouse. Njezina izvedba je pjesmi dala dodatnu dimenziju. Mislim da smo stvorili nešto izvanredno, nešto čarobno”, rekao je Thorsten Brötzmann, njemački glazbeni producent, skladatelj i aranžer. U svoju uspješnu karijeru ubraja rad s mnogim glazbenim zvijezdama. Neke od njih su No Angels, Bro´Sis, Christina Stürmer, Monrose, Jeanette, Modern Talking, Unheilig, Oonagh, Adoro, Bonnie Tyler, Howard Carpendale, Ace of Base, Amy MacDonald, Lena, Motörhead, Reamonn, Rick Astley i Yvonne Catterfield.

Nina Kraljić nastupit će u prvoj poluzavršnici 10. svibnja, pjevat će na engleskome jeziku, a svi vjeruju u njezin uspjeh i ulazak u završnicu, koja će se održati 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja.

Pjesma Lighthouse naći će se i na Nininu prvome albumu, koji snima za Universal Music.

Podsjetimo, Ninu Kraljić šira je javnost zapazila zahvaljujući natjecanju The Voice – Najljepši glas Hrvatske.