Upute kako promijeniti ime u Milan Bandić - jednostavno - Monitor.hr
14.10. (10:14)

Važno je zvati se Milan

Upute kako promijeniti ime u Milan Bandić – jednostavno

Ako ste se pitali kako je redatelj Dario Juričan uspio promijeniti ime u Milan Bandić evo upute:

A može poslužiti i svima koje možda žele promijeniti svoje ime/prezime. Doduše, ako baš želite biti Milan Bandić stvari se mogu i zakomplicirati.Slične vijesti

Danas (12:30)

Raste korupcija zelena

Dario Juričan počinje prikupljati potpise – na mjestu gdje je uhićen Milan Bandić

U ponoć sa četvrtka na petak DIP objavljuje listu za prikupljanje potpisa za predsjedničku kandidature, a minutu nakon ponoći Dario Juričan počinje prikupljati potpise – kod vrtova na Savici gdje je 2014. uhićen Milan Bandić. Ova je lokacija “odabrana kao simboličko mjesto u kojem se susreće suvremena dilema hrvatske građanske jedinke: Milan Bandić tereti se za teška kaznena djela i na sudu niječe optužbe, dok ga Dario Juričan u svojoj predsjedničkoj kampanji poziva da pređe na svijetlu stranu korupcije. Vrtovi na Savici predstavljaju simboličko mjesto unutarnje borbe Milana Bandića sa samim sobom”.
Danas (08:30)

Spletkarenje i kobasičarenje

Juričan: I svjedokinja iz Bandićeve afere dobila kućicu na Trgu

“Mislite da ste nedodirljivi, a ja Vas gulim lako kao bananu” – piše Juričan Bandiću gradonačelniku i upire prstom u još jedan slučaj: “Rođak Vašeg mesara Ratimira Jurekovića iz tvrtke Etno sajam, koja trenutno hara Trgom, dao je glavnu ugostiteljsku kućicu tvrtki Deft project. Njena je vlasnica Romana Kantoci, poslovna partnerica gospođe Nade Maljković. Sjećate li se možda Nade Maljković? Trebali bi. Nada Maljković jedna je od ključnih svjedokinja u aferi Bundekfest”. Index

Petak (09:30)

Korupcija - to sam ja

Juričan Bandiću: ‘U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas’

Nakon manifestacije ‘Martin je u gradu’, 51 kućicu i četiri ugostiteljska stola od Bandićevog vozača Zdravka Krajine preuzet će drugi Bandićev prijatelj, Ratimir Jureković, prvooptuženi u aferi Bundekfest. Nesuđeni Milan Bandić Dario Juričan poziva gradonačelnika na suočavanje s porukom ‘U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas’.

U OVOM GRADU NEMA MJESTA ZA JEDNOG OD NAS!/OTVORENO PISMO GRADONAČLENIKU BANDIĆU/Veleuvaženi Milan Bandić…

Objavljuje Želim biti Milan Bandić predsjednik RHČetvrtak, 14. studenoga 2019.

30.10. (18:00)

“Milan Bandić” uvodi osmi padež – kome, koliko

Pod geslom “Korupcija svima, ne samo njima!” Dario Juričan aka Milan Bandić je najavio da želi nakon instrumentala (s kim, s čim) uvesti 8. padež – kome, koliko. Taj padež, kako je najavio, nazvao bi reinstrumental, no na Facebooku je dobio još bolji prijedlog naziva – koruptiv.

19.10. (13:30)

U ovom gradu ima mjesta samo za jednog od nas

Milan Bandić, gradonačelnik, oduzeo ime Milanu Bandiću, redatelju

Zagrebački gradonačelnik izborio se preko Ministarstva uprave da predsjednički kandidat Milan Bandić, odnosno redatelj Dario Juričan, ne može koristiti isto ime i prezime kao i on premda je redatelju već bila izdana i osobna karta s novim identitetom. Juričan kaže da će iskoristiti “sve pravne mogućnosti jer [je] nedopustivo da netko polaže pravo na ime i prezime”, a “s obzirom da je na današnji dan prije pet godina gradonačelnik uhapšen u aferi Agram predložit ću Vladi RH da 19. listopada proglasi spomendanom mita i korupcije”. T-Portal…

27.09. (18:30)

A da ga stvarno izaberemo pa će imati i vremena i novaca da snima!?!

Dario ‘Milan Bandić’ Juričan: Nakon Bandića bavit ću se Crkvom

Teško je u ovakvoj Hrvatskoj biti satiričan, kad je stvarnost satirična, ali Milan Bandić, bivši Dario Juričan, gura svoju priču do kraja. Službeno je promijenio ime, ide u predizbornu kampanju s programom u čijoj srž je “korupcija… Želim da napokon ljudi kao što su gospodin Božidar KalmetaLovro Kuščević ili gradonačelnik Bandić mogu odahnuti jer će korupcija biti legalizirana i zaštićena Ustavom”, kaže za Novosti. Kad prođe kampanja, a on valjda ne pobijedi (iako su komičari Šarec i Zelenski pobijedili u Sloveniji, odnosno Ukrajini), vratit će se onom što odlično radi – snimanju dokumentaraca. Dosad se bavio Todorićem i Kutlom (sad Bandićem), nakon čega će mu teme biti “Crkva, budućnost hrane, odnos prema životinjama”.

23.09. (21:00)

Populist za kojeg ću glasati

Intervju sa predsjedničkim kandidatom Milanom Bandićem (ex Dario Juričan)

Milan Bandić 2.0 je eksplicitna verzija svog imenjaka kojeg je doktorirao i o kojem snima film “Kumek” koji nestrpljivo čekamo. Njegove predsjedničke parole su “Korupciju svima, a ne samo njima” i “Što god vam ponude, ja nudim duplo”. Jedan predsjednički protukandidat izašao je sa sloganom “Sad ili nikad”, a ex. Juričan ima svoju verziju: “Korupcija: Sad il’ nikad”. Sva državna i javna poduzeća mladi bi Bandić stavio u jedan holding u kojem bi zapošljavao rodbinu i uhljebe, a umjesto isključivoga gospodarskog pojasa na moru, proglasio bi isključivi koruptivni pojas. Sva lijepa obećanja ovog kandidata pročitajte u Slobodnoj.

18.09. (11:30)

Korupcija svima, ne samo njima

Milan Bandić, redatelj, ide u predsjedničku kampanju

Čovjek se nekad zvao Dario Juričan i pod tim je imenom snimio dva dokumentarca – ‘Gazda’ o Ivici Todoriću i ‘Gazda: Početak’ o Miroslavu Kutli – sad ide korak dalje pa se preimenovao u Milan Bandić te kreće u predsjedničku kampanju sa sloganom “Milan Bandić je rješenje, a ne problem”. Najavljuje da će se “zalagati za korupciju kao zajedništvo svih”, kod njega će “korupcija postati državna religija, a Pantovčak sjedište Ministarstva korupcije”.

 

03.08. (17:30)

Kutlino jaje

Dario Juričan o reprizi serije ‘Je li moglo drugačije’: Kakav to sumnjivi proizvod servira HRT?

Redatelj dokumentaraca ‘Gazda’ i ‘Gazda: Početak’ uputio je otvoreno pismu ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću u kojem mu čestita na “vrhunskom terminu (nedjelja, 4.8.2019. u 14:05) odabranom za početak repriziranja serije ‘Je li moglo drugačije’. Mudra je to serija koja pokušava amnestirati maestra privatizacijske krađe, Miroslava Kutlu” i nabraja autore serije, povezane s Kutlom: redateljici Ivani Kovač i njenom suprugu Jošku Kovaču Kutle je bio gost na svadbi, Andrej Maksimović suradnik Vinka Grubišića, kuma Miroslava Kutle… Monitor

03.08. (16:28)

Dario Juričan: Kakav to sumnjivi proizvod servira HRT?

Redatelj dokumentaraca ‘Gazda’ i ‘Gazda: Početak’ Dario Juričan uputio je otvoreno pismo ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću povodom repriziranja serijala ‘Je li moglo drugačije’. Pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani ravnatelju Bačić,
želim vam kao čelniku HRT-a čestitati na vrhunskom terminu (nedjelja, 4.8.2019. u 14:05) odabranom za početak repriziranja serije Je li moglo drugačije.
Mudra je to serija koja pokušava amnestirati maestra privatizacijske krađe, Miroslava Kutlu. Redateljici Ivani Kovač i njenom suprugu Jošku Kovaču maestro Kutle bio je gost na svadbi, održanoj u zagorskom dvorcu Golubovec, kasnije poznatom po aferi Kobilje mlijeko, povezanoj upravo s Kutlom i aferom Kamensko. Jedan od suradnika na filmu bio je i Andrej Maksimović, popularni Maks, dugogodišnji suradnik raznih slikovitih poduzetnika pa tako i Vinka Grubišića, također pupčanom vrpcom povezanog sa svojim kumom Miroslavom Kutlom.
Serija je to koja nije prošla komisijski natječaj HRT-a nego je izravni odabir ravnatelja PJ Program Brune Kovačevića te ravnatelja PJ Produkcija Joze Barišića, uz političko pokroviteljstvo vječnog tajnika HNS-a Srećka Ferenčaka, jako dobrog prijatelja redateljice Ivane Kovač.
Serija Je li moglo drugačije napravljena je u par mjeseci, a iako produkcijski nezahtjevna naplaćena je nevjerojatnih 600.000 (480.000 + PDV) kuna. Taj smo podatak s Prisavlja iskamčili tek nakon tri mjeseca, uz pozivanje na Pravo na pristup informacijama i angažman Povjerenice za informiranje RH, što je dosta žalosna činjenica za jednu javnu televiziju. Inače, ja toliki novac nisam mogao sakupiti za dva dugometražna filma koje sam radio ukupno četiri godine (filmovi Gazda i Gazda: Početak). Kao što je na sjednici Programskog vijeća HRT-a primijetila Neda Ritz, „dobili smo film u kojem se samo reda glava za glavom“, što teško može pravdati svotu od 150.000 kuna po epizodi. Jedini znatniji trošak bio je otići do Hercegovine i porazgovarati s odbjeglim Kutlom, za kojeg se sumnja da je inicijator snimanja serije.
Gledatelj koji plaća pretplatu trebao bi se zapitati kakav mu to sumnjivi proizvod – i to već po drugi puta u godini dana – servira HRT, koji istodobno ne želi otkupiti 34 hrvatska filma, ukupno prikazana na 353 festivala i ovjenčana s čak 86 nagrada. 
Neki su, sad je posve sigurno, jednakiji od drugih i za takve se uvijek nađe javni novac.
Jeste li mogli drugačije, ravnatelju Bačić?”

Dario Juričan, filmski redatelj