Virologinja Ana Gligić o koroni: Dirnuli smo u osinjak, virus se probudio i teško ga se možemo otarasiti - Monitor.hr
08.09. (22:30)

Jao bre!!!

Virologinja Ana Gligić o koroni: Dirnuli smo u osinjak, virus se probudio i teško ga se možemo otarasiti

“Nećemo ga se tako lako rešiti. Postoje samo dve opcije: ili će doći do njegovog prokužavanja u narodu ili će uslediti vakcinacija” – izjavila je u intervjuu Politici virologinja dr. Ana Gligić koja je 1972. bila na čelu tima koji je izolirao virus velikih boginja. “Kada se priroda ‘čačne’ – to je kao da ste dirnuli u osinjak. Virus se probudio i teško ga se možemo otarasiti”, kaže ona i dodaje da u prirodi ima još “više od 700 [virusa] od kojih samo 10 odsto napadaju čoveka. A kada će ovi drugi da se aktiviraju – ne znamo. Kada se dira priroda koja vekovima stoji onda se može očekivati i da se nešto pojavi”.


Slične vijesti

12.09. (22:30)

Kaj nam pak more, iliti, šta nam, bre, može BRE!?!

Virologinja Gligić: Ponašamo se nonšalantno prema koroni jer nema visok letalitet

Beogradska virologinja dr. Ana Gligić, iz tima koji je izolirao virus velikih boginja, pričala je za HRT:

  • “Skoro sam sigurna da virus nije proizvod laboratorija, već da je nastao preskokom barijere vrste. Da je nastao u laboratoriju, sigurno bi za ovih devet mjeseci, koliko COVID postoji, s današnjim tehnikama već netko potvrdio tu teoriju i osigurao si veliku znanstvenu slavu”
  • “Susret korone i influence može biti kompliciran osobito ako bi se dogodilo da istovremeno dođe, kod iste osobe, do infekcije s oba virusa”
  • “Mislim da ruski znanstvenici i njihov predsjednik ne bi stavili svoj kredibilitet na pladanj da nisu sigurni u ono u što su sigurni. Uostalom sva ova četiri  cjepiva, koje su u završnoj fazi, pravljena su po istom principu”