Za napredak u karijeri nikad nije kasno. Primjer Ane Koncul - Monitor.hr
13.09. (22:00)

Stresne situacije rješavam odmorom i podrškom bližnjih

Za napredak u karijeri nikad nije kasno. Primjer Ane Koncul

– U jednome ste trenutku odlučili završiti svoju nastavničku karijeru i nastao je projekt Art Konculica koji spaja umjetnost i poduzetništvo. Možete li nam reći više o samome brendu – što je zapravo Art Konculica i kako se rodila ideja o nastanku?

  • Da, u jednom sam se trenutku odlučila udaljiti od direktnog predavanja i uloge profesorice likovne kulture te sam pokrenula projekt Art Konculica ili liniju vlastitih dekorativnih proizvoda za uređenje prostora različite namjene. Art Konculica su slike, keramičke pločice i lampe – to je segment koji će se u bliskoj budućnosti prenijeti i na druge uporabne predmete i to je primjena apstraktnog u svrhu estetike, dekorativnosti i funkcije. Art Konculica se počela ostvarivati u vrijeme pandemije koje je predstavljalo zaustavljen trenutak i puno iščekivanja – u vrijeme koje je idealno da se oplemenim vlastitom energijom stvaranja, što nije jednostavan korak u kolotečini godina, srednjoj životnoj dobi i ozbiljnoj zdravstvenoj dijagnozi (multipla skleroza).
  • Teško je reći je li moj put onaj koji bih preporučila kolegama s Akademije. Nije, jer je kreativnost slobodan put koji se traži. U protivnom smo izvođači prema zadanom predlošku – majstori zanata, umijeća bez emocija koje se moraju osjetiti u bilo čemu što radite. Sensa

 art konculica


Slične vijesti