Ante Tomić: To je, drage moje Hrvatice i Hrvati, otpočetka bilo ono za što smo se borili! - Monitor.hr
06.07. (21:30)

Ante Tomić: To je, drage moje Hrvatice i Hrvati, otpočetka bilo ono za što smo se borili!

Jer, i domovina je naposljetku nekakva nekretnina. I Republika Hrvatska je nekakva katastarska čestica, teren na lijepoj lokaciji, dijelom poljoprivredno, dijelom građevinsko zemljište, dijelom šuma, a dijelom pašnjak. Cijela je priča o nacionalizmu u osnovi priča o nekretninama. Rat je imovinski spor koji se oteo kontroli – piše Ante Tomić za Jutarnji.


Slične vijesti

Nedjelja (10:30)

Zmija ga za ruku ugrizla

Ante Tomić: Priča o nesretnom Hrvatu koji je umalo kupio srpsku Coca-Colu

“Dakle, što se dogodilo? Građanin je bio u šopingu, na odjelu bezalkoholnih pića, krenuo je rukom uzeti litru svoga omiljenog gaziranog soka, da bi u posljednji čas ustuknuo kao da je kraljevska kobra sikćući izletjela između plastičnih boca. Usta su mu se osušila, a srce divlje čekićalo: na etiketi je bio naslikan Srbin!”, uvijek zabavan Ante Tomić na Jutarnjem.

Četvrtak (13:30)

Sa svetog Nikole na sveti Šlager

Ante Tomić o koncertu Zoran pjeva Arsena – grijeh je to propustiti

Tomić je ovaj puta preskočio politiku – hvala mu na tome – i najavljuje zagrebački koncert Zorana Predina na kojem će ovaj pjevati Arsena: “Nastupali su zajedno pet, šest puta godišnje. Ako bi koji od njih napravio veći koncert, obično bi pozvao onoga drugoga kao gosta. U jednom im se trenutku krajem devedesetih i Matija pridružio. Posljednji put sreli su se krajem lipnja 2015. u Esplanadi, da dogovore nekakvu gažu, koja se naposljetku nije dogodila jer je stariji kolega po prilici mjesec dana kasnije, da oprostite, umro. Predin je s njim imao, u svemu, sedamdesetak, osamdeset nastupa i snimio možda dvadeset pet njegovih pjesama posijanih na različitim albumima i pjeva ih često i rado, u spomen na pokojnog prijatelja”.

 

01.12. (22:30)

Dobra fotka na Instagramu

Ante Tomić: Sve što želim za Božić je…

“Josip je istrčao iz štale na livadu kako bi uredio sve za adventski sajam koji je prije nekoliko dana dogovorio s kraljem Herodom, a Marija je ostala na slami sa sinom, izbezumljena i očajna. Tri kralja uskoro su se drznuli vratiti unutra i nastaviti fotografirati Isusa sa svojim darovima. “Gospođo, molim vas”, govorili su skakućući s podignutim mobitelima, “ako bi mu mogli samo malo podignuti glavu”, piše Ante Tomić za Jutarnji.

28.11. (12:30)

Mamin premijer

Tomić: Plenković je razmaženi napuhanac koji zaslužuje da ostane bez posla

Nakon svega, zaista, Andrej Plenković i zaslužuje da izgubi izbore u stranci, i da ga se HDZ riješi, kao što se HDZ uvijek riješi bivših predsjednika, i da on ostane bez posla, ureda, službenog automobila, šofera i tajnice, i da u svojim pedesetima počne napokon nešto ozbiljno raditi i naposljetku, prekasno, shvati kako je život težak – piše Ante Tomić u Slobodnoj.

25.11. (12:00)

Pet omiljenih knjiga Ante Tomića

Zanimljiva obrazloženja. Za “Antologiju suvremene hrvatske gluposti” Borisa Dežulovića i Predraga Lucića kaže: Bez konkurencije, najvažnija knjiga objavljena u hrvatskoj državi i najtočnija dijagnoza zašto ta država nije imala šanse. Uzmite ovu zbirku citata probranih iz Feralove kultne rubrike Greatest shits kad vam netko krene pričati o takozvanim herojskim godinama, o čistoći i nevinosti izvornog tuđmanizma i shvatit ćete kako je sve ovo otpočetka bila jedna sramotna moralna i intelektualna mizerija. Dok ne posudite, kupite knjigu evo nešto citata. Rubriku 5 omiljenih knjiga radi Index

23.11. (22:46)

Ante Tomić: Obrazovani se ovdje uskraćuju i ponižavaju, a neuki nagrađuju

O štrajku prosvjetnih radnika mnogi imaju podvojena mišljenja. Jednima se ne sviđaju sindikalni povjerenici, drugi nisu zadovoljni školama, treći upozoravaju da broj učitelja raste, a broj đaka pada, četvrti izražavaju nekakvu svoju pažljivo sročenu, razumnu i opreznu sumnju. Sve je to, međutim, bezveze. Svaki je argument protiv pobune učitelja glup jer promašuje bit, ne dotiče ono načelno i temeljno zbog čega vrijedi ustati, a što se najbolje može vidjeti u priči o povlaštenim mirovinama za biskupa Jezerinca i vikara Mamića. Zbog užasne, nakazne nepravde da se obrazovani ovdje uvijek uskraćuju i ponižavaju, a neukost, prostaštvo i nasilje obilato nagrađuju, morate željeti da ova revolucija uspije. Ako ne uspije, najebali smo – piše Ante Tomić za Jutarnji.

17.11. (10:30)

Heroj Vrlike

Ante Tomić: Pobunjeni bankovni službenik Srđan D.

“Slučaj Srđana D. dirne vas do suza jer je on pred penzijom, nadomak šezdesete, sa ženom, četvero velike djece i starom nepokretnom materom, vjerovao da za njega još sve može dobro završiti. Voljeli biste navijati za ocvalog pustolova s torbom punom ukradenih milijuna, ali niste, nažalost ili nasreću, ostali bez pameti kao on”, piše Ante Tomić za Jutarnji.

15.11. (20:30)

Povreda prava osobnosti

Ante Tomić izgubio spor protiv Zlatka Hasanbegovića

Zlatko Hasanbegović dobio je spor protiv Ante Tomića, kojeg je tužio zbog kolumne u beogradskom NIN-u, objavljene na društvenim mrežama. Tomić je u kolumni napisao da je on “retard”, “nemoguće biće”, “politički minotaur”, “ideološki jednorog”, “ustaški klaun”, “slaboumni zagrebački musliman” i “bijednik”, zbog čega će morati platiti 15,000 kn odštete i 7,771 kn troškova suđenja.

13.11. (13:30)

Autori programa - Grunf i Iva Todorić

Ante Tomić: HDZ-ovci bi predsjednici pljeskali i klicali i da je izišla na pozornicu i čitala kontraindikacije kreme protiv gljivica

Nakon što je nanizala takvu hrpu otrcanih općenitosti kao što su razvoj, identitet, stav, pravednost, demokracija i sigurnost, nedostajalo je samo da se Grabar-Kitarović slavodobitno raskopča i ispod jakne pokaže majicu s natpisom: “Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti”. Doduše, ima dijelova koji podsjećaju i na self help, life coach, pilates, feng shui i gluten free mudrolije – Ante Tomić u Slobodnoj osvrnuo se na program KGK.