Cody Brown: Hrvati se ne pretvaraju da su sretni - Monitor.hr
01.09.2017. (17:17)

Milom ili silom

Cody Brown: Hrvati se ne pretvaraju da su sretni

Amerikanac u Zagrebu Cody Brown pronašao je još jednu razliku između Amerikanaca i Hrvata. U Americi “cijelo društvo uglas pjeva: Nije OK imati probleme. Nije OK biti nesretan. Kao rezultat toga, dobijete ono što je netko nazvao ‘industrijom sreće’. A ako se ne smiješite, niste kako treba…. Upravo to podcrtava jednu od temeljnih razlika između Amerikanaca i Hrvata. Hrvati se ne pretvaraju da su sretni. Ako stvari dobro idu, super, tu je osmijeh. Ako idu loše, ne libe se namrgoditi. Ne morate glumiti da je sve u redu, osobito to ne činite na kavama”.Slične vijesti

08.01.2018. (12:15)

Bio i na svojoj prvoj svinjokolji

Posljednji tekst Cody Browna: Sad sam hrvatski zet u duši

“U posljednje vrijeme, dosta razmišljam i o povratku u SAD, iako mi se čini da takve misli djelomično proizlaze iz toga što mi se život tamo sada čini egzotičnijim i jedinstvenijim od života ovdje… Nema sumnje, prilagodio sam se životu u Hrvatskoj. Nisam više hrvatski zet samo po ženidbi, sada sam hrvatski zet u duši!” – piše Cody Brown u svom posljednjem blogu za HRT, gdje je pisao 4 godine i, kako kaže, diplomirao za ocjenu “dobar”. Ovdje svi njegovi blogovi.

29.12.2017. (22:37)

Cody ‘Američki zet’ Brown prestaje pisati blog, nakon četiri godine: Želio bih otići dok su stvari još dobre

04.12.2017. (07:47)

Hehehe: Eno se američki zet Cody Brown čudi nad sustavom grijanja u Zagrebu – "toplana je, po mom viđenju, ledena fantazija, zimska maštarija o ledu i vatri… I jedna od onih divnih popratnih pojava u životu nekog tko živi u mjestu koje ne razumije u potpunosti"

14.10.2017. (14:57)

Ne ne znači ne!

Cody ‘Hrvatski zet’ Brown: Riječ "ne" u Hrvatskoj je izlišna

U Hrvatskoj, “ne” baš i ne znači puno… Jedina prigoda u kojoj ikad čujem da netko kaže “ne”, jest kada se za stolom nudi još hrane. To se događa svaki put kad imamo ručak s punicom. Ona pita želim li još, ja kažem “ne”, a na kraju se uvijek pitam kako se to na mom tanjuru opet našao još cijeli jedan obrok – piše hrvatski zet Cody Brown u još jednom svom simpatičnom blogu.

19.08.2017. (07:05)

Na dijetu kad umremo

Cody Brown: Teško je biti na dijeti u Hrvatskoj

Teško je biti na dijeti u Hrvatskoj, između ostalog i zato što je u društvu s prijateljima najvažniji sadašnji trenutak… Kad ti se nešto nudi – jedi, kad nešto nudiš – kušaj… Kada ćete guštati ako ne tada! Dok se družite, sav teret vremena, težine i suvišne brige oko toga kako ćete izgledati sutra, sklizne vam s ramena. U Hrvatskoj vam nije dopušteno brinuti zbog takvih stvari – piše Cody “Američki Zet” Brown u svom novom blogu.

14.07.2017. (16:25)

Loše pjevanje veže ljude

Cody Brown: Pjesma – tajni sastojak dugih prijateljstava među Hrvatima

“Svatko voli dobru pjesmu, ali Amerikanci i Hrvati različito u njoj uživaju. Zapravo govorim o pjevanju. Pjevam u autu, kad sam sâm. Ili, kad nastojim posramiti svoju kći. Hrvati, međutim, pjevaju u skupinama, stalno. Američko prijateljstvo puno je hirovitiji, nestalniji entitet od svoje hrvatske inačice. Dok sam gledao kako moja kći i njezine prijateljice pjevaju u dnevnoj sobi mojih susjeda, bio sam sretan zbog nje. Sretan što ima prijatelje s kojima pjeva u zemlji i u kulturi u kojoj su ljudi često pjevali. Zapitao sam se je li i pjevanje jedan od tajnih sastojaka dugotrajnih veza među prijateljima, familijom, susjedima i gotovo svima drugima?”, piše Cody Mcclain Brown. HRT

03.07.2017. (06:43)

Cody Brown u novom nastavku bloga kako se među Amerikancima osjeća kao Hrvat, a među Hrvatima kao stranac: Nadam se da smo u takvim momentima, kada se prelijevamo iz jedne persone u drugu, bliže shvaćanju tko zapravo jesmo

10.06.2017. (08:12)

Živi i pusti da žive

Amerikanac i hrvatski zet: Hrvati su strpljivi i puni razumijevanja

Hrvate odlikuje ogroman kapacitet strpljenja… i vjerovali ili ne, razumijevanja. Dopuštati tinejdžerima da piju u parku nije znak ravnodušnosti, to je prihvaćanje tinejdžera kao… tinejdžera. Angažiranje policije u nečemu što jedva da je nekakav problem zapravo bi stvorilo problem… Tinejdžeri koji piju u parku mogu podsjetiti odrasle na vremena kada su oni bili tinejdžeri i pili u parku. Takvo sjećanje ja ne mogu imati, jer bi, znate već, netko jednostavno pozvao policiju – piše američki zet Cody Brown na HRT-ovom blogu u svom novom simpatičnom tekstu.

20.05.2017. (06:33)

Ulica Hrvatska b.b.

Cody Brown: Poboljšanja nema dok ne odlučimo što ćemo popraviti prvo

Prošle godine u ovo doba uselili smo u stan koji nije bio u cijelosti obnovljen i kada odlučimo popraviti određeni dio stana, odmah shvatimo da je sve međusobno povezano i međuovisno. Čak i osnovne zadaće pretvore se u goleme, skupe pothvate. Stvari koje bi se negdje mogle činiti jednostavnima, ovdje imaju tendenciju da postanu prekomplicirane i teške. Ako već ne mogu obnoviti vlastiti stan, barem ga mogu pretvoriti u metaforu za cijelu državu. Volio bih da je u boljem stanju, ali bitnih poboljšanja neće biti sve dok konačno ne odlučimo što ćemo popraviti prvo, piše duhovito HRT-ov bloger Cody Brown.