Dragaš napisao odu heavy metalu povodom novih albuma Tool i Slipknot - Monitor.hr
23.09. (13:30)

Evolucijsko savršenstvo

Dragaš napisao odu heavy metalu povodom novih albuma Tool i Slipknot

Prilično je izvjesno da će u doglednoj budućnosti mnogi glazbeni žanrovi nastati i nestati ili izaći iz mode, ali da će heavy metal i tada biti na Zemlji… Na dosad najintrigantnijem i najgenijalnijem izdanju Toola u fokusu su teme poput straha od starenja, ali i kolapsa ljudske vrste i svijeta u kojem ni ekonomija, ni politika, ni društvo, ni klima više ne funkcioniraju kako treba. Letargija pojedinaca nasuprot apokalipse civilizacije. Na tome je Tool sazdao jedan od najpoetičnijih i najljepših albuma u povijesti teškog metala – zaključuje Aleksandar Dragaš u Jutarnjem. Poslušajte naslovnu pjesmu albuma Fear Inoculum. Recenziju albuma ima i Muzika.hr


Slične vijesti

23.11.2018. (18:00)

Ponestalo vam ideja slušanje? Provjerite ovih 40 albuma koje “morate preslušati prije nego umrete”, po Indepenentu

20.11.2018. (08:00)

Deset najboljih albuma u 2018 po Timeu

Božična rasprodaja softverskih ključeva za Windows 10 i Office već od 9 eura!

Sad il' nikad. Iskoristite prigodne božićne popuste da biste izuzetno jeftino nabavili legalne Windows 10 i drugi Microsoftov softver. Tvrtka Keysworlds nudi vam na ionako niske cijene još dodatni popust od 35 posto pomoću promotivnog kupona ("CMOFF35") tako da Windows 10 Professional košta 9,09 €, Windows 10 Prof. + Office 201625,34 €, Office 36514,29 €. U ponudi je preko 20 naslova. Kupnjom (kartica ili Paypal) odmah dobivate aktivacijski ključ za softver na vaš email. Opširnije

18.08.2018. (11:24)

Aleksandar Dragaš o novom albumu Ray Davisa, suosnivača Kinksa, Our Country – Americana Act II: Suvremena Amerika iz vizure starog, ciničnog i sarkastičnog Engleza

02.06.2018. (07:14)

Najbolji albumi u 2018. dosad

14.04.2018. (18:30)

I found heaven in a woman's touch

Heather McEntire ‘Lionheart’ – vrlo osobna i hrabra ploča

Debitantski album američke alt country pjevačice Heather McEntire, Lionheart, možda nije najbolji, ali je svakako najhrabriji album objavljen na početku ove 2018. godine. Odrednicu hrabrosti ovoj zbirci od devet pitkih i melodioznih alt country gospel pjesama osigurava činjenica da su autorici poslužile da kroz njih jasno i direktno iskaže svoje lezbijske sklonosti, što i ne bi bilo nešto posebno hrabro da nije riječ o 36-ogodišnjoj ženi koja je cijeli život provela u rodnoj Sjevernoj Karolini, jednoj od temeljnih SAD država takozvanog Biblijskog pojasa u kojima vladaju stroga konzervativna kršćanska pravila i odnosi. RIF

14.04.2018. (13:12)

White i Casablancas: Rušenje mitova ekscentričnim entuzijazmom

23.12.2017. (11:05)

Očistite uši

Najbolji albumi prvijenci iz 2017. po izboru Muzika.hr

Godina je bila izuzetno plodna za domaće bendove što je urodilo brojnim dobrim albumima. Muzika je nabrojala 10 najboljih albuma prvijenaca. Melodično i bučno, intrigantno i zaigrano, usporedivo sa Sigur Ros i Žen, tako opisuju glazbu benda Tús Nua i njihov prvi album Horizons [audio_icon]. Para Lele i njihov album Para Lele [audio_icon] čine kreativno ludilo psihodeliju prepunu udaraljki i puhačkih instrumenata na valu kojih slušatelj putuje u Indiju.

01.12.2017. (12:50)

Side Project objavili dugoočekivani album "Lonely Boys"

Sve popularniji dark-pop duo Side Project objavio je dugoočekivani drugi album Lonely Boys najavljen istoimenim singlom prije nekoliko mjeseci. Naslovni singl govori o njima kao ljudima koji cijene i ne skrivaju emocije te svima onima koji se s njima na tom području mogu povezati.

“Ta tematika proteže se kroz cijeli album. Ljubav, mržnja. Mentalno zdravlje, bolest. Puno suprotnosti s kojima smo se zadnjih godina susretali. Pisanje tekstova i rad na glazbi za album pomogli su nam naučiti o svim potencijalnim i stvarnim povredama koje svaki život nosi i naučili se boriti za sve ono dobro”, istaknuli su Anja i Luka.

Album autorski potpisuje sam Side Project, a kao i prije, surađuju s Filipom Filkovićem Philatzom na spotovima i Coded Edgeom u dizajnerskom smislu.

Naslovnicu albuma dizajnirali su koristeći ilustracije “usamljenih dječaka” Julije Sture i fotografiju Dore Šarić.

Novi logo benda dizajnirali su kako bi prikazao dvije sile suprotnih snaga u simbiozi. Novi album donosi i sjajne suradnje poput one s Irenom Žilić na pjesmi “Would You” i povremene semplirane vokale Nikol Ćaćić (NLV).

Anja i Luka svoju priču su započeli još 2012. godine snimajući covere pjesama, nakon čega su krenuli s autorskim stvarima. Album prvijenac “Things Which No One Else Should Know About” objavili su 2015. godine, a album je bio popraćen sjajnim kritikama. Na novom albumu krenuli su raditi odmah nakon objave prvoga te su u međuvremenu objavili singlove “Guns” i “Giving Souls Away” koje nisu uvrstili na album.

29.11.2017. (17:02)

Velike uši

Milano, zanimljiv projekt glazbenika Daniele Luppija

Daniele Luppi talijanski je glazbenik i producent koji je nedavno izdao zanimljivi album Milano, na kojem je surađivao sa Karen O (iz benda Yeah Yeah Yeahs) i Parquet Courts. Kao promo uradak za album napravio je i kratki film [video_icon] u kojem se pojavljuje karizmatična francuska glumica i pjevačica Soko. Pitchfork je recenzirao album i dao mu visoku ocjenu. Jedna od pjesama s albuma je Pretty Prizes.