Hoće li smeće zaustaviti Milana Bandića? - Monitor.hr
24.08. (14:30)

Može li išta?

Hoće li smeće zaustaviti Milana Bandića?

Jutarnji i Index objavljuju fotografije čitatelja na kojima se vide brojni primjeri pretrpanih kontejnera i divljeg glomaznog otpada u Zagrebu. Boris Jokić predviđa Bandićev pad baš na temi smeća. “Ako ne napravi radikalnu promjenu, Milana Bandića će novoga gradonačelničkog mandata koštati ono što nam je svima zajedničko i što nas spaja. Smeće”, piše Jokić u novoj kolumni za Tportal.


Slične vijesti

03.12. (13:37)

Osim ako želi nepismene?!?

Jokić o rezultatima PISA-e: Politiku bi trebali alarmirati ovi podaci

Dok druga društva napreduju ulaganjem u obrazovanje, mi stagniranjem gubimo korak s razvijenim svijetom – komentira Boris Jokić rezultate hrvatskih učenika na testiranju PISA, a koji pokazuju da su znanja i vještine hrvatskih učenika ispodprosječni u svim testiranim područjima – čitalačkoj, matematičkoj i prirodoslovnoj pismenosti. Najgori podaci su, kaže on, trećina funkcionalno nepismenih učenika u matematici i četvrtina u prirodoslovstvu. T-Portal

30.11. (23:30)

Pola milijuna dokoličara ne može više tako

Boris Jokić: Imamo još pet dana da škola u Hrvatskoj ponovo krene

Škole nema u Hrvatskoj već mjesec dana. Važan društveni podsustav ne funkcionira, a nije rat, niti elementarna nepogoda. Djeca ne idu u školu mjesec dana… Ova je situacija iz perspektive djece i roditelja neodrživa. Može trajati još najviše pet radnih dana, a nakon toga je upitno može li se sustav vratiti u normalu. Ključ za izlaz iz situacije sada ima isključivo Vlada RH – kaže Boris Jokić u intervjuu Jutarnjem.

30.11. (15:30)

Pismo mrtvom puhalu

Boris Jokić: Obrazovanje – najvažnija i najopasnija stvar u ovoj zemlji

Čovjek je bio smislio (neprovedenu) kurikularnu reforme i bome je među najpozvanijima da nešto o štrajku prosvjetara napiše: “Za iskusnog političara i pametnog čovjeka [Plenković] pokazuje nedovoljno mudrosti da na vrijeme sjedne s ljudima koji se osjećaju zanemarenima, da odbaci nepripremljene pokušaje kvazireforme, da se vrati originalnim postavkama dugoročnih promjena obrazovanja. Mudrosti da razumije da je obrazovanje u Hrvatskoj važno i da je ono za hrvatske političare, a posebice premijere, u 21. stoljeću opasna stvar: jedina koja je sposobna srušiti vlade i ministre”.

02.11. (15:30)

Brezgitacija Europe

Boris Jokić: Jedne pijane otočke noći u Škotskoj pomislio sam – bit će ovdje krvi

“Subotom navečer ulice Glasgowa izgledaju kao mješavina cirkusa i urbane ratne zone. Hodajući užarenim ulicama promatrajući sve te ljude kako pjevaju, plešu i padaju te osluškujući zavodljiv ritam pijanih otočnih noći u kojima se miješaju mirisi alkohola, krvi, ponosa, povraćanja i kebaba pomislio sam – smrdi na rat” – vrlo skeptično opisuje Boris Jokić što je vidio u Škotskoj.

21.09. (18:30)

Sloboda laganja

Boris Jokić: Što ćemo sa slobodom govora kad svi odreda lažu, predsjednica to najbolje zna

‘Demokracija podrazumijeva slobodu govora i odgovornost za izgovorenu riječ’, poručila je Kolinda na Twitteru kao reakciju na uhićenje Gordana Duhačeka. Hrvatsku neće ugroziti ‘nezrele’ šale novinara i provokacije na društvenim mrežama, već činjenica da nositelji vlasti, bez obzira na stranačku pripadnost, godinama, a sada već i u potpunosti otvoreno, ne govore istinu – Boris Jokić, Tportal

08.09. (00:30)

Patriotska dimna bomba

Boris Jokić: Raskršće bijesa, nostalgije, straha i povrijeđenog ponosa idealno je mjesto za zaradu

Kod nas je za to da od malog postaneš značajan čovjek dovoljno učlaniti se u stranku i slušati što ti se kaže. Iste te strukture bit će one koje će u nadolazećim mjesecima, tijekom predsjedničkih izbora, govoriti o hrvatskom narodu i malom čovjeku koji je zapostavljen. O gubitku suvereniteta i potrebi zaštite granica. Raskršće bijesa, nostalgije, straha i povrijeđenog ponosa hrvatskog naroda idealno je mjesto za zaradu – piše vrlo promišljeno Boris Jokić nadahnut primjerom britanskog parlamentarca.

26.08. (15:30)

Bit će on nepobjediv dok mu ususret ne dođe Birnamska šuma

Jokić: U Zagrebu užasno smrdi – hoće li smeće zaustaviti Milana Bandića?

Ako nešto radikalno ne promijeni u sljedećih nekoliko mjeseci, Milan Bandić će do kraja 2019. izgubiti lokalne izbore koji se održavaju 2021. godine. Porazu neće kumovati njegova neuglađena komunikacija s javnošću i nazivanje novinara pogrdnim imenima. Za mogući neuspjeh na izborima neće biti važna ni gradska opozicija sa svojim elaboriranim inicijativama u Gradskoj skupštini: politika je ovdje i dalje prije svega estrada. Ako ne napravi radikalnu promjenu, Milana Bandića će novoga gradonačelničkog mandata koštati ono što nam je svima zajedničko i što nas spaja. Smeće. – hrabro proriče Boris Jokić u svojoj kolumni na Tportalu.