Kanadski drvni div uz pomoć Trumpovih odvjetnika tuži Greenpeace - Monitor.hr
06.06.2017. (11:31)

Zeleni problem

Kanadski drvni div uz pomoć Trumpovih odvjetnika tuži Greenpeace

Kanadski drvni div Resolute podnio je protiv Greenpeacea i još nekoliko američkih i kanadskih zaštitnika prirode tužbu zbog klevete i onemogućavanja poslovanja. Traži od njih odštetu od 300 milijuna kanadskih dolara, a zastupa ih odvjetnički ured koji je Donalda Trumpa zastupao protiv New York Timesa. Greenpeace pak upozorava da tvrtka uništava šume te da je ovo pokušaj ušutkivanja. Posebno je zabrinjavajuće što bi nakon Trumpovog povlačenja iz sporazuma o klimi moglo biti još takvih tužbi jer će tvrtke ohrabriti njegova nebriga prema okolišu. Novi listSlične vijesti

08.10. (23:30)

Treba samo pronaći laži koje se sviđaju dovoljnom broju ljudi

Larry Beinhart: Ako laži ne sruše Trumpa budućnost američke demokracije je turobna

Bizarno je slušati Donalda Trumpa. Gotovo sve što kaže o sebi je pretjerano, zbunjujuće, lažno ili neka kombinacija ovo troje… Moguće je da je on fenomen koji ima fanove bez obzira na sve. Ali vjerojatnije je da je on postao i ostao uspješan jer su temeljna društvena pitanja to omogućila – komentira Larry Beinhart za al Jazeeru.

05.10. (10:30)

Namještanje frizure

Iranski hakeri napali Trumpovu kampanju

Microsoft je objavio da su hakeri povezani s iranskom vladom pokušali napasti američku predsjedničku kampanju, vladine dužnosnike, neke medije i istaknute Irance iz inozemstva. Tvrdi da su pokušali ukrasti podatke s 241 računa, a da su uspjeli ući u samo četiri, i to one koji nisu bili povezani s predsjedničkom kampanjom i sadašnjim ili bivšim američkim dužnosnicima.

 

02.10. (09:00)

Trumpov odvjetnik Giuliani mora predati snimku svog razgovora s Ukrajincima

01.10. (07:00)

Demokrati  traže uvid u Trumpove razgovore s Putinom jer misle da je ugrozio nacionalnu sigurnost

28.09. (19:30)

Ukrajinska afera

Trumpu ozbiljno prijeti opoziv

Afera s pozivom ukrajinskom predsjedniku Zelenskom prerasla je u pokretanje istrage za Trumpov opoziv, koju trenutno podržava više od polovice Kongresa. Objava transkripta razgovora nije pomogla Trumpu jer se ispostavilo da je bio pohranjen među povjerljive dokumente. Hitno se vratio sa summita UN-a, a zviždača koji ga je razotkrio nazvao je špijunom, kakve se u ‘dobrim, starim danima’ drugačije tretiralo. Opoziv se dosad u SAD-u koristio tri puta.

26.09. (10:00)

Pokušaj opoziva Trumpa zbog Ukrajine – BBC ocjenjuje da je američki predsjednik spominjao Zelenskom “uslugu”, ali ne i da je izravno tražio nešto zauzvrat za oružje