Koji je pravi okus piletine? - Monitor.hr
27.04.2015. (15:49)

Zaboravljeni okus

Koji je pravi okus piletine?

Kažu, ako ne možeš opisati kojeg je okusa nešto, reci da ima okus na piletinu. Nećeš pogriješiti jer danas sve ima okus po piletini. No nije oduvijek bilo tako. Piletina je nekoć davno bila bogatog okusa i iznimno skupa. “Sve je počelo 1948. godine u Marylandu kada je Howard Pierce, stručnjak za istraživanje kvalitete piletine, zbog straha od porasta gladi u vrijeme Drugog svjetskog rata, odlučio uzgojiti piletinu koja će brzo narasti i ličiti jedna na drugu, koja će biti savršen primjerak, bez mane, jeftinija i dostupna svima. Moderna hrana jedna je od najvećih laži ikad ispričanih u povijesti ljudskog postojanja”, opisuje Mark Schatzker u knjizi “The Dorito Effect”. Dnevnik.hr, News.com.au


Slične vijesti

30.04.2017. (08:09)

Ministarstvo poljoprivrede zbog salmonele naredilo hitno povlačenje smrznutih pilećih filea

30.11.2016. (12:06)

Prodaja svježe i smrznute peradi pala je gotovo 40, a ostalih vrsta mesa oko 25 posto – otkako su zaredale inspekcijske kontrole Ministarstva poljoprivrede

09.11.2016. (23:35)

Picek u vreći

Piletina za 13,99 kuna, ali što zapravo jedemo?

Na rinfuzi po cijeni od 12,89 ili 13,99 kuna za kilogram piletine kakvom nas ovih dana mame neki trgovački lanci najčešće nema ni deklaracije ni bilo kakvih podataka o zemlji porijekla ili roku trajanja. No u nedostatku mjerodavnih inspekcija, slaba kupovna moć očito je prelak okidač da bi potrošači bojkotirali uvoz po dampinškim cijenama kakav na uređenijim tržištima sigurno ne bi prošao i šaka je u oko domaćoj peradarskoj industriji. Uvozimo iz Italije, ali najviše iz Poljske, a upitno je kakve je kvalitete roba, piše Večernji.

10.11.2015. (11:41)

Tragikomično: Radnici tražili veće plaće, a od sindikata su dobili samo popust na piletinu!

15.07.2015. (21:59)

U smrznutoj piletini našli salmonelu: Inspekcija naredila hitno povlačenje zaraženih proizvoda s domaćih polica