Matija Babić: Lijepo je raditi za sebe, ali samo idiot će do smrti hraniti povlaštene - Monitor.hr
03.05.2019. (11:30)

Radnik radi - političar gradi

Matija Babić: Lijepo je raditi za sebe, ali samo idiot će do smrti hraniti povlaštene

Od ljudi se očekuje da svojim novcem desetljećima hrane postojeće povlaštene parazite, a potom da rade do smrti bez da prime svoj novac natrag… Hrvatskoj treba ukidanje svih povlaštenih mirovina i preispitivanje baš svih nestarosnih i invalidskih. Ako se to ne napravi brzo, lako za povlaštene… Mirovina uskoro neće ni biti – Matija Babić, Index.


Slične vijesti

09.10.2020. (10:30)

Željezna rukavica je bačena

Matija Babić: Predsjednik po mjeri ovakvog naroda

Demokracija se uvijek nepogrešivo brine da ni jedan narod ne živi bolje nego što zaslužuje. Svaki loš narod mrzi novinare kao što ružan čovjek mrzi ogledalo. Neki narodi naprosto vole i zaslužuju takve političare. Hrvatska pak zaslužuje biti u društvu Zimbabvea, Hondurasa, Čečenije i Republike Srpske, čiji čelnici također vrijeđaju novinare. Indexove novinare Milanović i Hrvaćani zaista ne trebaju smatrati novinarima. Index je u dvadeset godina smijenio skoro 10 korumpiranih ministara, a evo i neki dan objavio slike brojača opranog novca iz kluba u koji je Milanović zalazio. Nama je to dovoljno da znamo što je Index, što je Milanović i što su oni koji Milanovića podržavaju, piše Matija Babić, kao odgovor Milanovićevoj izjavi da oni koji pišu za Index nisu novinari.

31.12.2019. (15:30)

Neugodno gledanje

Matija Babić o debati: Bahati kafandžija iživio se nad potkapacitiranom kumicom

Sve dok ovakav sustav financiramo, koga ćete zaokružiti na izborima potpuno je svejedno. Ako mislite da će vas netko od njih spasiti ili biti manje okrutan od drugog, onda zaista ništa niste shvatili o hrvatskoj politici, ali ni o elementarnoj matematici: parazitsku većinu ne možete nadglasati. Izbori u Hrvatskoj su natjecanje uhljeba za to tko će svojim ljudima preraspodijeliti novac otet vama. Ako niste uhljeb, to nije vaša borba – Matija Babić, Index.

21.12.2019. (14:30)

Spašavaj se tko može

Matija Babić: Manje zlo

Hrvatska je apsolutno beznadna zemlja uhljeba i parazita, nepostojećeg pravosuđa i visokih poreza koji služe da se otima radnicima i sposobnima kako bi se hranili neradnici i podobni. Sve ostalo je show. I nijedan maneken u tom showu nije manje zlo – piše Matija Babić u novoj kolumni i poziva preostale na bijeg iz Hrvatske.

18.12.2019. (15:30)

MT=DL

Matija Babić: Dalija Orešković prvi je pristojni lijevi političar

“Dok svjetonazorska desnica još uvijek nema nijednog pristojnog političara – riječ je o krdu providnih prevaranata koji iz sebe izvlače najgore kako bi dobili glasove najgorih – ljevica ga je napokon prvi put dobila u sjajnoj, neuprljanoj, pametnoj, ugodnoj i šarmantnoj Daliji Orešković… Prebaci li se učenjem u ekonomski centar i obuzda li egomaniju, mogla bi u budućnosti postati možda najkvalitetniji hrvatski političar” – tako bar Indexov Matija Babić misli.

25.11.2019. (09:00)

Poduzetnik s razlogom

Matija Babić: U čemu je problem sa Zlatnim kunama?

Osim legitimiteta koji daju kriminalcima i parazitima, sudjelovanjem na Zlatnim kunama javnosti daju za pravo da čitav privatni sektor izjednačavaju s lopovima čiji se “biznis” sastoji od namještenih natječaja i poslova s državom. Jer ako niste, zašto biste pristali biti njihova zlatna kuja i uopće biti u njihovom društvu? – sasvim razumno zapitat će se pojedinac. Ne možeš primiti nagradu od Hitlera i poslije tvrditi da si nagradu zaslužio radom, da si apolitičan i da to što Hitler radi nije tvoja stvar – još jedan poziv na “štrajk” privatnog sektora i neplaćanje poreza Matije Babića, vlasnika Index.hr-a. A ovdje odgovara onima kojima mu znaju spomenuti “studentske ugovore”: Potrebno je i biti naročito smeće ili idiot, uglavnom oboje, da vjeruješ da smo Index i ja nakon pisanja o Liniću u godini u kojoj je Agrokor imao nula poreznih nadzora, a mi 12, zaista kažnjeni zbog studentskih ugovora.

28.10.2019. (14:30)

Matija Babić: Zašto ne podržavam štajk učitelja

Zato što mizerno bolji uvjeti svima neovisno o rezultatima i neovisno o stanju na tržištu produbljuju problem. Smatram da najbolji učitelji i deficitarni učitelji zaslužuju višestruko veće plaće (nećete dobiti dobre učitelje informatike sa 6 posto većom plaćom, nego s 2-3 puta većom plaćom), najgori učitelji otkaz, svi skupa valorizaciju i vaučerizaciju. A prvi problem prosvjete su uhljebi, koje treba šutnuti nogom u guzicu, počevši od Ribiča…

Ja glupim ljudima ne mogu dati mozak, uhljebima ne mogu dati obraz, bezvrijednim ljudima ne mogu dati vrijednost na…

Objavljuje Matija BabićPetak, 25. listopada 2019.

14.10.2019. (17:04)

To te ja pitam

Matija Babić: Hrvatskoj treba štrajk privatnog sektora

Sva takva rješenja uvijek su na račun privatnog sektora. Zašto? Jer privatni sektor šuti. Šute jer moraju raditi. U stvarnosti, jedini štrajk koji Hrvatskoj može pomoći je štrajk privatnog sektora. Odnosno ultimatum. Za početak, evo iz glave: Želimo znatno niže fiskalne i parafiskalne namete konkurentne usporedivim zemljama. Prije svega flat tax na dohodak od max 20%, jedinstvenu stopu PDV-a manju od 20% i ukinuće obaveznog članstva u komorama ili od 1. sljedećeg mjeseca ne plaćamo nikakve poreze. Ovršit ćete cijeli privatni sektor? Good luck with that. To bi bio kraj ekonomije, čak i ove socijalističke koja glumi tržišnu. Ako hoćete Venezuelu, privatni sektor vam je može dati. Zašto privatni sektor dopušta da ga lopovi i paraziti reketare?

23.09.2019. (08:30)

Provaljena Enigma

Matija Babić odgonetnuo Hrvatsku: Ona je programirana točno po želji većine korisnika

Što je Hrvatska? Hrvatska je naprosto specifična endemska ekonomija. Ona nije kapitalistička, ali nije ni posve socijalistička. Izbori u njoj su slobodni, pošteni i demokratski, volja većine se redovito poštuje. U Hrvatskoj zaista postoji mogućnost napredovanja, razmjene dobara i usluga, pa čak i neke vrste paratržišnog natjecanja koje nagrađuje najbolje. Samo što je “najbolje” nešto drugačije zamišljeno nego na ostatku planete… piše Marija Babić na fejsu.