Najbolji restorani Hrvatske: Šibenski Pelegrini i međimurska Mala hiža - Monitor.hr
13.05.2015. (10:01)

Za prste polizati

Najbolji restorani Hrvatske: Šibenski Pelegrini i međimurska Mala hiža

Već četvrtu godinu zaredom Jutarnji i Vinart donose top listu najboljih hrvatskih restorana, a sinoć su u zagrebačkom hotelu Hilton dodijeljene nagrade u kategorijama najboljeg restorana i chefagodine. Pobjedu je odnio šef šibenskog restorana Pelegrini Rudolf Štefan i njegov tim, za petama im je bila međimurska Mala hiža s Brankom Tomašićem, a treći zagrebački Dubravkin put s Priskom Thuring. Titula chefa godine ponovno je pripala Tomi Gretiću, kojeg su izabrali kolege iz struke. Pun kufer


Slične vijesti

28.12.2017. (23:29)

Chef se odrekao Michelin zvjezdice jer ga preskupo košta

12.04.2016. (11:07)

Poznati kuhar snimao serijal o bizarnoj hrani u Hrvatskoj

16.10.2015. (08:25)

Tipping point

Njujorški lanac restorana ukida napojnice

Sustav napojnica u SAD-u drukčiji je od našeg: napojnica se ostavlja obavezno, i to 20-30% iznosa računa, a glavnina plaće konobara sastoji se upravo od “bakšiša”. No to u neravnopravan položaj stavlja kuhare i drugo osoblje restorana, koji zbog toga zarađuju manje od konobara, a jednako ili više pridonose kvaliteti restorana. Zato je Danny Meyer, vlasnik 13 elitnih restorana, odlučio promijeniti sustav i ukinuo napojnice te se nada da će ostali slijediti njegov primjer. BBC

14.07.2015. (13:02)

Stalni posao u turizmu dobilo 830 ljudi, najtraženiji konobari, kuhari i sobarice