Šprajc se vraća na posao: Ne treba mi više nijedna nagrada, treba mi život - Monitor.hr
05.03. (11:30)

Life direkt

Šprajc se vraća na posao: Ne treba mi više nijedna nagrada, treba mi život

Zoran Šprajc se vraća na RTL Direkt (16.3.) nakon tri mjeseca bolovanja i oporavka od svog drugog infarkta, a u intervjuu Jutarnjem objasnio je kako će pokušati izbjeći stres: “Tako da ću posao početi shvaćati kao posao, a ne kao pitanje života i smrti. Tako da ću se početi više oslanjati na svoje suradnike, a manje na sebe. Tako da će mi na prvom mjestu biti zdravlje, a ne gledanost. Tako da se više ne dokazujem nikome osim svojoj djeci. Ubrao sam u ovih nekoliko godina nagrada i priznanja koliko drugi nisu u cijelom životu i umalo za njih platio životom. E, pa hvala na svemu do sada, ali ne treba mi više nijedna nagrada, treba mi život”.


Slične vijesti

Danas (12:30)

Business as unusal

Branko Roglić: Moje bogatstvo namijenjeno je da platim radnike ako dođe do krize

Poduzetnik Branko Roglić za HRT pričao o poslu, životu, politici:

“Novcu pada vrijednost i najbolje se štiti kad ga vrtite u vlastitoj firmi s vlastitim idejama”

“Što znači biti najbogatiji? Ja sam najbogatiji kad sam sam, s prijateljima i kad lovim ribu. Poduzetništvo nije luksuz, nisu avioni, nisu zlatni tepisi. Poduzetništvo je briga za ljude. Moje bogatstvo namijenjeno je za to da mogu platiti radnike ako firma dođe u krizu dok ona prođe”

“Iznimno cijenim premijera Plenkovića i ovog časa nemamo boljeg premijera ni na lijevoj ni na desnoj strani. S druge strane poštujem i Milanovića koji je pošten čovjek, malo iskričav, ali to je dobro”

Ponedjeljak (21:00)

Ljubav prema knjizi i životu

Dugandžija, intervju: ‘Pisati o ljubavi, ratu, obitelji…to je trauma, nešto u što diraš baš zato što se bojiš dirati‘

“Malo toga znam o globalnoj slici, o dnevnim stvarima, tome što jedan drugome prigovaraju Milanović i Plenković… ali ono na što trošim jako puno vremena i misli, to su odnosi s ljudima; s djecom, curom, prijateljima, bratom i sestrom, roditeljima… to su odnosi u koje ulažem puno energije, često s malo i nimalo uspjeha. Ali to je neki okvir u kojem osjećam da mogu i trebam djelovati… I ne bih to mijenjao: radije bih znao što mi se događa s djetetom nego što mi se događa u državi”, kaže Roman Simić u intervjuu za  Jutarnji list uoči Festivala europske kratke priče koji nam stiže od 4. do 9. listopada.

19.09. (14:00)

Bliže nebu

Stipe Božić: Planina me preobrazila i odmaknula od dogmi

– Kako je alpinističko iskustvo utjecalo na vaše poimanje života, na vaše životne prioritete?
– Planina me preobrazila tako da sam sustav vrijednosti nekako odmakao od ustaljenih dogmi koje, naročito u zadnje vrijeme, u nebo uzdižu materijalne vrijednosti koje nitko nakon smrti ne može uživati. Jedino što će iza nekog čovjeka ostati jest priča o njemu.
– Snimajući na Tibetu susreli ste se i s Dalaj Lamom. Kakvi su dojmovi s tog susreta?
– On je prije svega srdačan i jednostavan čovjek. Ali u toj jednostavnosti je mudrost i znanje koje nas uči da je čovjekov odnos prema drugom najveća vrijednost.
Iz intervjua sa Stipom Božićem (69) za Novi list.

14.09. (14:00)

Može li dokrajčiti lošu vladavinu gradom?

Tomislav Tomašević kaže da će se povući iz gradske politike ako Bandić pobijedi na izborima

Vođa platforme Možemo!, Tomislav Tomašević, u velikom je intervjuu izrazio želju da se za gradonačelnika Zagreba na potezu centra i ljevice djeluje zajednički s manje pretendenata kako bi se svrgnulo Bandićevu dugogodišnju vladavinu. Namjerava čekati da se izabere vodstvo SDP-a pa tek onda razgovarati o kandidaturi unutar velike koalicije. Komentira izglasavanje Zakona o obnovi Zagreba te namjeru da kao oporba nadziru njegovu provedbu. Osvrće na pitanja naziva ulica, trgova i zračnih luka komentirajući kako su to minorna pitanja i  da planira voditi grad prema 21. stoljeću i policentričnom razvoju, a pobijedi li Bandić, planira se maknuti iz gradske politike. Jutarnji list

13.09. (00:30)

Kaj nam pak more, iliti, šta nam, bre, može BRE!?!

Virologinja Gligić: Ponašamo se nonšalantno prema koroni jer nema visok letalitet

Beogradska virologinja dr. Ana Gligić, iz tima koji je izolirao virus velikih boginja, pričala je za HRT:

  • “Skoro sam sigurna da virus nije proizvod laboratorija, već da je nastao preskokom barijere vrste. Da je nastao u laboratoriju, sigurno bi za ovih devet mjeseci, koliko COVID postoji, s današnjim tehnikama već netko potvrdio tu teoriju i osigurao si veliku znanstvenu slavu”
  • “Susret korone i influence može biti kompliciran osobito ako bi se dogodilo da istovremeno dođe, kod iste osobe, do infekcije s oba virusa”
  • “Mislim da ruski znanstvenici i njihov predsjednik ne bi stavili svoj kredibilitet na pladanj da nisu sigurni u ono u što su sigurni. Uostalom sva ova četiri  cjepiva, koje su u završnoj fazi, pravljena su po istom principu”
12.09. (13:30)

Sretan što je živ - sada i ovdje!

Slikar Zlatko Keser: Ova civilizacija je fantastična

“Nešto se bitno promijenilo zadnjih godina, javila se nova civilizacijska ideja bespogovorno. Nismo svjesni početka jedne nove civilizacije u mentalnom smislu, ekonomskom, industrijskom… Pružaju nam se sjajne mogućnosti, a ja ću nastojati da izdržim još barem dvadeset godina jer sam strašno znatiželjan” – kaže slikar Zlatko Keser u intervjuu Jutarnjem (79 godina ima čovjek). Ispričao je i kako je kupio “najbolji Appleov program za crtanje. Crteže možete mijenjati i umnožavati. Originalne ne možete ponavljati ili prebrisavati, dok ove možete. Možete se vratiti i na stari crtež. Izvanredna naprava! Zato i velim da je ova civilizacija fantastična!”. Trenutno izlaže u Galeriji Klovićevi dvori.

11.09. (18:00)

“Srbija je na ivici egzistencije i na rubu pameti”

Svetislav Basara intervju: Književnost je realnija od realnosti

Povodom izlaska svog romana “Kontraendorfin” naš dragi Svetislav Basara dao je naravno odličan intervju za svoju “omiljenu žutaru” – Blic: Kao i za pisanje ostalih mojih romana, osnovni motiv mi je bio – psihodrama, sublimacija banalnog i otužnog, umetničko uobličavanje tegoba koje me pritiskaju. Dok sam bio mlad, te tegobe su bile lične, unutrašnje, pa sam o tome i pisao, od kraja osamdesetih naovamo neuroza, na kraju i psihoza, postali su kolektivni fenomen, pa sada o tome pišem. “Kontraendorfin” je slika jednog društva (mislim na naše, da ne bude zabune) do grla potonulog u govna, a opet, narcistički zaljubljenog u samog sebe. Dok sam se kanio da počnem pisati, pročitao sam vrlo interesantnu knjigu lekara i filozofa Žorža Kangilema “Normalno i patološko”, u kojoj sam naišao na mesto koje, otprilike, kaže da je patološko patološko samo u odnosu na normalno, dok je samo za sebe ne samo normalno, nego i funkcionalnije od normalnog.

10.09. (12:30)

To je zbog ravnoteže među zvijezdama

Kristian Novak: Jedan dan vidiš neki divan primjer solidarnosti, drugi dan suprotno

“Jedan dan se veseliš jer pomisliš da sad možda antivakseri shvate neke stvari, onda drugi dan ispliva nova teorija zavjere i ljudi dalje vjeruju u ono u što su vjerovali i prije” kaže Kristian Novak u intervjuu Večernjem. Misli on da “svijet gori. Ali pitam se nije li uvijek gorio, samo što nismo toliko bili bombardirani informacijama pa nas vatre izdaleka nisu pekle. Pokušavam filtrirati i što manje biti reaktivan na informacije koje me se izravno ne tiču. To može zvučati bešćutno, ali to je jedini način da ostanem zdrav i pokušam pozitivno djelovati tamo gdje doista mogu nešto napraviti”.

09.09. (09:00)

Nema politike kad osjetiš virus na svojoj koži

Oboljeli Zekanović: Volio bih da se na prosvjedima znanstvene činjenice ne osporavaju

Index je napravio intervju sa Hrvojem Zekanovićem desničarem koji itekako vjeruje da koronavirus nije šala jer se razbolio od Covida 19 on i dio njegove obitelji: Razlog zašto se prosvjed dogodio trebao je biti jasno izrečen. Na koncu ispada da su mnogi tamo došli prosvjedovati negirajući uopće postojanje koronavirusa i same epidemije, a to je krivo. Ja sam za znanstveni pristup… Jedna od kćeri je bolesna i supruga također, svi smo trenutno dobro, hvala na pitanju. Radi se o srednjim simptomima, ne toliko laganim. Radi se o iznimno neugodnoj bolesti koja je bitno drugačija od svih bolesti koje sam do sada imao priliku susresti. Imamo još uvijek iznimno otežano disanje, zbog toga što taj virus napada pluća, iznimno, ne mogu to usporediti s gripama, ničim, i potpuni gubitak njuha kao da je netko sklopku stavio na off. Niti supruga, niti kći niti ja uopće nemamo njuh, plus svi ostali simptomi – temperatura, dezorijentiranost, malaksalost. Ova bolest je drugačija od svih ostalih.

09.09. (00:30)

Jao bre!!!

Virologinja Ana Gligić o koroni: Dirnuli smo u osinjak, virus se probudio i teško ga se možemo otarasiti

“Nećemo ga se tako lako rešiti. Postoje samo dve opcije: ili će doći do njegovog prokužavanja u narodu ili će uslediti vakcinacija” – izjavila je u intervjuu Politici virologinja dr. Ana Gligić koja je 1972. bila na čelu tima koji je izolirao virus velikih boginja. “Kada se priroda ‘čačne’ – to je kao da ste dirnuli u osinjak. Virus se probudio i teško ga se možemo otarasiti”, kaže ona i dodaje da u prirodi ima još “više od 700 [virusa] od kojih samo 10 odsto napadaju čoveka. A kada će ovi drugi da se aktiviraju – ne znamo. Kada se dira priroda koja vekovima stoji onda se može očekivati i da se nešto pojavi”.