TV-preporuka: 'Što je klasik' - duhovna okrepa - Monitor.hr
14.10.2017. (18:24)

Melem za dušu

TV-preporuka: ‘Što je klasik’ – duhovna okrepa

Emisija ‘Što je klasik’ odlično je utočište za one koji žele pola sata duhovne okrepe od vremena u kojemu živimo. Pričati pola sata o nekoj kulturnoj temi mogu samo znalci, ljudi koji vole svoj predmet, koji žive za njega a ne od njega. Ovu erudicijom i entuzijazmom nafutranu emisiju dalje bjanko preporučujemo pozornosti naših gledatelja – piše Boris Rašeta o HRT-ovoj kulturnoj emisiji (HRT3, iduća je u utorak u 20.30). Zrinka Pavlić hvali novu emisiju o operi, baletu, književnosti i arhitekturi, ‘Art á la carte’, također na HRT3 – “baš mi je super” (petkom navečer).Slične vijesti

09.07. (15:30)

Na putu prema gore

Polimac: Dokumentarac ‘Apollo 11’ – jedan od filmova godine

Priču o slijetanju na Mjesec, pothvatu koji ove godine slavi 50. godišnjicu, Douglas Miller ispričao je uz pomoć arhivskih snimaka različitih formata među kojima su najimpresivnije one snimljene na 70 milimetarskom filmu. Javnost i ljubitelji filma do sad ih nisu mogli nigdje vidjeti te njihova prisutnost ‘Apollo 11’ čine pravom vizualnom poslasticom. Jutarnji

25.05. (16:30)

Luđak protiv ludila

Nenad Polimac preporučuje mini-seriju ‘Kvaka 22’

Riječ je o ekranizacija istoimenog bestselera Josepha Hellera, anti-ratnog romana o vojnom pilotu koji želi da ga proglase ludim i povuku iz borbe, no psihijatar mu objasni da postoji tzv. „kvaka 22“ – luđak koji želi napustiti bojište na kojem bi mogao poginuti zapravo djeluje racionalno i ne može se tvrditi da je poremećen, onaj koji je zbilja lud tako nešto nikad ne bi tražio. George Clooney, koji voli političke priče, producirao je seriju, režirao dvije epizode i glumi jednu od manjih uloga. Nenad Polimac toplo preporuča (od 30. lipnja je na HBO-u).

01.04.2018. (14:17)

Op-era

Preporuka predstave: ‘Otello’ – promišljen, marljiv i temeljit

‘Otello’ Giuseppea Verdija na libreto Arriga Boita u realizaciji Opere HNK Ivana pl. Zajca svojim je gostovanjem u Zagrebu pokazao kakve rezultate donose promišljen, marljiv i temeljit rad na razvoju ansambla i njegova repertoara, preporučuje Arteist operu koja je dobila nagradu za najbolju u 2017. godini. Hvali sajt režiju, glumu, orkestar, rasvjetu, scenu, nema mjesta ovdje za pojedinačno citiranje svih pohvala [zubo]. Ova je opera odigrala svoje u Zagrebu, ali krajem mjeseca je opet u Rijeci.

22.01.2018. (10:59)

Elitna jedinica

Preporuka za gledanje: ‘Počivali u miru’ – svjetsko, a naše

“Hoće li branitelji, udovice i ostali usual suspects prosvjedovati zbog treće sezone ‘Počivali u miru’? General Josip Koretić, mogul flaširane vode, predratni bog te pita što ostaje bez sina u namještenoj kavanskoj klopki. Kreće njegova akcija. General daje puno goru sliku od udovica koje žive u izvanbračnim vezama: čim ga glumi Dejan Aćimović, znaš da nije sestra milosrdnica” – preporučuje Boris Rašeta novu sezonu serije ‘Počivali u miru’; igra ponedjeljkom u 20:54 na HTV1.

07.11.2017. (20:20)

Tako mlada, a tako majka

Preporuka za gledanje: ‘SMILF’ – komedija o seksu i samohranoj majci

Nakon tri epizode šarmirao me način na koji Frankie Shaw svoj lik Bridgette Bird crta drskim potezima apsurdnosti i delikatnim gestama tuge, piše New Yorker u preporuci Showtimeove serije SMILF (trailer). Kao dobar primjer teme ove serije – ponovno pisanje ikonografije majčinstva – navode scenu u kojoj je mural Madonne s djetetom prešaran bojom kako bi madonna imala velike grudi.